Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Οι επίσημοι του νησιού με άλλο μάτι



Ασορτί η γραβάτα του Προκόπη με την φόδρα του Καθολικού επισκόπου κ. Παπαμανώλη. Να δείχνει άραγε ενδιαφέρον για τις μειονότητες ή του προέκυψε κατά λάθος.
Συντονισμένοι οι τοπικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης η βουλευτής κ. Μανούσου και περιφερειάρχης κ. Κόκκινος, η μεν με μπλε φορεματάκι και ο δε με μπλε γραβάτα (έτσι για να μην ξεχνάμε και που ανήκουμε). Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον η κ. βουλευτής πρέπει να τον ενημέρωσε τον Προκόπη. Ασε που με μπλε και οι τρεις θα έκαναν κακή εντύπωση. Από την άλλη μπορεί σε μία έκλαμψη οξυδέρκειας, να σκέφτηκε μόνος του (ρε δεν βάζω κάτι άλλο, αφού οι υπόλοιπο μπλε θα φοράνε, μην μας λένε και κολλημένους μετά). Πιστοί στην οπισθοδρόμηση της επαρχίας και η βουλευτής και ο περιφερειάρχης δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα (πάλι καλά που δεν τυλίχτηκε και με σημαία η κ. βουλευτής).
Ο νομάρχης κ. Μπάιλας κοιτάει αλλού (μάλλον περιμένει να τελειώσει η παρέλαση γιατί τον έβαλαν παρέα με τους κακούς και δεν τον παίζει κανένας).
Όσο για τους δημάρχους Ερμούπολης και Άνω Σύρου (οι δύο στα αριστερά), τους μπράβους κάνουν, ξενυχτισμένοι ήταν, πάντως δεν τα έβαλαν τυχαία τα γυαλιά ηλίου.

Το βραβείο καλύτερης στάσης (για ΠΡΟΟΟΟΟΟΟΣΧΗΗΗ μιλάμε πάντα) πάει αναμφισβήτητα στην κ. βουλευτή κι ας μην έχει κάνει στον στρατό. Ο κ. περιφερειάρχης προσπάθησε αλλά μάλλον έχει ξεπατικώσει πολύ τον προϊστάμενο του Κωστάκη και όλο και του μοιάζει πιο πολύ στο σουλούπι.

Επίσης το βραβείο "Αγέρωχου ύφους" πάει πάλι στην κ. βουλευτή. Ο Προκόπης προσπάθησε αλλά δεν παύει να είναι Προκόπης και έχασε (εκ γενετής το έχει πάθει). Οι τύποι με τα γυαλιά ηλίου αποκλείστηκαν γιατί προσπάθησαν να γίνουν αγέρωχοι κρύβοντας τα μάτια τους.

Και του χρόνου βοήθεια μας. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (του '21).

Διαβάστε περισσότερα...

Μίλησε και για το Play Station ο Καραμανλής στον Χατζηνικολάου


Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την "ανεπίσημη", σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εκδότη της εφημερίδας Real News.

Διαβάστε περισσότερα...

Βάφτισαν επιχείρηση στη Βιστωνίδα «πυρόπληκτη» για να εισπράξει κρατικές αποζημιώσεις



Τέσσερις υπουργοί επιστρατεύτηκαν για να βαφτίσουν «πυρόπληκτη» μια επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Βιστωνίδας. Τον περασμένο μήνα εκδόθηκε νέα υπουργική απόφαση για να ισχύσουν για την εν λόγω επιχείρηση που υπέστη ζημιές από αστική πυρκαγιά, τα γενναιόδωρα τιμολόγια που αφορούσαν τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η ασυνήθιστη αυτή επιχορήγηση ακούγεται ότι εξασφαλίστηκε λόγω της παρέμβασης από τοπικό βουλευτή της Ν.Δ.. Τη νέα υπουργική απόφαση εντόπισε πρόσφατα ο δικηγόρος Σωκρατης Ξινίδης, ο οποίος είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη. Από τα υπάρχοντα στοιχεία αποκαλύπτονται τα εξής:

• Στις 22 Ιανουαρίου 2007 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χοιροτροφική μονάδα στον οικισμό Βαφαίικα του Δήμου Βιστωνίδας. Στη σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, που υπογράφεται από τον τότε διοικητή της υπηρεσίας στην Ξάνθη, αναφέρεται ότι οι εγκαταστάσεις, επιφάνειας 1.200 τετραγωνικών, είχαν κατασκευαστεί από τεχνητούς λίθους και πάνελ, ενώ η οροφή ήταν από αμιαντολαμαρίνες. Θανατώθηκαν 1.030 ζώα, καταστράφηκαν η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, μηχανήματα, εξοπλισμός διατροφής και θέρμανσης, καθώς και το πλαστικό δάπεδο. Η καταστροφή ήταν μεγάλη και το πρόβλημα πολλαπλασιάστηκε από το γεγονός ότι η μονάδα ήταν ανασφάλιστη. Στο δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής σημειώνεται ότι τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα. Στην έκθεση που ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ατυχές περιστατικό αποδίδεται σε βλάβη στο σύστημα θέρμανσης των ζώων. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα ο επιχειρηματίας δεν δικαιούται κρατική αρωγή.

• Τον Αύγουστο του 2007 υπογράφεται κοινή απόφαση (ΦΕΚ 1737 Β' της 30ής Αυγούστου 2007) των συναρμόδιων υπουργών Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Σουφλιά, καθώς και των υφυπουργών Αθ. Νάκου και Π. Δούκα, στην οποία εμφανίζονται πυρόπληκτα τα Βαφαίικα, παρ' όλο που το μόνο περιστατικό αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση. «Από το βιβλίο συμβάντων, στις 22 Ιανουαρίου δεν είχαμε άλλη πυρκαγιά στην περιοχή», δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ο κ. Ξυνίδης, γεγονός που πιστοποιείται και από την Πυροσβεστική. Ωστόσο, η απόφαση αυτή καθορίζει ότι οι πληγέντες θα έχουν πιστωτικές διευκολύνσεις και βοηθήματα που είχαν εφαρμοστεί για τους σεισμόπληκτους του 1981.

• Η απόφαση βασίστηκε στο υπ' αριθμόν 6774/4.4.2007 έγγραφο του Δήμου Βιστωνίδας. Στον τοπικό Τύπο ο κ. Ζλάτκας έχει δηλώσει ότι ο δήμος απλώς μεσολάβησε για αίτημα δημότη που καταστράφηκε ολοσχερώς η επιχείρησή του και τον βοήθησε για τη συγκέντρωση των εγγράφων που κατατέθηκαν στο υπουργείο για να αποζημιωθεί, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

• Αρμόδια για την αποκατάσταση των ζημιών είναι η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ). Το ύψος της δωρεάν κρατικής αρωγής ορίζεται σε 25.000 ευρώ, που θα βαρύνει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ άλλα 25.000 ευρώ προβλέπονται για την επιδότηση του επιτοκίου για την εξυπηρέτηση του προβλεπόμενου για σεισμοπλήκτους δανείου.

• Το Φεβρουάριο του 2009, αυτή τη φορά με απόφαση του κ. Σουφλιά, για τις επισκευές των πυρόπληκτων κτιρίων της συγκεκριμένης περίπτωσης λαμβάνονται υπόψη τα πολύ πιο γενναιόδωρα τιμολόγια που εφαρμόζονται για τους πυροπλήκτους του Αυγούστου του 2007.

Διαβάστε περισσότερα...

ανθρωποθυρίδα


η ανθρωποθυρίδα τις επόμενες μέρες postαρει απο την πρωτεύουσα.
αυρίο παρασκευή βράδυ φωτο και υλικό απο την συγκέντρωση με κεριά
για τον Θεόδωρο Τενεζό πατησίων 70 στίς 8:30 το βράδι

Διαβάστε περισσότερα...

ouna fatsa ouna ratsa

"ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ BOLD OGILVY
"Την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε η Bold Ogilvy με υπεύθυνο τον κ. Δασκαλόπουλο που τον υπολογίζουν περισσότερο από τον Γερουλάνο.
Η Bold έχει βέβαια κοινό media shop την Mindshare μαζί με την Spot Thompson που είναι η διαφημιστική εταιρία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Και να μην ξεχνάτε, η Mindshare έχει θυγατρική την AGB της τηλεόρασης αλλά και την MRB, εταιρία ερευνών του Μαύρου της Ν.Δ. και την ALCO που δουλεύει για το ΠΑΣΟΚ και τα ραδιόφωνα.
Ακόμη οι παραπάνω εταιρίες έχουν τη διαφήμιση της COSMOTE και του ΓΕΡΜΑΝΟΥ ενώ η άλλη της VODAFONE.
Σας λένε τίποτα όλα αυτά;"

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΊΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΣΤΟΝΙΔΑΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ναυτιλία και Νησιωτική Πολιτική

από το: kykladesnews.gr

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, κατέθεσε σήμερα η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα τον προγραμματισμό του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας.
το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων:

Ερώτηση Και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Προγραμματισμός του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας

Είναι γνωστό ότι, τα τελευταία χρόνια, κάθε έννοια προγραμματισμού στο ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας έχει καταργηθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται, για τα νησιά και τον τουρισμό της χώρας. Σ’ αυτό, συνέβαλλαν καθοριστικά οι τροποποιήσεις του Ν. 2932/2001, με τις οποίες δόθηκε η δυνατότητα τακτικής δρομολόγησης πλοίων, με υποβολή δηλώσεων δρομολόγησης, μετά την 31η Ιανουαρίου, και η κατάργηση του χρονικού ορίου για τη διεξαγωγή των διαγωνισμών, για τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος, που ήταν η 15η Ιουνίου.

Τα προβλήματα είναι οξύτερα στο δίκτυο των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας. Η πλειοψηφία των γραμμών εξυπηρετείται με τη διαδικασία των απ’ ευθείας αναθέσεων, δεδομένου ότι ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη, οι διαγωνισμοί, για την παρούσα δρομολογιακή περίοδο , η οποία ξεκίνησε από την 1η Νοεμβρίου 2008.

Παράλληλα, εταιρείες, που, επανειλημμένα, έχουν ταλαιπωρήσει το επιβατικό κοινό με την ασυνέπεια τους, όχι μόνο δεν έχουν υποστεί κυρώσεις, αλλά, αντίθετα, διεκδικούν, χωρίς κανένα πρόβλημα, εκ νέου, σημαντικό μέρος των επιδοτούμενων γραμμών. Το ύψος των επιδοτήσεων αυξάνει γεωμετρικά, χωρίς καμία μεταβολή στη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ωστόσο, στο Ν. 2932/2001, εξακολουθούν, -παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης-, να υφίστανται διατάξεις και προθεσμίες, προκειμένου να είναι εφικτός ένας στοιχειώδης προγραμματισμός. Ειδικότερα, στο Άρθρο 2, παρ. 4, προβλέπεται έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του ενδεικτικού γενικού δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που καλύπτει τους λιμένες όλων των νησιών, μέχρι την 31η Οκτωβρίου, κάθε χρόνου, και στο Άρθρο 4, παρ. 3, προβλέπεται η υποβολή δηλώσεων δρομολόγησης μέχρι την 31η Ιανουαρίου.

Ο νόμος, επίσης, προβλέπει: «Η αρμόδια Υπηρεσία, μέχρι τη 10η Φεβρουαρίου εκδίδει δελτίο τύπου, το οποίο καταχωρίζεται σε δύο τουλάχιστον ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, για τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί μέχρι την 20ή Φεβρουάριου να συμπληρώσει, να τροποποιήσει ή να ανακαλέσει τη δήλωσή του. Η αρμόδια Υπηρεσία ανακοινώνει τις τροποποιήσεις αυτές μέχρι την 28η Φεβρουαρίου με δελτίο τύπου και με καταχώριση στην οικεία ιστοσελίδα του Υπουργείου, εφόσον υπάρχει. Μέχρι την 31η Μαρτίου η υπηρεσία κοινοποιεί στον ενδιαφερόμενο εγγράφως την αποδοχή της δήλωσής του, εκτός αν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής της επόμενης παραγράφου.

Βάσει των παραπάνω:

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του ενδεικτικού γενικού δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που καλύπτει τους λιμένες όλων των νησιών, και που αφορά στην επόμενη δρομολογιακή περίοδο 2009-2010; Παρακαλώ για την κατάθεση της.

2. Ποιες εταιρείες έχουν υποβάλει, μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2009, δηλώσεις δρομολόγησης πλοίων, σε ποιες τακτικές ακτοπλοϊκές γραμμές, και με ποια συχνότητα; Παρακαλώ για την κατάθεση τους.

3. Μέχρι την 10η Φεβρουαρίου 2009, εκδόθηκε δελτίο τύπου από το ΥΕΝΑΝΠ για τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί; Σε ποιες ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας καταχωρήθηκε; Παρακαλώ για την κατάθεση τους.

4. Ανακοινώθηκαν οι τυχόν τροποποιήσεις των δηλώσεων δρομολόγησης, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2009, με δελτίο τύπου και με καταχώριση στην οικεία ιστοσελίδα του Υπουργείου;

Διαβάστε περισσότερα...

εξομοίωση ορίων συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών

Την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο προβλέπει απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Συγκεκριμένα, αποφαίνεται ότι η διαφορετική μεταχείριση των φύλων ως προς την ηλικία συνταξιοδοτήσεως και την ελάχιστη προαπαιτούμενη υπηρεσία βάσει του ελληνικού συστήματος πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων αντιβαίνει στο κοινοτικό δίκαιο.
συνέχεια εδώ

το κείμενο της απόφασης από το :tvxs.gr

Διαβάστε περισσότερα...

με την ματιά του επίκαιρο










epikairo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Gkreko Maskara !ρίξτε τις μάσκες........

Τσίρκο, παράγκα, φίρμα γκρέκα τέμπο, μουργέλα, αγγαρεία γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ισ...


Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτικός πολιτισμός...απο τον dr.seeng

Διαβάστε περισσότερα...

φωτογραφήσεις μαθητριών στην Χαλκιδική

ευθύνη του 15χρονου που είχε τις γυμνές συμμαθήτριες του στο blog του??
δεν κατάλαβε ο κόσμος τι έχει γίνει??
Το μισό σχολείο μετείχε σε αυτό το σχέδιο.
Κάποιοι μαθητές που ήξεραν ότι ο 15χρονος το ανέβαζε και τα κορίτσια που δεν το ήξεραν αλλά φωτογραφήθηκαν ημίγυμνα!!! Για ποιόν λόγο;
Για να τις έχουν οι συμμαθητές στα κινητά τους και να χαίρονται; Τι λογική έχει να φωτογραφίζονται;
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι...
περισσότερες φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί στα αποδυτήρια του σχολείου, όπου συστεγάζονται το γυμνάσιο και το λύκειο, ενώ κάποιες είχαν τραβηχτεί εν γνώσει των κοριτσιών, τα οποία βέβαια δεν φαντάζονταν ότι θα τις δουν στο Διαδίκτυο. Κανένας δεν βρέθηκε να το πει και να το καταγγείλει από τους μαθητές. Δεν το ήξεραν ένας και δύο. Και μην ακούσουμε ότι τα κορίτσια δεν ήξεραν ότι θα ανέβαιναν σε blog. Μήπως ήξεραν ότι τις φωτογράφιζαν;
Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στην τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής και φυσικά στο σχολείο του 15χρονου, αφού κανένας καθηγητής ή γονιός δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό μπλογκ του μαθητή ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των μαθητών. Μάλιστα, οι φωτογραφίες συνοδεύονταν από σχόλια επισκεπτών της ιστοσελίδας αναφορικά με το περιεχόμενό της.

Διαβάστε περισσότερα...

Θεόδωρος Τενέζος (3)

ΚΑΛΕΣΜΑ: ΜΕ ΚΕΡΙΑ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/3 8:30 ΒΡΑΔΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 70

http://tenezos.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ (Θεσσαλονίκης )

Η Διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 14:30 για το ξεπούλημα του νερού της Θεσσαλονίκης!

Επιβεβαιώθηκαν όλα όσα λέγαμε τόσο καιρό, η προσπάθεια να πουληθεί η ΕΥΑΘ στους ιδιώτες. Ο πρόεδρος που τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση, αφού κατάφερε να απαξιώσει προσωπικό και παροχές υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας ανοίγοντας το δρόμο στους εργολάβους , και φυσικά αφού έφτιαξε ένα όμορφο περιτύλιγμα με πληρωμένα δημοσιεύματα και καταχωρήσεις στον τύπο για την τρελή πορεία της μετοχής, τα φοβερά κέρδη και το επενδυτικό πρόγραμμα που δεν υλοποιείται (οπτικές ίνες, ενέργεια, εμφιαλωτήριο νερού,) ετοίμασε το πακέτο για τον πελάτη.

Χρόνια τώρα καταγγέλλουμε το θερμό εναγκαλισμό της Διοίκησης της ΕΥΑΘ με την πολυεθνική SUEZ, φαίνεται τα πηγαινέλα στη Γαλλία έφεραν αποτέλεσμα. Η SUEZ θέλει διακαώς το νερό, από όπου πέρασε, έγραψε ιστορία.Μέχρι και κατασχέσεις δημοσίων εκτάσεων στη Λατινική Αμερική έκανε διότι οι πολίτες δεν μπορούσαν να πληρώσουν το νερό, και ούτε οι Κυβερνήσεις καταφέρανε να κρατικοποιήσουν και πάλι το νερό.

Σε μια εποχή όπου στο άντρο του καπιταλισμού στις ΗΠΑ, ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ τράπεζες, αυτή η κυβέρνηση, ξεπουλάει κρατικές κερδοφόρες επιχειρήσεις για ένα κομμάτι ψωμί! Πόσα θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο από το ξεπούλημα του νερού της Θεσσαλονίκης κ. Πρωθυπουργέ; Περισσότερα από όσα έφαγε το Βατοπαίδι; Περισσότερα από τα 9 δις, που χαριστήκατε με την φοροαπαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων( και που τώρα απολύουν κόσμο); Περισσότερο από τα 28 δις ....συνέχεια εδώ

πηγή:Σωματείο Εργαζόμενων ΕΥΑΘ.

Διαβάστε περισσότερα...

εργασιακός μεσαίωνας καταγγελία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αρκαδίας

Καταγγέλλουμε την απόφαση των υπευθύνων της χαρτοβιομηχανίας «ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ Α.Β.Ε.Ε» στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης να θέσει από τις 15 Φεβρουαρίου 2009 σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα δύο εργαζομένους και πριν λίγες μέρες άλλους τέσσερις.

Η Επιχείρηση παρουσιάζει κέρδη, αξιοποιώντας το κλίμα της οικονομικής κρίσης και με πρόσχημα «στοκάρισμα» της παραγωγής προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια όταν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο δεν συμφώνησαν στην πρόταση της για 6ώρη εργασία στο τμήμα της παραγωγής προκειμένου να μη προχωρήσει σε απολύσεις.
Μετά τις διαθεσιμότητες η Εταιρεία προχώρησε από την αδιάλειπτη λειτουργία του εργοστασίου σε πρόγραμμα βαρδιών εργασίας από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή βράδυ.
Εν μέσω διαθεσιμότητας η διάθεση της παραγωγής προχωρά κανονικά και οι υπεύθυνοι της Επιχείρησης με την λογική του «αποφασίσομεν και διατάσομεν» προχώρησαν στην λειτουργία του εργοστασίου το Σαββατοκύριακο 21 - 22 Μαρτίου, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, δημιουργώντας συνθήκες σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, υλοποιώντας τις προτάσεις των Μίχαλου - Μυλωνά και τις κατευθύνσεις του Σ.Ε.Β.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας απαιτεί την κρίση να την πληρώσουν μόνο αυτοί που τη δημιούργησαν. Το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες που στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων πολιτικών κατάφεραν να συσσωρεύσουν τεράστια υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (Υπουργείο, Σ.ΕΠ.Ε, Ι.Κ.Α) να συμβάλουν στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, προχωρώντας σε αυστηρές κυρώσεις στην εν λόγω Επιχείρηση.
Καλούμε τη Διοίκηση της «ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ Α.Β.Ε.Ε» να προχωρήσει άμεσα στην άρση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

εργασιακός μεσαίωνας καταγγελία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αρκαδίας

Διαβάστε περισσότερα...

πιτσιρίκος

Τα πανεπιστήμια ταξιδεύουν μέσα στη χώρα!
Ο πιτσιρίκος αποκαλύπτει τις διαδρομές τους!εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα από τα ποιο πρωτότυπα post που έχουν γραφτεί



απο τόν:spy

Διαβάστε περισσότερα...

1.000.000 ΓΑΛΛΟΙ,ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2009,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ...

Για απώλεια 80.000 θέσεων εργασίας μόνο το Φεβρουάριο
κάνουν λόγο τα γαλλικά ΜΜΕ.
Αν τα στοιχεία, που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο LCI
και ο ραδιοφωνικός σταθμός RTL, επιβεβαιωθούν από το υπουργείο Οικονομικών, αυτό θα σημαίνει ότι ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 170.000 μέσα στους πρώτους δύο μήνες του χρόνου.

Επιπλέον, αυτός θα είναι ο δέκατος συναπτός μήνας
που θα αυξάνεται η ανεργία στη Γαλλία.
Η Γαλλία κατέγραψε την υψηλότερη μηνιαία αύξηση της ανεργίας τον Ιανουάριο με πάνω από 90.000 νέους ανέργους.
Η γαλλική κυβέρνηση προβλέπει την απώλεια περίπου 300.000 θέσεων εργασίας μέσα στο 2009, αλλά πολλοί αναλυτές θεωρούν αυτή την πρόβλεψη πολύ αισιόδοξη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εβδομαδιαίας Canard Enchainee, ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δηλώνει σε δικούς του ανθρώπους ότι μέχρι και ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι μπορεί να χάσουν φέτος τη δουλειά τους.

Διαβάστε περισσότερα...

φασιστική συμπεριφορά της αστυνομίας Σύρου (3)

πρωτοφανείς ήταν η χθεσινή συμπεριφορά των αστυνομικών στην παρέλαση 25/3
κάποιοι δεν μπορούν να εναρμονιστούν με το περιβάλλον του νησιού και ξέχνουν ότι είναι στην Σύρο που φημίζεται για την πολιτιστική της κληρονομιά.
Να μην ξεχνάμε ότι οι φοιτητές είναι πλέον κομμάτι της κοινωνίας μας και καλώς είναι μέσα στην κοινωνία μας γιατί πέρα από την πολιτιστική προσφορά(με εκδηλώσεις κτλ.)συνεισφέρουν και από οικονομικής πλευράς στο νησί...
γενικότερα η νεολαία παντού και πάντα εκπέμπει ζωντάνια...
όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα χτεσινά ξεφτιλίκια και δεν μιλάω για τα στρατιωτάκια αλλά για τους εκάστοτε <<διορισμένους>> που δίνουν εντολές (ένστολους και μη)αν δεν τους αρέσει ο πολιτισμός να πάνε στα χωριά τους και να βγάλουν εκεί της ακροδεξιές τους τάσεις !!!

Διαβάστε περισσότερα...