Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

παραχώρηση δημόσιου χώρου από τη δημοτική αρχή Αθηνών

Μπλοκάρει προσωρινά το Συμβούλιο της Επικρατείας τα έργα που έχει ξεκινήσει για λόγους ασφαλείας η βρετανική πρεσβεία επί της οδού Πλουτάρχου.
Με προσωρινή διαταγή της συμβούλου Αθανασίας Τσαμπάση διατάσσεται η αναστολή της απόφασης του Δήμου Αθηναίων (12 Μαΐου 2008) που επέτρεψε στη βρετανική πρεσβεία να κλείσει μέρος της οδού Πλουτάρχου τοποθετώντας ανά μέτρο, με δικές της δαπάνες, βυθιζόμενες μπάρες που θα ελέγχονται από το προσωπικό ασφαλείας της πρεσβείας. Τα έργα «πάγωσαν» έπειτα από προσφυγή του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Πανουρη και του αρχιμανδρίτη Β. Δρόσου που εκπροσωπεί τον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία.
Οπως αναφέρουν, ο Δήμος Αθηναίων, χωρίς να υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος, ικανοποίησε «μια ιδιωτική και αυθαίρετη επιθυμία της βρετανικής πρεσβείας, η οποία προσφέρθηκε να καλύψει και όλο το κόστος του έργου με παραχώρηση στην ουσία δημόσιου χώρου από τη δημοτική αρχή». Προσθέτουν ότι με αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται η Πλουτάρχου σε αύλειο χώρο της βρετανικής πρεσβείας κατά παράβαση του Συντάγματος, που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να χρησιμοποιούν τους δρόμους, τους πεζόδρομους, τις πλατείες κ.λπ.


πηγή:enet.gr