Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΕΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ.

ίσως και να είμαστε σε ιστορική στιγμή μια και θα αποφασίστει σήμερα Αν θα υπάρξει ή όχι επέμβαση της Αστυνομίας για να τερματιστεί η επί δεκαέξι ημέρες κατάληψη της πρυτανείας!!
Θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσει η Σύγκλητος του πανεπιστημίου κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει συγκαλέσει
το μεσημέρι έξω από το κτίριο της πρυτανείας.
Με δεδομένο ότι η κατάληψη αποτελεί πλημμέλημα και όχι αυτόφωρο κακούργημα, η επέμβαση της Αστυνομίας δεν μπορεί να γίνει αυτεπάγγελτα με την εντολή του εισαγγελέα, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά πρέπει να γίνει έγγραφη καταγγελία υπογεγραμμένη από τον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις. Το τελεσίγραφο της Συγκλήτου πάντως έχει βρει αντίθετη μεγάλη μερίδα της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Κι αυτό γιατί εκτιμάται ότι η «αντιπαραβολή δυνάμεων» με τους καταληψίες θα πυροδοτήσει νέες εντάσεις στο ήδη τεταμένο κλίμα των ημερών. Μάλιστα, φοιτητικές παρατάξεις ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει στον υπαίθριο χώρο της υπό κατάληψη πρυτανείας, ενώ τα ΕΑΑΚ είχαν προγραμματίσει για τις 10 το πρωί συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταληψίες. Σημειώνεται ότι η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και έχει αίτημα την κατάργηση του καθεστώτος των εργολαβιών (όπως στην καθαριότητα και τη φύλαξη) στο ΑΠθ.