Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΥΠΕΞ για «εξαφάνιση» 1.5 εκ.ευρώ

πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 1.5 εκ.ευρώ, που προορίζονταν για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή με ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών.
έχουμε καταγγελία από δεκατρείς βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Όπως αναφέρεται, το ποσό εκταμιεύθηκε προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή και διάθεση ζυμαρικών για παιδιά της Αιθιοπίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.
Η τύχη του κονδυλίου αγνοείται και η ανθρωπιστική βοήθεια ουδέποτε παρασχέθηκε παρά την παρέλευση του χρονικού περιθωρίου του σχετικού προγράμματος....

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, έκανε δήλωσή για το θέμα στο tvxs.gr

Στοιχειώδες πολιτικό φιλότιμο θα επέβαλε στις πολιτικές ηγεσίες των αρμοδίων Υπουργείων της Κυβέρνησης Καραμανλή, όχι μόνο να είχαν ήδη δώσει απαντήσεις για την τύχη του τεράστιου αυτού ποσού δημοσίου χρήματος που, αφού φέρεται να χορηγήθηκε με αδιαφανείς μεθοδεύσεις και με προσωπική παρέμβαση Υφυπουργού της Κυβέρνησης Καραμανλή, σήμερα τελικά αγνοείται, αλλά να είχαν προχωρήσει και σε λύσεις αποκατάστασης για την ζημία που έχει υποστεί ο αγροτικός κόσμος της Ροδόπης.

Τίποτε από τα δύο δεν έχει συμβεί. Αντιθέτως για μία ακόμα φορά, ποντάρουν στη λήθη και επιδιώκουν την συγκάλυψη και την ατιμωρησία, επιβεβαιώνοντας ότι οι πρακτικές λεηλασίας του δημοσίου πλούτου είναι συμβατές με την ιδιοκτησιακή αντίληψη της εξουσίας, τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση Καραμανλή. Δεν είναι όμως συμβατές με την λειτουργία της καθαρής πολιτικής, της πολιτικής που υπηρετεί τους ανθρώπους, της πολιτικής που ως συμμετοχική δράση και έκφραση συλλογικής διεκδίκησης των πολιτών, θέλει και μπορεί να δίνει προοδευτικές δίκαιες λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα. Όσο σκληρά, λοιπόν, κι αν εργάζεται αυτή η «κουρασμένη» Κυβέρνηση για να εμπεδώσει στις συνειδήσεις των πολιτών ένα κλίμα παραίτησης και απαξίωσης των πάντων, το ΠΑΣΟΚ θα επιμένει να αναδεικνύει τη διαφθορά, για να αποτρέπει τη ζημία που αυτή προκαλεί και να αυτοδεσμεύεται σε μια διαρκή και οριστική ρήξη με κάθε είδους συμφέροντα που τρέφονται από αυτήν.