Τρίτη 7 Απριλίου 2009

φλερτ....


Με μια πρόταση πέντε σημείων, στα οποία ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός θα μπορούσαν να αναπτύξουν κοινή δράση, επανέφερε ο Αλέκος Αλάβάνος στο προσκήνιο τα σενάρια προσέγγισης των δύο κομμάτων.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Νίκου Κοτζιά "Πολιτικό Σύστημα και Ταυτότητα" και απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήταν επίσης παρών, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ σε μια σειρα από ζητήματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο, θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία, με σκοπό την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας, την απεμπλοκή από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, την επιβολή νεών όρων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την επανεξέταση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την ανάληψη πρωτοβουλίας, ώστε να να μην υποστηριχθεί η επανεκλογή του Ζοζέ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι διαπιστώνει διάθεση ουσιαστικότερης προσέγγισης των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.


πηγή: enet.gr