Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Προανακριτική με 215 ψήφους

«Δεν ανεξαρτητοποιούμαι από τη ΝΔ, δεν παραιτούμαι από βουλευτής». Έτσι έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή ο Α. Παυλίδης, ο οποίος παραπέμπεται στην προανακριτική, με 215 ψήφους «υπέρ», έναντι 67 «όχι» και 12 «παρών ή λευκό». Οι αριθμοί δείχνουν πως παραπομπή ψήφισε η μισή Κ.Ο. της Ν.Δ.


Σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε αμέσως μετά την ανάγνωση του αποτελέσματος ο κ. Σιούφας, η επιτροπή, που θα αποτελείται από 13 μέλη (7 ΝΔ, 3 ΠΑΣΟΚ, 1 ΚΚΕ, 1 ΣΥΡΙΖΑ και 1 ΛΑΟΣ), θα συγκροτηθεί σε σώμα το απόγευμα σήμερα, 7 Απριλίου, και θα υποβάλλει το πόρισμά της στον πρόεδρο της Βουλής στις 27 Απριλίου.

Η μακρά συζήτηση στη Βουλή για το θέμα Παυλίδη, ξεπέρασε το τυπικό όριο «24:00- μεσάνυχτα». Αρκετή ώρα διήρκεσε και η ψηφοφορία, από την οποία σημειώθηκαν ορισμένες απουσίες, όπως αυτή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. «Με τη σειρά του», ως βουλευτής Θεσσαλονίκης ψήφισε και ο νυν πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

Μετά τη 1:15 ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, έως και τη 1:30 διήρκεσε η εκ νέου ανάγνωση του καταλόγου και στις 2:30 π.μ. οι ψηφολέκτες παρέδωσαν στον κ. Σιούφα την «ετυμηγορία».

Από τους 294 ψηφίσαντες, η συντριπτική πλειοψηφία των 215 έριξε στην κάλπη «ναι». Αρνητικές ήταν μόλις οι 67 ψήφοι, οι οποίες, ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι προέρχονται όλες από τη ΝΔ, σημαίνουν ότι σχεδόν η μισή Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος ψήφισε κατά του κ. Παυλίδη. «Παρών» ψήφισαν 6 βουλευτές και «λευκό» άλλοι 6...

περισσότερα εδώ