Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ?

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr

Κτίριο Διοίκησης "Κ. Καραθεοδωρή" Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ;



Θεσσαλονίκη, 6/5/2009

Η σχέση των νέων συλλογικών μορφών οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας με το σχολείο και τη μόρφωση των πολιτών είναι το θέμα της Διάλεξης που θα δώσει η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Paris 8, Dan Bechmann, με τίτλο: "Ποιος θα μορφώσει τους πολίτες μας". Η διάλεξη θα δοθεί στη γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική.
H εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009 και ώρα 19.00, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο "Τέχνη στον Πύργο" - Οι εκπαιδευτικοί του ΤΕΠΑΕ δημιουργούν.
Ξεκινώντας από τη διαπίστωση ότι έχουν σημειωθεί ριζικές διαφοροποιήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης, η Dan Bechmann μελετά τη νέα διάσταση που αποκτά η έννοια της μόρφωσης και της επιμόρφωσης. Οι απόψεις της μας ωθούν στο να προβληματισθούμε για το ρόλο του σχολείου στη σύγχρονη κοινωνία, την πολύπλευρη ψυχολογική και κοινωνική σημασία της μόρφωσης και, τελικά, τη σχέση μας ως ενεργών πολιτών με την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Στο τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.


Επικοινωνία με δημοσιογράφους: Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.) Α.Π.Θ., Καθηγητής Δημήτρης Γερμανός τηλ. 6974776450