Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

γενικά...τοπικά...

24ωρη απεργία των μηχανικών του δημοσίου

ένα ενδιαφέρων άρθρο για τα αιτήματα τους, τις πιέσεις που δέχονται και γίνετε αναφορά στον περιβόητο θόλο του κολυμβητηρίου.
μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ εδώ η στο λινκ της κοινής γνώμης αριστερά.

υποθαλάσσια διασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ
παράπονα για τις προθεσμίες των λογαριασμών


Κατά την συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας, δήλωσε ότι μετά από αγώνες πολλών ετών ένα μεγάλο έργο, αυτό της διασύνδεσης των νησιών με ηλεκτρικό ρεύμα από την ηπειρωτική Ελλάδα, βρίσκεται στη τελική του ευθεία.
Σε ψυχρή εφεδρεία εργοστάσια καθώς θα λειτουργούν μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.
πληθενούν τα παράπονα για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς <<φτάνουν>> ταχυδρομικά
λίγες μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας τους.
πολλές φορές και 3-4 μέρες πριν λήξουν!παρά της εγγυήσεις πριν λίγους μήνες ότι θα δινόταν μεγαλύτερη παράταση.πραγματικά είναι μεγάλο το πρόβλημα καθώς τα χρηματικά ποσά είναι αρκετά αρκετά σημαντικά...

«Κρυφό σχολείο» στην Αμοργό


«Θεωρώ δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες σας, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αφού ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο κηρύχθηκε έκπτωτος, γιατί το κτίριο παρουσίαζε κακοτεχνίες. Δεσμεύομαι όμως ότι το έργο θα γίνει με νέο εργολάβο».




Κατηγορηματικός ο νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας, έστειλε επιστολή στους γονείς των μαθητών της Αμοργού τα παιδιά των οποίων στεγάζονται σε σχολικά κτίρια του 1829, σε μονή και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια .
Γονείς, κηδεμόνες και μαθητές βγήκαν στους δρόμους παραμονές του Πάσχα και βροντοφώναξαν: «Δεν πάει άλλο, τα ψέματα τελειώσανε. Χρειαζόμαστε κατάλληλο γυμνάσιο, λύκειο και ΕΠΑΛ.
Χρειάζεται να ολοκληρωθεί επιτέλους το νέο διδακτήριο που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί».
Ο δήμαρχος Αμοργού Νίκος Φωστιέρης, είναι αγανακτισμένος από την όλη κατάσταση και αναρωτιέται:
«Πού είναι οι αρχές της Νάξου; Πού είναι το Επαρχείο Νάξου; Πού είναι η Νομαρχία και οι υπηρεσίες της; Κάνουμε υπομονή πολύ καιρό τώρα... Δεν πάει άλλο. Υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά. Μέσα στους χώρους που είναι αναγκασμένα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε ατυχήματα».
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων,Παναγιώτης Κωβαίος, αναφέρει:
«Σε αυτόν τον τόπο οι μαθητές του γυμνασίου, του λυκείου και του ΕΠΑΛ κινδυνεύουν την επόμενη χρονιά να κάνουν μάθημα δίπλα στους ανεμόμυλους. Το υπάρχον κτίριο εγκαινιάστηκε στις 5 Ιουνίου του 1829. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχει μετατραπεί σε τρεις (!!!) απολύτως ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας. Η Νομαρχία επιβαρύνεται με μίσθωση τριών επιπλέον αιθουσών σε... ενοικιαζόμενα δωμάτια».
Το ΕΠΑΛ Αμοργού φιλοξενείται υπό ακατάλληλες συνθήκες σε αίθουσες της Μονής Χοζοβιωτίσσας, χωρίς θέρμανση και επαρκή φωτισμό.
Αίθουσες οι οποίες χρησιμοποιούνται για μάθημα, αλλά και για τη στέγαση της βιβλιοθήκης του σχολείου και του γραφείου των εκπαιδευτικών. Από τη στιγμή που δημοπρατήθηκε το καινούργιο κτίριο, με προοπτική να ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά, έχουν περάσει τέσσερα χρόνια.
Αυτό που λένε όλοι με μια φωνή είναι: «Απαιτούμε λύση, τώρα! Άμεση εκκαθάριση της κατάστασης, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά του ακριτικού αυτού νησιού να χρησιμοποιήσουν το κτίριο κατά τη νέα σχολική χρονιά».

Nέο μοίρασμα της «πίτας» στην ακτοπλοΐα

Mε νέο «μοίρασμα» της «πίτας» των 100 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διατεθούν φέτος για επιδοτήσεις στην ακτοπλοΐα, επιδιώκει η κυβέρνηση της Nέας Δημοκρατίας να επαναφέρει την «ηρεμία» στην «ταραγμένη» από την υπόθεση Παυλίδη - Mανούση ακτοπλοΐα.
Στους «χαμένους» από το νέο «μοίρασμα» της «πίτας» φάνηκε από τον εν εξελίξει διαγωνισμό για τη μίσθωση 13 κυρίως ενδονησιωτικών γραμμών ότι είναι ο Φ. Mανούσης αλλά και ο Γερ. Aγούδημος, που μέχρι τώρα «καρπώνονταν» τη «μερίδα του λέοντος» των επιδοτήσεων.
Aντίθετα, στους «κερδισμένους» εντάσσονται η NEΛ και η ANEK μέσω θυγατρικών της εταιρειών ή και της Hellenic Seaways, που ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών και των οποίων φαίνεται να επιλέγονται πλοία για αρκετές καινούργιες -γι' αυτές- γραμμές.
συνέχεια εδώ


πηγές: κοινή γνώμη,syrostoday.gr,kykladesnews,ανθρωποθυρίδα......