Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

οι φυλακισμένοι δεν είναι άνθρωποι (2)



Σε χρήση ναρκωτικών,
και συγκεκριμένα ηρωίνης, αποδίδεται ο θάνατος της 41χρονης κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη, η οποία πέθανε εντελώς αβοήθητη στη διάρκεια της μεταγωγής της από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, στις 19 Μαρτίου.






ο ιατροδικαστής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης είπε ότι η κρατούμενη παρέμεινε για πολλή ώρα και πέθανε σε στάση οκλαδόν, κάτι που φάνηκε στο πρόσωπο της όπου είχε συγκεντρωθεί πολύ αίμα.

Τότε που έγινε γνωστό το περιστατικό, οι αστυνομικοί - συνοδοί είχαν αναφέρει ότι την άκουσαν να ροχαλίζει βαριά και το θεώρησαν φυσιολογικό. Κανείς όπως φαίνεται δεν πήγε κοντά της να δει αν ήταν καλά και μόνο το πρωί όταν άρχισαν να ετοιμάζονται για την αποβίβαση, διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρή.
Το «ροχαλητό» ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος που δεν ανησύχησε τους συνοδούς, δεν προβλημάτισε καν.

Εντύπωση προκαλεί πως οι συγκρατούμενοι της,είχαν αναφέρει ότι ήταν δεμένη με χειροπέδες, όμως οι αστυνομικοί το αρνούνται.
Η κρατούμενη, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, έκανε χρήση ηρωίνης από τη μύτη, πιθανότατα στην τουαλέτα του πλοίου.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, σε μια ραφή του παντελονιού της βρέθηκαν δύο μικρές κρύπτες όπου είχε κρύψει το ναρκωτικό που τη σκότωσε.
Τώρα το πως βρέθηκε(;) η ηρωίνη πάνω της,ενώ ήταν κρατούμενη.....

για όσους δεν έχουν διαβάσει καταγγελία της προς τον συνήγορο του πολίτη εδώ