Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

γενικά....(2)

Η j-p άβαξ προχώρησε σε μαζικές απολύσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
42 άτομα Έλληνες και μετανάστες που απασχολούσε η εν λόγω εταιρεία στον τομέα του καθαρισμού απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.
Με την αιτιολογία της κρίσης βέβαια.
Οι υπάλληλοι που εργάζονταν εκεί είχαν όλοι συμπληρωμένοι τριετία. Οπότε περίμεναν την προβλεπόμενη αύξηση.
Αντί αυτού απολύθηκαν μαζικά. Τώρα η γνωστή εταιρεία (για τις μίζες που έχει χώσει στην γερμανική εταιρεία εκμετάλλευση του αεροδρομίου Hocthef προκειμένου να αναλάβει ότι έργο κατασκευής και καθαριότητας εκεί πέρα), είναι έτοιμη να κάνει προσλήψεις από τον οαεδ καινούργιων ανειδίκευτων υπαλλήλων, οπότε η δικαιολογία πάει στράφι για την κρίση.

κατάληψής

κατάληψής σε σταθμούς Best, Village και Εν λευκώ στο Νέο Ψυχικό και σε πολλούς άλλους από διάφορες οργανώσεις.
διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη.
η καταλήψεις κράτησαν 15 λεπτά χωρίς φασαρίες και παρατράγουδα αφού καταληψίες και οι υπεύθυνοι συνεννοήθηκαν άψογα.

ο Μαρκογιαννάκης και η σκούπα του......

15 με 20 προσαγωγές έκαναν αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχείων, μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ !!!
Συνέλαβε 15 χρήστες στα Εξάρχεια την ίδια ώρα που με λοστούς έσπαζαν τράπεζες στα Πετράλωνα.....
και εις ανώτερα.....







Πήρε η τροχαία το αυτοκίνητο και το πήγε σε ιδιωτικό πάρκινγκ.
με κάθε επιφύλαξη εδώ

κατέλαβαν το πλοίο στο πλαίσιο απεργίας τους

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς με καθυστέρηση ενδέχεται να αποπλεύσει το πλοίο «Σαρδηνία Βέρα» της Καλλίστη Ferries, για Φούρνους, Ικαρία και Σάμο. Μέλη δύο ναυτεργατικών σωματείων κατέλαβαν το πλοίο στο πλαίσιο απεργίας τους, και δεν επιτρέπουν τον απόπλου του, με τον ισχυρισμό ότι το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο.
Σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη Γιώργο Σπανό, έχουν εκδοθεί 650 εισιτήρια για επιβάτες, 40 για φορτηγά και περισσότερα από 180 για οχήματα.
Την απεργία των δύο Σωματείων δεν καλύπτει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Ανάλογες κινήσεις έκαναν το βράδυ της Πέμπτης συνδικαλιστές στο πλοίο ΡΟΔΑΝΘΗ της G.A. FERRIES που έπρεπε να αποπλεύσει τα μεσάνυχτα.
Οι συνδικαλιστές έκαναν καταγγελίες που αφορούσαν τις συνθήκες υγιεινής του πλοίου και αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, σε ληγμένα τρόφιμα, τα οποία ωστόσο δεν εντόπισαν οι δύο γιατροί της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας που πραγματοποίησαν τον έλεγχο.


Το 53% των Αμερικανών θεωρεί ότι
το καπιταλιστικό σύστημα είναι καλύτερο
(αλίμονο...)

Το 53% των Αμερικανών ενηλίκων θεωρεί ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι καλύτερο από το σοσιαλιστικό. Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, το 20% των πολιτών διαφωνεί με τους παραπάνω, καθώς θεωρεί ότι ο σοσιαλισμός είναι καλύτερος. Το 27% είναι αναποφάσιστοι για το ποιο από τα δύο είναι καλύτερο.

Οι ενήλικοι κάτω των 30 ετών είναι ακόμα πιο μοιρασμένοι: το 37% προτιμά καπιταλισμό, το 33% σοσιαλισμό και το 30% είναι αναποφάσιστοι. Οι λίγο άνω των 30 είναι ελαφρώς πιο θετικοί στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς, το 49% υποστηρίζουν καπιταλισμό και το 26% σοσιαλισμό. Οι άνω των 40 είναι κατά πλειοψηφία υπέρ του καπιταλισμού, με μόνο το 13% από αυτούς να επιλέγουν σοσιαλισμό.


πηγές : athens.indymedia,tvxs,troktiko,ανθρωποθυρίδα...