Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

γενικά....

πάει και ο ΟΣΕ....

Διαδικασία εξυγίανσης αντίστοιχη με εκείνη της Ολυμπιακής, προανήγγειλε για τον ΟΣΕ ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην ομιλία του για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε την Πέμπτη επί των άρθρων,
από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ.
Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει...εθελούσια έξοδο εργαζόμενων,απολύσεις,αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων,μείωση και κατάργηση δρομολογίων στους μη δημοφιλείς προορισμούς και φυσικά αλλαγή στις εργασιακές συμβάσεις των ήδη εργαζομένων.
Αυτο στην Ελλάδα το ονομάζουμε "εξυγίανση"...

μας δουλεύουν...

Ένα νέο ριάλι τι σχεδιάζει η εταιρεία παραγωγής Endemol, με τίτλο «Κάποιος πρέπει να φύγει». Πρωταγωνιστές του, οι υπάλληλοι μικρών εταιρειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, οι οποίοι επιλέγουν μέσα στο παιχνίδι ποιον συνάδελφο θα απολύσουν!!!
περισσότερα εδώ

Με απόφασή του Πρωτοδικείο Αθηνών
απαγορεύτηκε ο συνδικαλισμός στα Jumbo


Με απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απειλεί με φυλάκιση και πρόστιμο την πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αν επαναληφθούν οι κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης του Ν. Νικολόπουλου απο κατάστημα της εταιρεία Jumbo.
Με βάση αυτό το σκεπτικό, το δικαστήριο «απαγορεύει στο Σύλλογο να προβαίνει στα πλαίσια των πραγματοποιούμενων με πρωτοβουλία του κινητοποιήσεων σε αποκλεισμό με οποιονδήποτε τρόπο της εισόδου των καταστημάτων της "Τζάμπο", εις τρόπον ώστε να μην είναι δυνατή η απρόσκοπτη προσέλευση πελατών σε αυτά, καθώς και της πρόσβασης στους υπαίθριους χώρους (ιδιοκτησίας της) για τη στάθμευση των οχημάτων των πελατών της». Σε διαφορετική περίπτωση, απειλεί την Μαρία Τσαγκατάκη με προσωπική κράτηση δύο μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παραβίαση του διατακτικού της απόφασης.

Προσφυγή κατά του Δημοσίου για την άγονη γραμμή

Προσφυγή κατά του ελληνικού Δημοσίου στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Δωδεκανήσου, καθώς καθυστερεί η εξασφάλιση πόρων για την κατασκευή πλοίων τα οποία θα εξυπηρετούν την άγονη γραμμή.

Η αντιπολίτευση περνά στην αντεπίθεση

Η αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, ενώ θα επαναφέρει στη δημοσιότητα άλλες σημαντικές υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Το ΠΑΣΟΚ με την ενέργεια του αυτή επιχειρεί να στερήσει από τη κυβερνητική παράταξη το επιχείρημα συμψηφισμού των σκανδάλου μέσω -όπως πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ-της αιφνιδιαστικής απόφασης του ειδικού ανακριτή, που διερευνά την υπόθεση της Siemens, να αρχίσει να καλεί σε απολογία εμπλεκόμενους.

περνά στην αντεπίθεση και επανακαταθέτει την πρότασή του για τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει και νέα πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη νέα δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη, η οποία έχει ήδη φθάσει στη Βουλή.

Παράλληλα, προαναγγέλλει την επιστροφή στη «σκληρή γραμμή», με επαναφορά στο προσκήνιο άλλων υποθέσεων, στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη.





Γαλλία - διαδίκτυο
Απέρριψαν το δημόσιο σύστημα παρακολούθησης


Απέρριψε τελικά το γαλλικό κοινοβούλιο αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου, το οποίο προέβλεπε τη διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο γι' αυτούς που θα εντοπίζονταν να «κατεβάζουν» παράνομα ταινίες και μουσική.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε υπεραμυνθεί του σχεδίου νόμου που θα καθιστούσε τη Γαλλία την πρώτη χώρα με δημόσιο σύστημα παρακολούθησης, φτάνοντας μέχρι και τη διακοπή της πρόσβασης του πειρατή στο διαδίκτυο.

πηγες : prezatv,tvxs,enet....