Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Σπουδαστής πυροβόλησε τρία άτομα στην Πέτρου Ράλλη

Νεαρός σπουδαστής, 19 ετών, έβαλε κατά συμμαθητή του με όπλο λίγο πριν από τις 09.00 σήμερα το πρωί σε σχολή ΟΑΕΔ. Ο νεαρός τραυμάτισε επίσης δυο υπάλληλους παρακείμενου καταστήματος που έσπευσαν προς βοήθεια του τραυματισμένου σπουδαστή.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, σπουδαστής ηλικίας περίπου 19 ετών πυροβόλησε εντός της Σχολής ένα συμμαθητή του. Στη συνέχεια βγήκε από τη Σχολή και πυροβόλησε στα πόδια δύο πολίτες ηλικίας περίπου 30 ετών, οι οποίοι έσπευσαν προς βοήθεια του τραυματισμένου. Τέλος, ο νεαρός δράστης διέσχισε την οδό Π.Ράλλη, βρήκε καταφύγιο σε ένα πάρκο που βρίσκεται απέναντι από τις σχολές του ΟΑΕΔ και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Δίπλα στο δράστη βρέθηκαν δύο όπλα -κατά πληροφορίες ρωσικής προέλευσης, σακούλες με σφαίρες και ένα μαχαίρι μέσα στην τσάντα του.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο 19χρονος ομογενής από τη Ρωσία φέρει βαρύτατα τραύματα στον κρόταφο από βολίδα, η οποία εισήλθε, αλλά δεν εξήλθε και έχει ήδη εισαχθεί στο χειρουργείο. Ο σπουδαστής στον οποίο επιτέθηκε φέρει τυφλό τραύμα στο θώρακα και τραύματα στα πόδια, ενώ η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη. Οι άλλοι δύο πολίτες έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άκρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε αφήσει σημείωμα, στο οποίο αναφέρει ότι οι συμμαθητές του τον μείωναν συστηματικά. Το σημείωμα ήταν πρόχειρα γραμμένο και ανέφερε χαρακτηριστικά: "Είμαι εγωιστής. Θα μου το πληρώσετε. Θα σας στερήσω ότι πιο πολύτιμο έχετε". Εργαζόμενοι στη Σχολή του ΟΑΕΔ και συμφοιτητές του ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν απομονωμένος και φαινόταν να είναι μελαγχολικός.

Αυτή την ώρα, περίπου 30 σπουδαστές παραμένουν στη σχολή, όπου καταθέτουν στην αστυνομία παρουσία ψυχολόγων.

tvxs