Τρίτη 14 Απριλίου 2009

στο αέρα..... η υγεία στην ελλάδα

φυτοζωεί η υγεία και στις Κυκλάδες....

Σε στάσεις εργασίας αλλά και σε πιθανή επίσχεση εργασίας μετά το Πάσχα θα προχωρήσουν οι γιατροί του νομού Κυκλάδων αφού δεν τους έχουν έχουν καταβληθεί οι εφημερίες Ιανουαρίου,Φεβρουαρίου και Μαρτίου.
Το ίδιο είχε γίνει και πριν τα Χριστούγεννα καθώς τους χρωστούσαν τότε 4 μήνες και πάλι βλέπουμε ότι μένουν απλήρωτοι σε περίοδο εορτών.
Να τονίσουμε ότι οι εφημερίες δεν είναι απλά υπερορίες αλλά είναι μέσα στις υποχρεώσεις των γιατρών,άρα και σημαντικό κομμάτι του μισθού τους,όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί ένα νοσοκομείο.
Το πρόβλημα βέβαια είναι πανελλήνιο μόλις προχτές γράφαμε για τα προβλήματα με τον εφοδιασμό και τους προμηθευτές που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πάρα πολύ καιρό.



Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι γιατροί και στην Θεσσαλονίκη


Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από τη Δευτέρα οι γιατροί του "Ιπποκράτειου" νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων για τις εφημερίες του 2009.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής Γιατρών του "Ιπποκράτειου", Γιάννης Κούτρας, λόγω της επίσχεσης δεν πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και έχουν αναβληθεί οι προγραμματισμένες εξετάσεις στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Άγιος Δημήτριος" πραγματοποίησαν τρίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αιτήματα τις προσλήψεις προσωπικού, την ένταξη στα βαρέα / ανθυγιεινά και την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ωράρια εργασίας.
Εξάλλου, αποχή από την εργασία τους στα εξωτερικά ιατρεία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" τη Μεγάλη Τετάρτη και 24ωρη, ενώ θα πραγματοποιήσουν απεργία τη Μεγάλη Πέμπτη, με αιτήματα "την άμεση έγκριση της τροποποίησης του νέου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, την προκήρυξη θέσεων εργασίας, ανθρώπινα ωράρια και ασφαλείς αναλογίες προσωπικού προς νοσηλευόμενους".


προσπάθειες εντυπωσιασμού
από τον υπουργό υγείας


Σε απολογία κλήθηκε από τον υπουργό Υγείας ο διοικητής του Τζανείου Νοσοκομείου, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου.
Ο υπουργός διαπίστωσε ότι δεν ήταν παρών εκπρόσωπος της Διοίκησης κατά τη διάρκεια της εφημερίας, ενώ η εξυπηρέτηση των ασθενών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ήταν πλημμελής.




πηγή: κοινή γνώμη,enet,prezatv