Δευτέρα 13 Απριλίου 2009




εκκλησία BIZ NEWS εδώ




















κατάθεση Αγγελικής Παυλίδη



Διαβιβάστηκε σήμερα Μ. Δευτέρα στη Βουλή από τον εισαγγελέα Ρόδου η δεύτερη δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη.
Η υπόθεση αφορά παρατυπίες σε διαγωνισμό ανάθεσης για τις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου, οι οποίες καταγγέλλονται από τον δήμαρχο Τήλου κ. Αλιφέρη αλλά και από τον επιχειρηματία της εταιρείας «Δωδεκανησιακή» κ. Σπανό.
Οι δύο άνδρες αναμένεται να καταθέσουν τη Δευτέρα (13/4) στην Προανακριτική Επιτροπή, η οποία συνεχίζει τις εργασίες της κανονικά.
Τη Δευτέρα επίσης ενώπιον της ειδικής επιτροπής βρέθηκε και η κόρη του κ. Παυλίδη, Αγγελική, η αποπληρωμή του σπιτιού της οποίας κίνησε την δικαιοσύνη να εξετάσει την εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση εκβίασης του εφοπλιστή Μανούση.
Η κυρία Παυλίδη, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να παραδέχτηκε πως το ύψος της αγοράς του διαμερίσματος στο Νέο Ψυχικό ανήλθε στα 235.000 και όχι 156.000 ευρώ όπως είχε υποστηρίξει ο πατέρας της, και μάλιστα, πως το κόστος του το γνώριζε και ο Αρ. Παυλίδης.
Σημειώνεται ωστόσο ότι οποιαδήποτε διαδικασία επί της δικογραφίας, αναμένεται να γίνει μετά τις 27 Απριλίου – λόγω διακοπής των εργασιών της Βουλής για το Πάσχα – . Αυτό σημαίνει ότι όποια απόφαση θα ληφθεί αφού η Προανακριτική Επιτροπή θα έχει εκδώσει το πόρισμα για την υπόθεση της πρώτης δικογραφίας – που αφορά την καταγγελία Μανούση.
ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος για την υπόθεση Παυλίδη – Μανούση, σε σημερινή δήλωση του,είπε πως όποιος από τους δύο είναι υπεύθυνος για την κατάσταση θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.
«Ένας από τους δύο θα βρεθεί στη φυλακή
Ο ελληνικός λαός, η δημοκρατία μας, βαρέθηκε και κουράστηκε να ανέχεται πιθανούς δωροδοκούμενους, δωροδοκούντες, εκβιαστές και συκοφάντες να κυκλοφορούν ελεύθερα»
προσθέτοντας πως όποιος εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις δεν έχει θέση σε ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

ναι οκ....



έκλεψαν 113.000 ευρώ από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Διαρρήκτες εισέβαλλαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (12/4) στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, όπου σύμφωνα με την αστυνομία οι άγνωστοι παραβίασαν μία από τις εισόδους του ιδρύματος και στη συνέχεια ανέβηκαν στον 1ο όροφο του κτηρίου, που στεγάζεται το γραφείο προμηθειών.
Οι δράστες διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 113.000 ευρώ, όπως επίσης και 14 μπλοκ τραπεζικών επιταγών.
Οι εγκαταστάσεις του πανεπιστήμιου φυλάσσονται από εταιρία σεκιούριτι, οι υπάλληλοι της οποίας, όμως, δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.




ΕΔΕ για το θάνατο Γκουλιώνη



Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εξακρίβωση των συνθηκών που προκάλεσαν το θάνατο της κρατουμένης Αικατερίνης Γκουλιώνη κατά τη διάρκεια μεταγωγής της από τον Ελαιώνα Θηβών στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου, ζήτησε τη Δευτέρα (13/4) ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση, ως κύρια αιτία θανάτου εμφανίζεται η λήψη ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 18 Μαρτίου, η 41χρονη κρατουμένη είχε βρεθεί νεκρή στο καράβι που τη μετέφερε στις φυλακές Λασιθίου. Οι καταγγελίες από την πλευρά της οργάνωση «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» ανέφεραν πως βρέθηκε πισθάγκωνα δεμένη και γεμάτη αίματα. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί είχαν απορριφθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, τη Δευτέρα (13/4) ο κ. Δένδιας απέστειλε αίτημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για εξέταση του ενδεχομένου διενέργειας αντίστοιχης έρευνας από το Υπουργείο Εσωτερικών, για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών υπαλλήλων, που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της μεταγωγής.






Φυλάκιση με αναστολή στους “κουμπάρους”


Σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, τους Π. Αδαμόπουλο – τέως γενικό διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού -, Π. Αναγνωστόπουλο – εκτελωνιστή από τη Θεσσαλονίκη- και Κ. Κωνσταντινίδη – σιτέμπορο και κουμπάρο του πρώην υπουργού Σ. Τσιτουρίδη, για υπόθεση εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία του κακουργήματος της εκβίασης, την οποία είχε προτείνει ο εισαγγελέας, σε απόπειρα εκβίασης και τους επέβαλε την ποινή των πεντέμισι ετών με αναστολή. Αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι κατόπιν καταβολής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή των Π. Αδαμόπουλου, Π. Αναγνωστόπουλου και Κ. Κωνσταντινίδη για το κακούργημα της απόπειρα εκβίασης κατ’ επανάληψη και το πλημμέλημα της παθητικής δωροδοκίας. Οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει αθώοι. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξέσπασε πριν ένα χρόνο και αφορά τον έλεγχο του καρτέλ.


πηγές:cosmo.gr,nea,enet