Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Προειδοποιητική επιστολή έστειλε η Κομισιόν στην Ελλάδα, σχετικά με το ζήτημα της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων των μηχανικών. Πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα ώστε να συμμορφωθεί με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του 2008, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το περιστατικό σχετίζεται με το ζήτημα της μη αναγνώρισης των ξένων κολεγίων που λειτουργούν την Ελλάδα.Προσφυγή ΟΤΕ για το πρόστιμο της ΕΤ


«Μεθοδική και μεθοδευμένη δυσφήμιση του ΟΤΕ» και «επιθετική τακτική απέναντί του με επιβολή κολοσσιαίων προστίμων χωρίς λόγο» καταγγέλλει ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, ύστερα από το τελευταίο πρόστιμο που του επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (1,5 εκατ. ευρώ).
Το πρόστιμο αφορά την παραβίαση της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και συγκεκριμένα την καθυστερημένη προσκόμιση κοστολογικών στοιχείων από τον ΟΤΕ. Το συνολικό ύψος των προστίμων που έχει επιβάλλει από την αρχή του έτους η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ αγγίζει τα 11,5 εκατ. ευρώ
Να διαλυθούν για λόγους ασφαλείας, αποφάσισαν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ, όπως ανακοίνωσε μια εκ των ηγετών τους.

εδώανθρω
ποκυνηγητό στο Αλεποχώρι.
πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη οργώνει την περιοχή μήπως και εντοπίσουν τον Παλαιοκώστα.
Εντοπίσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το σπίτι στο οποίο διέμενε στο Αλεποχώρι.
Η κατοικία φαίνεται ότι έχει ενοικιασθεί από μία γυναίκα και ιδιοκτήτης του φέρεται να είναι πρώην Δήμαρχος της περιοχής.
Οι αστυνομικοί συλλέγουν αποδεικτικό υλικό και αποτυπώματα.

Δύο στους τρεις ευρωπαίους δεν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου
Ορατός είναι ο κίνδυνος μιας μαζικής αποχής από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, οι Ευρωπαίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των μελών του Ευρωκοινοβουλίου σε ποσοστό μόλις 34%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Ιανουαρίου ως τα μέσα Φεβρουαρίου σε δείγμα 27.218 ψηφοφόρων των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές.
Το 62%, περίπου, των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα, ενώ το 55% εκτιμά ότι «το Ευρωκοινοβούλιο δεν ασχολείται με αρκετά από τα προβλήματα που το αφορούν».
Η αδιαφορία για τις ευρωεκλογές φαίνεται να διαγράφει ανοδική πορεία, καθώς σε προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του 2007, οι Ευρωπαίοι είχαν δηλώσει αποφασισμένοι να προσέλθουν στις κάλπες σε ποσοστό 37%. Καθοριστικοί παράγοντες που συντελούν σε αυτήν την αδιαφορία αναδεικνύονται η οικονομική κρίση και η ανεργία.
Ολα τα παραπανω φυσικα,αποτελουν μια καλη ευκαιρια για τους καναλαρχες και τα ΜΜΕ,ωστε να εξασφαλισουν,πολλα και ακριβα πακετα κρατικων διαφημισεων,χρηματα τα οποια θα εγκριθουν προς σπαταλη απο την καρδια της Ευρωπαϊκης Ενωσης…
την στιγμη που ολος ο κοσμος πειναει…ακόμα....

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάνοιξη του οδοφράγματος στο Λιμνίτη, οι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια στη κυβέρνηση και αρνούνται να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.εδώ
Επέλεξαν Δ/ντη στο Ωνάσειο, που ελέγχεται από την Αμερικανική Γερουσία, καταγγέλει η αντιπολίτευσηΕΡΩΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Επέλεξαν Δ/ντη στο Ωνάσειο, που ελέγχεται από την Αμερικανική Γερουσία ότι φέρεται να εμπλέκεται σε ενδεχόμενη παραβίαση της νομοθεσίας που καθορίζει τις σχέσεις Ιατρών και Εταιρειών Ιατρικού Αναλώσιμου Υλικού»

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο τύπο (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8-3-09, City Press 9-3-09, City Press 16-2-09, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8-3-09, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15-3-09) στοιχεία σχετικά με την επιλογή από το Δ.Σ. του Ωνάσειου, του Διευθυντή του Α’ Καρδιολογικού Τμήματος (οιωνεί κλινικής) και τα προσόντα του επιλεγέντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά τα οποία δημοσιεύθηκαν προ της επιλογής του υπόψη Διευθυντή, στις ΗΠΑ υπάρχει η Ομάδα/ εταιρεία CRF επεμβατικών καρδιολόγων, η οποία διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις (προώθηση προϊόντων-συμμετοχή σε μερίσματα) με εταιρείες αναλωσίμου αιμοδυναμικού υλικού (στεντς, καθετήρες κλπ). Ο επικεφαλής της ομάδας CRF κ. Leon αποβλήθηκε το 2007 για δύο χρόνια από το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, με απόφαση της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας.

Από τις 16-10-2008 το σύνολο των 21 γιατρών της ομάδας CRF μεταξύ των οποίων είναι και ο επιλεγείς Δ/ντης - ελέγχεται από την Αμερικανική Γερουσία για ενδεχόμενη παραβίαση της νομοθεσίας που καθορίζει τις σχέσεις γιατρών και εταιρειών αναλώσιμου ιατρικού υλικού.

Επειδή όπως ασφαλώς γνωρίζετε, τα κυκλώματα εμπορίας αιμοδυναμικού υλικού λυμαίνονται το Δημόσιο, τα Νοσοκομεία- με πρώτο και «καλύτερο πελάτη» το Ωνάσειο – (Δημοσίευμα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 8-3-09 και 15-3-09), η επιλογή του νέου Διευθυντή του Α΄Τμήματος δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες ότι μόνο αξιοκρατική και τυχαία δεν υπήρξε.

Κύριε Υπουργέ,

Το Ωνάσειο είναι Κρατικό Νοσοκομείο, η Διοίκηση του Δ.Σ. διορίζεται από σας και επιχορηγείται γενναιόδωρα από το Κράτος και η λειτουργία του διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 2889/2001, άρθρο 11, παρ.11, όπως και του Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» της Θεσσαλονίκης, ως Ν.Π.Ι.Δ. Το 95% των ασθενών του είναι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, του ΟΓΑ, του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, το 2,2% είναι ιδιώτες και καλύπτουν την νοσηλεία τους με ίδιες δαπάνες, και το 0,4% είναι άποροι. Επειδή έχετε την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία του

Ερωτάσθε:

* Σε τι αντικείμενα αφορούν οι ιδιαίτερες επιστημονικές δραστηριότητες του επιλεγέντος. Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα στοιχεία στη Βουλή.
* Οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία της εν λόγω ομάδας CRF;
* Δεδομένου ότι ο ομάδα CRF ασχολείται και ελέγχεται προς τούτο από την Αμερικανική Γερουσία – για την προώθηση αναλώσιμου ιατρικού υλικού αφενός, και αφετέρου ο επιλεγείς ως Δ/ντης από τη θέση του θα έχει καθοριστικό λόγο στη διαχείριση και επιλογή της εταιρείας παραγωγής του αναλώσιμου και πολυσήμαντου αυτού υλικού, πως θα διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα των αποφάσεών του, οι οποίες πιθανότατα θα επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό του Ωνασείου; Ενδεικτικά, με βάση το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας, γιατρός του ΩΚΚ, στο διάστημα 2004-2007 ανάλωσε υλικό αξίας 12 εκ. ευρώ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15-3-09)
* Σε τι ενέργειες προβήκατε προς την Αμερικανική Γερουσία προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι ο επιλεγείς δεν εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες, δεδομένου ότι η επιλογή του συγκεκριμένου διευθυντή έγινε μετά τα δημοσιεύματα στον Ελληνικό Ημερήσιο Τύπο και τα οποία δημοσιεύματα ασφαλώς ήταν σε γνώση σας;


Να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική αλληλογραφία μεταξύ Ωνασείου και Αμερικανικής Γερουσίας.

Οι Ερωτώντες και Αιτούντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης,Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μάρκος Μπόλαρης,Γρηγόρης Νιώτης, Γιώργος Πεταλωτής
Δημήτρης Τσιρώνης, Γιάννης Δριβελέγκας,Μανώλης Σκουλάκης,Ηλίας Λαμπίρης,Χρήστος Αηδόνης,
Χρύσα Αράπογλου
Παράταση της παραμονής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Β. Ιράκ


Τα αμερικανικά στρατεύματα ενδέχεται να παραμείνουν στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ και μετά τις 30 Ιουνίου, παρά τη συμφωνία των ΗΠΑ με την ιρακινή κυβέρνηση, το 2008, για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τις αστικές ζώνες μέχρι τις 30 Ιουνίου και την πλήρη αποχώρηση από τη χώρα ως το τέλος του 2011.
Όπως δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, Γκάρι Βολέσκι, «Εάν η ιρακινή κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνουμε, εμείς θα παραμείνουμε», καθώς – όπως ισχυρίζεται – η Αλ Κάιντα είναι ισχυρή στην περιοχή.

Σομαλός πειρατής υπέβαλε μήνυση κατά της
γερμανικής κυβέρνησης
εδώ

Θάνατος αρκούδας δι’ απαγχονισμού στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων!

epirusgate.blogspot.com
πηγές: kourdistoportocali,prezatv,dr.seeng,tvxs,ανθρωποθυρίδα