Τρίτη 14 Απριλίου 2009

γενικά....(2)

Με προαγωγή ανταμείφθηκε ο Διευθυντής Ασφάλειας της «ζαρντινιέρας»


Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι καταγγέλλει την προαγωγή του Στέργιου Αποστολίδη σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. και την τοποθέτησή του ως Γενικού Επιθεωρητή Β. Ελλάδας, ως μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση ατιμωρησίας για την αστυνομική βία.
Ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος υπηρετούσε ως Διευθυντής Ασφάλειας Θεσ/νίκης όταν έλαβε χώρα το περιστατικό της «ζαρντινιέρας», ήταν αυτός που υπέγραψε το πρώτο υπηρεσιακό σήμα, χαρακτηρίζοντας τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου από αστυνομικούς, ως «αυτοτραυματισμό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 20 Νοεμβρίου 2006, τρεις μόλις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, ο κ. Αποστολίδης βγαίνοντας σε δελτίο γνωστού τηλεοπτικού σταθμού είχε υπερασπιστεί την εκδοχή της «ζαρντινιέρας», ενώ, παράλληλα προβαλλόταν το βίντεο που σόκαρε το πανελλήνιο. «Έγιναν τα πράγματα όπως σας είπα, έπεσε σε ζαρντινιέρα» και «Δεν δέχομαι ότι δεμένο με χειροπέδες εδάρη το παιδί» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Ο Αυγουστίνος Δημητρίου το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2006, καθώς περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης κι ενώ, η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε ολοκληρωθεί αρκετές ώρες πριν, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι φορώντας έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο τους, τον πλησίασαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, ενώ, δίπλα στέκονταν ένστολοι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το θέαμα.





προπαγάνδα της εργοδοσίας
η κινητοποίηση του Λαναρά



Η κάθοδος στην Αθήνα οργανώθηκε με τις «ευλογίες» της εργοδοσίας, αφού οι διευθυντές των εργοστασίων «συνιστούσαν» ανοιχτά στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Με χρήματα της εργοδοσίας πληρώνονταν τα τρία συνολικά ξενοδοχεία, στα οποία όλες αυτές τις μέρες διέμεναν οι εργαζόμενοι από την επαρχία. Μάλιστα, για τα στελέχη των σωματείων είχαν «κλειστεί» δωμάτια σε ξενοδοχείο δίπλα στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Ακόμα και οι (άδειες) σκηνές που στήθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αγοράστηκαν με χρήματα της επιχείρησης.
Το γεγονός ότι η κινητοποίηση καλύφθηκε οικονομικά από την εργοδοσία, το επιβεβαίωσε και στέλεχος της επιχείρησης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Ροδόπης. Μάλιστα, γι' αυτή του την αποκάλυψη δέχτηκε αργότερα και επιπλήξεις. Η ίδια η ΓΣΕΕ, σε σύσκεψη που έγινε ενόψει της κινητοποίησης στην Κομοτηνή στις 18 Μάρτη, έλεγε στους εργάτες ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες να καλύψει οικονομικά ακόμα και το κόστος της μετακίνησής τους προς την Αθήνα, όπως έκανε τις προηγούμενες φορές, διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα βρει λύση.
Οι διευθυντές των εργοστασίων, οι οποίοι επίσης βρίσκονταν όλες αυτές τις μέρες στην Αθήνα, εμφανίζονταν κάθε μεσημέρι με τσάντες γεμάτες χρήματα και έδιναν σε καθέναν από τους εργαζόμενους 15 ευρώ την ημέρα για τα προσωπικά τους έξοδα στην Αθήνα. Καταγγελίες για τη διανομή «δεκάευρων», μέσω στελεχών των σωματείων, υπήρχαν και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις στην Αθήνα.
Το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Απρίλη, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση, διοργανώθηκε εκδρομή σε μπανγκαλόου στην περιοχή της Κινέττας, όπου μάλιστα η εργοδοσία μοίρασε στους εργαζόμενους φόρμες και εσώρουχα της εταιρείας. Τα διευθυντικά στελέχη ήταν επίσης παρόντα στη συγκεκριμένη εκδρομή.
Βλέποντας την κινητοποίηση να απομαζικοποιείται, αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι δεν άντεξαν τον εξευτελισμό, συνδικαλιστικά στελέχη ανέλαβαν διά τηλεφώνου να πιέσουν συναδέλφους τους να κατέβουν στην Αθήνα, για να μη χάσουν δήθεν τη δουλειά τους και άλλα παρόμοια.
Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν την αγανάκτηση ολοένα και περισσότερων εργαζομένων. Γι' αυτό και στην πλειοψηφία τους έφυγαν από τις πρώτες κιόλας μέρες από την Αθήνα, όταν κατάλαβαν ότι γίνονται το μπαλάκι ανάμεσα στην εργοδοσία, στις τράπεζες και την κυβέρνηση. Είναι ενδεικτική η καταγγελία εργαζομένων ότι από τους 400 και πλέον συναδέλφους τους που ταξίδεψαν αρχικά στην Αθήνα, τις τελευταίες μέρες παρέμεναν περίπου 150 με 200.

Για γέλια και για κλάματα


χειρουργημένος ασθενής στο νοσοκομείο
του Ρεθύμνου δέχτηκε επίθεση από αρουραίο

Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση» και ακολούθησε ερώτηση του βουλευτή Μ.Κ στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις συνθήκες υγιεινής, που επικρατούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών, ο ασθενής που ήταν χειρουργημένος και βρισκόταν σε δωμάτιο του 1ου ορόφου ξημερώματα της Πρωταπριλιάς, δέχθηκε ξαφνικά την επίθεση ενός μεγάλου ποντικού (πιθανότατα αρουραίου), ο οποίος τον δάγκωσε επανειλημμένα στο χέρι.
Ο ασθενής και οι συγγενείς του έβαλαν τις φωνές, οι νοσηλεύτριες έτρεξαν και διαπίστωσαν ότι υπήρχε πράγματι στο χέρι του πληγή που αιμορραγούσε. Αναζητώντας την αιτία εντόπισαν το μεγάλο τρωκτικό σε μια γωνιά του θαλάμου. Τρομαγμένες από το μέγεθός του ανέβηκαν στις καρέκλες, ώσπου την κατάσταση έσωσαν οι συγγενείς του ασθενή. Απομόνωσαν και εξόντωσαν τον ποντικό «εισβολέα» στις τουαλέτες του νοσοκομείου.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει πως «αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν αλγεινή εικόνα για τη λειτουργία των νοσοκομείων και της παρεχόμενης περίθαλψης». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπό χρηματοδότηση της υγείας και καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της επέκτασης του νοσοκομείου, η οποία οδήγησε «σε τραγελαφικές καταστάσεις θέτοντας σε κίνδυνο και απειλή από την έλλειψη στοιχειωδών κανόνων καθαριότητας, την υγεία των ασθενών του νοσοκομείου Ρεθύμνου».
Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεθοδευμένη πολιτική εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων», που αναγκάζει τους ασθενείς να στρέφονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

ξεπουλάμε και πάμε.......

Συνεδρίασε το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομίας η διυπουργική επιτροπή για τις ΔΕΚΟ, με κεντρικό θέμα την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την εθελουσία έξοδο για περίπου 2,5 έως 3 χιλιάδες υπαλλήλους, τον επανασχεδιασμό δρομολογίων με περικοπές ζημιογόνων και ενίσχυση των κερδοφόρων, την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και την επανεξέταση του επενδυτικού προγράμματος.
Οριστικές ανακοινώσεις αναμένονται αμέσως μετά το Πάσχα.
Η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε ακόμα να κηρύξει και επισήμως άγονο το διαγωνισμό για τις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ. Αποφασίστηκε, επίσης, η πώληση σε εταιρεία πετρελαιοειδών των δύο θυγατρικών της Ολυμπιακής που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καυσίμων.



όταν θες να απαξιώσεις κάτι κάνε το μουσείο..

Κατηγορηματικά αντίθετοι στη μετατροπή του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου σε μουσείο, εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος, μετά την πρόσφατη συζήτηση Κακλαμάνη-Σπηλιωτόπουλου.
Σε συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης Κωνσταντίνος Μουτζούρης χαρακτήρισε «υποκρισία» την ταύτιση των κοινωνικών προβλημάτων με το άσυλο, ενώ ο πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Σπύρος Ραφτόπουλος τόνισε ότι ερήμην τους προωθούνται λύσεις και αποφάσεις.




εν εξέλιξη σκούπα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας κυρίως στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους με στόχο τους μετανάστες.
από το απόγευμα η δημοτική αστυνομία κυνηγούσε μικροπωλητές
αστυνομία μπήκε το μεσημέρι μέσα στα τρόλεϊ στην Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ κ μάζευε κόσμο.
περιμένουμε νεότερα.


Δικαστική απόφαση αλλάζει το μισθολογικό καθεστώς των εκπαιδευτικών για περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενους.
Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται η καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους δασκάλους και τους καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων, το οποίο θα γίνει αναδρομικά για 5 χρόνια.
Αλλάζει ριζικά ο υπολογισμός των υπερωριών, οι οποίες υπερδιπλασιάζονται.
κάποιες σχετικές-άσχετες πληροφορίες εδώ




πηγές : enet,prezatv,tvxs......