Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

γενικά....


στο δρόμο προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
για τα απόβλητα των μεταλλείων


Τον κίνδυνο παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λόγω της καθυστέρησης που εμφανίζει στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας 2006/21 για τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας.
Την απάντηση αυτή δίνει στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη ο επίτροπος για το περιβάλλον κ. Σταύρος Δήμας, που ζητούσε να πληροφορηθεί εάν εφαρμόζεται η περιβαλλοντική νομοθεσία στη διαχείριση των αποβλήτων της S&B με αφορμή τη λειτουργία των μεταλλείων στη Μήλο.
Στην απάντησή του ο κ. Δήμας τονίζει ότι «η οδηγία 2006/21/ΕΚ σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας θα έπρεπε να είχε πλήρως ενσωματωθεί στην εθνική έννομη τάξη έως την 1η Μαΐου 2008. Φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη προχωρήσει στη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό της δίκαιο.
Η Επιτροπή παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση αυτή και έχει ήδη διατυπώσει σχετική αιτιολογημένη γνώμη προκειμένου να εξασφαλίσει την ταχεία και ορθή μεταφορά της οδηγίας».
Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία για τη φύση (όλο το δυτικό τμήμα του νησιού ανήκει στο δίκτυο Natura), ο κ. Δήμας υπογραμμίζει τη διαδικασία παράβασης για την έλλειψη προστασίας ενδημικών ειδών (οχιά της Μήλου Vipera schweizeri) λόγω, μεταξύ άλλων, των μεταφορών που συνδέονται με εξορυκτικές δραστηριότητες.
Μάλιστα, ο κ. Δήμας αναφέρει ότι «το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αποφάνθηκε κατά της Ελλάδας στις 16 Μαρτίου του 2006 (υπόθεση C‑518/04) για παραβίαση του άρθρου 12 παράγραφος 1 της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων, καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας (οδηγία για τα ενδιαιτήματα).
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η Ελλάδα έλαβε μέτρα συμμόρφωσης, εγκρίνοντας την κοινή υπουργική απόφαση 49567/2006. Το 2008, η Επιτροπή έλαβε καταγγελία για πιθανή παραβίαση της οδηγίας για τα ενδιαιτήματα, η οποία, όμως, δεν περιείχε επαρκείς πληροφορίες για συγκεκριμένες ζημίες.
Σχολιάζοντας την απάντηση του επιτρόπου, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε «ότι η προκλητική βραδυπορία και η άρνηση των κυβερνώντων να εφαρμόσουν κοινοτικές οδηγίες που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος απειλούν τη χώρα με μία ακόμη παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».


Εργάτρια καταπλακώθηκε από αεραγωγό


Μια 38χρονη γυναίκα, καταπλακώθηκε από αεραγωγό στο εργοστάσιο παραγωγής ειδών υγιεινής και πλακιδίων όπου εργαζόταν, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό έγινε το πρωί της Δευτέρας.
Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 14ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας.
Οι Αρχές ακόμα ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν.


Στην Ελλάδα οι Τράπεζες “γιόρταζαν” τη Μ.Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών(!) και χρέωναν τους πελάτες τους..!

Δεν είναι μία σουρεαλιστική κατάσταση σεναρίου, είναι πραγματικότητα. Στην Ελλάδα, οι Τράπεζες “γιόρταζαν” τη Μ.Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών και “χρέωναν” αναλόγως τους πελάτες τους.
Δεν το πιστεύετε;
Διαβάστε την επιστολή του Ν.Α (τα στοιχεία στη διάθεσή μας) από τη Βέροια: Η ιστορία είναι αληθινή και πρόσφατη. Στις 10-4-2009 ημέρα Παρασκευή, Η σύζυγός του, καταθέτει σε δικό του λογαριασμό (είχε ένα βιβλιάριο μαζί της και σ ΄αυτό έγινε η κατάθεση), 4.500 ΕΥΡΩ, για κάλυψη επιταγών της Τρίτης 14-4-2009. Την Κυριακή 12-4-2009, μπαίνει στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση της τράπεζας, για να μεταφέρει συνολικό ποσό 7.000 ΕΥΡΩ, στον λογαριασμό όψεως. Για τις επιταγές της Τρίτης είπαμε. Βλέπει λοιπόν ότι ενώ στο βιβλιάριό του λέει ότι την κατάθεση την έκανε 10-4-2009, στην ηλεκτρονική σελίδα λέει ότι την έκανε 14-4-2009 και με δικαίωμα χρήσης στις 15. Δηλαδή την Τετάρτη.
Θυμίζω ότι οι επιταγές πρέπει να καλυφθούν την Τρίτη.
Δηλαδή, του λένε στις 12-4-2009 ότι κατέθεσε χρήματα στις 14-4-2009.
Εκνευρισμένος, παίρνει τηλέφωνο στην 24ωρη εξυπηρέτηση της Τράπεζας.
Σωστά το κάνανε του είπε μια υπάλληλος, δεδομένου ότι η Παρασκευή και η Δευτέρα είναι αργία. Αργία, λόγω του Πάσχα των καθολικών. Είμαστε καλά; Τι σχέση έχει με το Πάσχα των καθολικών με αυτόν; Είναι ορθόδοξος και στην Ελλάδα. Στη Βέροια.
Όταν τα κατέθεσε τα χρήματα την Παρασκευή, του είπανε ότι είναι αργία των καθολικών; Και το κερασάκι; Όταν ζήτησε να μεταφερθούν τα χρήματα από δικό του λογαριασμό, σε άλλον δικό του, στην ίδια τράπεζα, του είπανε ότι θα χρεωθεί βαλέρ.
Κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν κατά πως τους βολεύει.
Υπ ΄όψιν ότι αυτό ισχύει για όλες τις τράπεζες.”