Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

3 πουλάκια κάθονταν by Καραμανλής

απόσπασμα απο oμιλία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δημόσια Ασφάλεια (08/04/09)

Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες επιθέσεις κουκουλοφόρων.

Σε αστυνομικά τμήματα, τράπεζες, επιχειρήσεις, πολιτικά γραφεία. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά συντονισμού.

Οι δράστες αξιοποιούν, για το σκοπό αυτό, σύγχρονες τεχνολογίες ( blogs και SMS ). Χρησιμοποιούν διάφορα μέσα (κουκούλες ή κράνη) για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους. Συνδέονται, πολλές φορές, με κοινούς εγκληματίες.






















Αποδεικνύεται -προκύπτει αυτό και από τις συλλήψεις- ότι οι εξτρεμιστικές δράσεις και το κοινό έγκλημα αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία».

Οι πολίτες απαιτούν να μπει φραγμός στη βία και την παρανομία. Και αυτό να ισχύει παντού: Από τους δρόμους των πόλεων έως το σχολείο και το Πανεπιστήμιο. Από τους χώρους της επαγγελματικής, επιχειρηματικής δραστηριότητας έως την κάθε λογής περιουσία των συμπολιτών μας.

Θύματα της βίας είναι όλοι οι πολίτες. Πιο απροστάτευτοι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Χάνουν τη δουλειά τους. Πλήττονται οι περιουσίες τους. Πληρώνουν φόρους για να αποκαθίστανται ζημιές κοινωνικών αγαθών.

Και όμως! Κάποιοι ενθαρρύνουν την αντίθεση στους νόμους, υποκινούν καταλήψεις, σιωπούν απέναντι σε βιαιότητες και βανδαλισμούς. Κάποιοι, αντί καθαρής καταδίκης, καταφεύγουν σε μισόλογα. Κι αυτό, στο όνομα ενός φευτοπροοδευτισμού. Ποια σχέση, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπορεί να έχει η πρόοδος με τη βία;

Πρόσφατα ακούσθηκε η πρωτοφανής άποψη πως οι «τράπεζες ασκούν τυφλή βία»!

Καθένας δικαιούται, μπορεί να διαφωνεί με τις πολιτικές των όποιων επιχειρήσεων. Όμως!

- Μια παρόμοια συνθηματολογία, τί πετυχαίνει;

- Ποιο είναι το μήνυμα;

- Ενθαρρύνει -ναι ή όχι;- τη βία εναντίον τραπεζών;

- Στοχοποιεί -ναι ή όχι;- νόμιμες επιχειρήσεις;

- Βάζει σε κίνδυνο -ναι ή όχι;- εργαζόμενους, πελάτες, περαστικούς;

- Ποια είναι, λοιπόν, τα όρια της ρητορικής αυτής;

- Ποια είναι η πολιτική τους ευθύνη απέναντι σε φαινόμενα εξτρεμιστικής βίας;

Ξέρουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι παλιές αντιλήψεις έχουν δημιουργήσει, εδώ και χρόνια, ένα ιδεολογικό ιστό που λειτουργεί προστατευτικά γύρω από πράξεις βίας και αυθαιρεσίας.

Οι παλιές αντιλήψεις δεν βοηθούν. Πρέπει να έχουν επιτέλους τέλος. Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η δική μας θέση εδώ είναι καθαρή: Καμία κατανόηση για πράξεις βίας! Καμία δικαιολογία στα όποια κίνητρα της βίας! Καμία ανοχή στον εξτρεμισμό και τη βία!


Κωστας Καραμανλης 8/4/2009

ολόκληρη η ομιλία εδώ


3 πουλάκια κάθονταν ..........

καταρχήν νιώθω φοβερά εξτρεμιστής που γράφω σε blog!!
και να με συγχωρέσουν όσοι νομίζουν ότι τους φέρθηκα βίαια(έλεος)


εδώ μπορείτε να δείτε πως οι «τράπεζες ασκούν τυφλή βία» τόσα χρόνια.