Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

αλλού για αλλού

πάνω που λέγαμε για τις

νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία



ο Αβραμόπουλος μάλλον έχει αναλάβει άλλου κράτους υπουργείο:

"Κύριο κριτήριο στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση του φαρμάκου ως κοινωνικού αγαθού, αλλά και βιομηχανικού προϊόντος, τόνισε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη ομιλία του στο 8ο ετήσιο συνέδριο Healthworld, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η ανάπτυξη μιας χώρας περνάει από το κοινωνικό κράτος και αυτό εξασφαλίζεται μόνο αν ο πολίτης νιώθει κοινωνικά ασφαλής.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των πολιτικών και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον τομέα του φαρμάκου, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο, να διδαχθούμε από το παρελθόν και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στη μεγάλη τομή που απαιτείται, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τερματισμό της ασυδοσίας στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, ενώ εξάλλου αναφέρθηκε στη σημασία του διαρκούς και ανοιχτού διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς στον τομέα του φαρμάκου, διάλογο στον οποίο, όπως σημείωσε, συμβάλλει το 8ο Συνέδριο Ηealthword."