Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία


Από σήμερα, ξεκινά νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων, καθώς πραγματοποιούνται τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους σε αυτά.

Ζητούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος κυρίως σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις νοσηλευτών και την εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με το ωράριο και τις εργασιακές συνθήκες.

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, μετά το εξώδικο που κατέθεσε κατά του υπουργού Υγείας τον περασμένο Ιανουάριο, τώρα εξετάζει και το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι από σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ορθοπεδικά υλικά.

Οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού, ανακοίνωσαν ότι θα διακόψουν την παροχή υλικών, θα αποσύρουν τις παρακαταθήκες τους, αρχικά από τα νοσοκομεία ΚΑΤ και Γενικό Κρατικό Αθηνών, ενώ δεν θα εξυπηρετούν ούτε τα επείγοντα περιστατικά.

Αντιδρούν στην πρόταση διακανονισμού των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας καθώς και στη ρύθμιση των χρεών του ΕΣΥ.