Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Η κατάντια του κρατικού μηχανισμού.....

Η κατάντια του κρατικού μηχανισμού έφτασε πλέον στο κατώτερο επίπεδο...

Σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, η κυβέρνηση συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ(Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, όπου εντός τεσσάρων τοίχων και με την συμμετοχή υπουργών που δεν συμμετέχουν συνήθως στο ΚΥΣΕΑ θα επικυρωθούν πρωτόγνωρα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας.

Μερικά από τα μέτρα αυτά είναι η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας για την παρακολούθηση "ύποπτων"προσώπων και ομάδων , η πλήρης εφαρμογή του πολυδιαφημιζόμενου συστήματος C4Ι, που είχε χρησιμοποιηθεί και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ως ομπρέλα ασφαλείας των αθλητών και των θεατών από πιθανή τρομοκρατική ενέργεια , η προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για τη διευκόλυνση των εισαγγελικών αρχών στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών , η έκδοση ενταλμάτων για κατ' οίκον έρευνες με διαδικασίες εξπρές.

Στα μέτρα που θα ληφθούν για την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας διαφαίνεται και η αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς.

Στο εξής θα θεωρείται νόμιμη η οπλοχρησία από ένστολους, όχι μόνο για την προστασία της ζωής τους, αλλά και για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων.

Και τα μέτρα αυτά δυστυχώς θα ακουστούν σε κάποιους αναγκαία ! Γιατί αυτή είναι η κατάντια μας.

Όταν το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια μας , κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να κάνουν εκπτώσεις στην αξιοπρέπεια τους.

Και να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τους "επαναστάτες" που έχουν προχωρήσει σε μια σειρά ηλιθίων ενεργειών που έδωσαν στους πολίτες την δυνατότητα να κοιμούνται ήσυχοι με την παρουσία δεκάδων αστυνομικών στη γειτονιά τους...

parapolitiki.blogspot.com