Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

πενθήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.


Περισσότερα από 5,2 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων προς τους προμηθευτές αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων από τον Ιανουάριο του 2005. Και παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών έχει λυθεί, οι προμηθευτές καταγγέλλουν πως δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ! Την πρώτη θέση στη μαύρη λίστα των κακοπληρωτών που έχει συντάξει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ) έχει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το οποίο χρωστάει στους προμηθευτές περισσότερα απο 85,5 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί ο Ευαγγελισμός με 81 εκατομμύρια ευρώ και το «Γ. Γεννηματάς», του οποίου τα χρέη ξεπερνούν τα 79,7 εκατομμύρια ευρώ!

Σημειώνεται μάλιστα πως τα χρέη σε 131 μέλη του ΣΕΠ αγγίζουν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Αυτός είναι και ο λόγος που από την αρχή της εβδομάδας οι προμηθευτές έχουν ανακοινώσει πενθήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Μάλιστα, στην περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν γίνουν δεκτά από το υπουργείο Υγείας, απειλούν με συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
Να υπενθυμίσουμε πως στις 19 Μαρτιου 2009,ενας προμηθευτής ιατρικών υλικών σε νοσοκομεία της Κρητης,αυτοκτόνησε,εξαιτίας χρεών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτόν...