Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

βασιλικά διατάγματα

Τη φασιστική απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου να παύσει αυθαιρέτως το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), βασιζόμενος σε βασιλικό διάταγμα του 57 (άρθρο 56 του Β.Δ. 11/10/1957) και να ορίσει, αντ’ αυτού, προσωρινή διοικούσα επιτροπή της αρεσκείας του (εδώ το ιστορικό) ακολούθησαν εξώδικα, καταγγελίες και αστυνομικές διαταγές!

Η νόμιμα νεοεκλεγμένη διοίκηση του Π.Ι.Σ. προγραμμάτισε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 30/03, στις 12:00π.μ., με σκοπό να κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού Υγείας και αμέσως μετά, συνεδρίαση του Δ.Σ. στα γραφεία του Π.Ι.Σ..
Και ω του θαύματος, ο επικεφαλής της ΔΗΚΙ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ κ. Βλασταράκος - αφού έστειλε εξώδικο (έγγραφο 1α-1β) προς τον κ.Ηλιάκη (προϊστάμενο των γραφείων του Π.Ι.Σ.) για απαγόρευση χρήσης των γραφείων του Π.Ι.Σ. από το Δ.Σ. - ζήτησε και έλαβε εισαγγελική εντολή, την 29/03, ημέρα Κυριακή (!), να κληθούν, οι υπογράφοντες την πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ..{κ. Καλοκαιρινός (πρόεδρος) και κ. Αλεξανδρόπουλος (γραμματέας)}, να παρέχουν εξηγήσεις στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της πλατείας Συντάγματος.

Το Αστυνομικό τμήμα, ενεργώντας άμεσα, απέστειλε πρόσκληση (έγγραφο 2) προς τους πρόεδρο και γραμματέα του Π.Ι.Σ., με την οποία τους καλεί να προσέλθουν στο Α.Τ. Συντάγματος, αιτιώμενο «παράπονα σε βάρος τους από τον κ. Βλασταράκο Μιχαήλ.
Όλως τυχαίως, η ημέρα και ώρα που ζητήθηκε η προσέλευσή τους στο Α.Τ. συνέπεσε με αυτήν, της προγραμματισμένης Συνέντευξης Τύπου!
Κατόπιν όλων αυτών των ατυχών «συγκυριών», το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. εξέδωσε Δελτίο Τύπου (έγγραφο 3α-3β), στο οποίο καταγγέλλει ως πραξικοπηματική την ενέργεια Αβραμόπουλου και αποφασίζει την άμεση προσφυγή του στο Συμβούλιο Επικρατείας.


αναλυτικά τα έγραφα εδώ