Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους συλληφθέντες για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου


Τρεις μήνες μετά τη σύλληψή τους αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τέσσερις νεαροί που είχαν συλληφθεί στη Λάρισα στα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου και είχαν προφυλακιστεί με κατηγορίες του διαβόητου αντιτρομοκρατικού νόμου.

Οι τέσσερις, ανάμεσά τους δύο Κύπριοι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας, είχαν εγκλειστεί σε φυλακές περιμένοντας την ημέρα της δίκης τους και κατηγορούμενοι για σύσταση τρομοκρατικής ομάδας, που έδρασε σε επεισόδια με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση μετατροπής της προφυλάκισης σε κράτηση με περιοριστικούς όρους (χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) ελήφθη μετά από δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης, την οποία κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Υπέρ της μετατροπής των όρων τάχθηκε ο ανακριτής, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε να μη γίνει δεκτό το αίτημα. Ωστόσο, υπερίσχυσε η γνώμη του ανακριτή κι έτσι οι 4 μέχρι την ημέρα της δίκης τους θα είναι ελεύθεροι. ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους συλληφθέντες για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου