Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

να δείς τι σου 'χω για μετά...


To Σενάριο συνεργασίας του ΛΑΟΣ με τη Νέα Δημοκρατία όπως ήταν αναμενόμενο έχει προκαλέσει αναταραχή στο πολιτικό κόσμο. έχουμε φλέρτ η παιχνίδι εντυπώσεων??

Στο κεντρικό δελτίο του ALTER εμφανίσθηκε ο κ.Καρατζαφέρης για να δώσει – μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Νίκο Χατζηνικολάου – συνέχεια στην εκστρατεία «προσέγγισής» του προς τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μονοπωλεί το πολιτικό σκηνικό μετά τις Ευρωεκλογές. «Δεν είμαστε ακραίο ή ακροδεξιό κόμμα», δήλωσε και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιτευχθεί σε αυτή τη χώρα είναι να μη μπορεί να αυτοδικεί ούτε η Χρυσή Αυγή, ούτε η κουκουλοφόροι». Ερωτηθείς για το πώς οραματίζεται τη «συγκυβέρνηση» που προτείνει στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε ότι δεν πρόκειται να διαλύσει το ΛΑΟΣ, αλλά αντίθετα προτείνει «μια προγραμματική συμφωνία για πολιτική συνεργασία που θα βασίζεται στην κομματική βάση των δύο κομμάτων, με πρωθυπουργό τον Καραμανλή και υπουργό τον Καρατζαφέρη». «Ελάτε να κάνουμε κυβέρνηση της δεξιάς», προκειμένου «να μην έρθει ο Γ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία», είχε δηλώσει κινούμενος στο ίδιο πνεύμα στο ραδιοφωνικό σταθμό «City» νωρίτερα.
Αναφερόμενος στη Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δε θα ήταν αντίθετος στο να τοποθετηθεί αυτή σε άλλο υπουργείο, αρκεί να απομακρυνθεί από το υπουργείο εξωτερικών. Άλλωστε, λίγες ώρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο «City», ο κ.Καρατζαφέρης πρότεινε στον πρωθυπουργό να «στείλει την κ.Μπακογιάννη στην Κομισιόν», ενώ σε σημερινή συνέντευξή του στο σταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ντόρα Μπακογιάννη είναι πρόβλημα. Πρέπει να τη διώξει!»
Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,5, ο κ.Καρατζαφέρης κλήθηκε να διευκρινίσει την πρόταση που έκανε προς βουλευτές της ΝΔ να ενταχθούν στο κόμμα του – μετά την έντονη αντίδραση στου κ.Αντώναρου που κατηγόρησε τον κ.Καρατζαφέρη για έλλειψη πολιτικού ήθους. Εξήγησε, λοιπόν, ο κ.Καρατζαφέρης ότι το χρονικό σημείο στο οποίο αναφερόταν η πρότασή του ήταν «Όχι τώρα, όσο διαρκεί η κοινοβουλευτική θητεία. Κάποια στιγμή θα διαλυθεί η Βουλή. Όταν προκηρυχθούν εκλογές, αυτοί που είναι τρίτοι και τέταρτοι και έχουν δουλέψει χρόνια και τίμια και πιστά γι’ αυτή τη μεγάλη παράταξη, αυτοί που δεν τα αρπάξανε, σαν κάποιους άλλους που τους έχει περί πολλού ο κ.Καραμανλής, αυτοί που δεν έβαλαν το χέρι μέσα στο μέλι, σε αυτούς λέω εάν δεν εκλέγεστε μαζί τους, ελάτε μαζί μου να εκλεγείτε». Άλλωστε, φρόντισε να τονίσει ότι ο κ.Αντώναρος «δε διάβασε καλά τη δήλωση» διότι «εντάξει το παιδί δεν είναι και σπίρτο, δεν είχε διαβάσει ότι εγώ είπα μετά τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου και άρχισε να λέει μπαρούφες, που τον εκθέτουν», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, μιλώντας στο Κανάλι 1 ο κ.Καρατζαφέρης είχε χαρακτηρίσει τον κ.Αντώναρο ως «περίπτωση Forest Gump, που κάνει ότι του πουν.»


πηγές:tvxs,enet