Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Καταγγελίες & μηνύσεις στο χώρο της ναυτιλίας

Πρός Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ Αναστάσιο

Μόλις προ ολίγου με ενημέρωσε ο πλοίαρχος του Μ/V “TZOANNA” Iωάννης Μυτακίδης [ τηλέφωνο 6973020590 ] ότι “εδάρη και προπυλακίστηκε αγρίως από τετραμελή ομάδα λιμενικών οργάνων “και κρατείται στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας”. Ο λόγος, επειδή τραβούσε φωτογραφίες του πλοίου του και μιας θαλαμηγού. Του εζήτησαν την φωτογραφική του μηχανή και επειδή αρνήθηκε, το θεώρησαν “αντίσταση κατά της Αρχής”, τον “προπυλάκισαν” και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας για να κοιμηθεί στο εκεί κρατητήριο και αύριο να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Σε τηλεφωνική επαφή που είχα με τον αξιωματικό φυλακής του Κ.Λ.Καλαμάτας [ ώρα 21.20 στο τηλέφωνο 27210/22218 ] μου είπαν ότι “δεν εδάρη”, “θεώρησαν όντως αντίσταση κατά της αρχής το γεγονός του ότι δεν τους έδωσε την φωτογραφική μηχανή” [ την οποίαν τελικά του την αφαίρεσαν διά της βίας ] και ότι “φωτογράφιζε πολεμικό πλοίο”!!!!!!!

Ο πλοίαρχος Μυτακίδης υπέβαλλε μήνυση κατά των λιμενικών οργάνων, οι οποίοι θα συνεκδικαστούν αύριο μαζί του στο αυτόφωρο , αλλά γι’ αυτούς δεν διέταξε την προφυλάκισή του. Κατά παράβαση του νόμου φυσικά, μια και όλοι οι μηνυόμενοι “κρατούνται” μεχρι εκδίκασής των.

Από πότε κύριοι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υ.Ε.Ναυτιλίας, “οι θαλαμηγοί θεωρούνται για τα λιμενικά σας όργανα “ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ”?????????????????????

Από πότε οι λιμενοφύλακές σας προπυλακίζουν Πλοιάρχους με το “Π” κεφαλαίο, με τοιούτου είδους αιτίες;
Φροντίστε να αντικαταστήσετε την θαλαμηγό με ……..”όποιο πολεμικό είναι διαθέσιμο”, γιατί αύριο θα “πέσει πολύ γέλιο” και θα ξευτιλιστείτε ΔΙΕΘΝΩΣ!
ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!

Έπειτα ακολούθησε Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη ναυτικού στη Καλαμάτα – Σύλληψη στο κτίριο ΥΕΝΑΝΠ

Απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμένα της Καλαμάτας, συνελήφθη από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής 58χρονος πλοίαρχος Φ/Γ πλοίου, ο οποίος φωτογράφιζε ελλιμενιζόμενο πολεμικό πλοίο της Ιταλίας, άνευ σχετικής αδείας.

Σε σύσταση που του έγινε από στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας να μην φωτογραφίζει και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία ταυτότητάς του, αρνήθηκε να συμμορφωθεί, απώθησε βίαια τον λιμενικό και στη συνέχεια αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Ο ανωτέρω ναυτικός υπέβαλε μήνυση κατά των λιμενικών οργάνων, που τον συνέλαβαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
πληροφορίες από epikairo.gr