Σάββατο 23 Μαΐου 2009

"Υστερεί η Ελλάδα στην ευρυζωνικότητα"

Ο Νικ. Αλεξανδρίδης διέψευσε τον Κ. Καραμανλή που μίλησε για «ψηφιακή επανάσταση», απαντώντας ότι η χώρα μας κινδυνεύει να παραμείνει σε ξεπερασμένες τεχνολογίες...

Για «ψηφιακή επανάσταση» που οδήγησε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στον πληθυσμό από το 0,1% στο 13,4% έκανε λόγο χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου για την ευρυζωνική σύγκλιση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  images.jpg Εμφανίσεις:  13 Μέγεθος:  2,2 KB

για να διαψευστεί λίγο αργότερα από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, Νικήτα Αλεξανδρίδη, ο οποίος μίλησε για υστέρηση της χώρας μας στην ευρυζωνικότητα αλλά και τον κίνδυνο να παραμείνει η Ελλάδα εγκλωβισμένη σε ξεπερασμένες τεχνολογίες.

Ο πρόεδρος της ρυθμιστικής Αρχής προχώρησε σε δριμεία κριτική της κυβέρνησης ενώπιον του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «αρρύθμιστο και άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», που δυσκολεύει την Επιτροπή στην άσκηση αποτελεσματικής εποπτείας του φάσματος και του ελέγχου των παρεμβολών όχι μόνο μεταξύ των παρόχων αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Στρατού.

SΟS για την ΤV
Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα θέματα που σχετίζονται με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, κάνοντας λόγο ακόμα και για πιθανή παρέμβαση της Κομισιόν.
Ο κ. Αλεξανδρίδης

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets_LARGE_t_420_3735178_type11495.jpg Εμφανίσεις:  3 Μέγεθος:  22,0 KB

σημείωσε ως προς την κατασκευή δικτύου οπτικών ινών πως το θεωρεί σχεδόν απίθανο να κατασκευαστούν περισσότερα του ενός τέτοια δίκτυα.

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, προειδοποιώντας: «Αν η κυβέρνηση καθυστερήσει, φοβάμαι ότι θα την προλάβουν οι εξελίξεις, με αποτέλεσμα η χώρα να παραμείνει πάλι εγκλωβισμένη για σημαντικό χρονικό διάστημα σε μία πεπερασμένων δυνατοτήτων τεχνολογία, αυτήν του xDSL» δεδομένου ότι, όπως είπε στο τέλος της τοποθέτησής του, «το τζίνι έχει ήδη βγει από το μπουκάλι και γι αυτό θα πρέπει όλοι μας να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα απ ό,τι μέχρι τώρα νομίζαμε».

Την αρχή των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι του τελικού χρήστη, το οποίο στόχο έχει την ύπαρξη ενός δικτύου ανοιχτού σε όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών και ψηφιακών υπηρεσιών, ενώ οι χρήστες μέσω του δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν ψηφιακά δεδομένα με άριστη ποιότητα και υψηλές και σταθερές ταχύτητες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών, με το οποίο σχετίζονται υπηρεσίες βιντεοτηλεφωνίας, τηλεϊατρικής, τηλε-εκπαίδευσης, τηλε-επιχειρηματικότητας και τηλεοπτικών καναλιών υψηλής ευκρίνειας.

Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος του Οργανισμού «Οne laptop per child» και συνιδρυτής του ΜΙΤ Media Laboratory, Νίκολας Νεγκροπόντε, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στη διείσδυση του γρήγορου Ιντερνετ».



πηγη : ethnos.gr / γραφει η ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ