Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Πέθανε η «γηραιότερη blogger του κόσμου» σε ηλικία 97 ετών.



Η Ισπανίδα Μαρία Αμέλια Λόπεζ ξεκίνησε το ιστολόγιό της τον Δεκέμβριο του 2006 μετά από προτροπή του εγγονού της. «Στις 23 Δεκεμβρίου του 2006 ο εγγονός μου μου έκανε ένα υπέροχο δώρο: αυτό το ιστολόγιο.
Ήταν ένα δώρο που στα 95 μου χρόνια κατάφερε να αλλάξει τη ζωή μου. Τώρα μπορώ να επικοινωνώ με ολόκληρο τον κόσμο».

Η Μαρία Λόπεζ έγινε γρήγορα εξαιρετικά δημοφιλείς χάρη στα κείμενά της που είχαν έναν μείγμα νοσταλγίας αλλά σπιρτάδας. Έγραφε για πολλά διαφορετικά πράγματα από τα βιώματά της την εποχή του Φράνκο μέχρι το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν και από το ζήτημα της χώρας των Βάσκων μέχρι τα προβλήματα της «τρίτης ηλικίας».
Είχε εκατοντάδες φίλους και χιλιάδες επισκέπτες από την Ισπανία και ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσά τους και ο Ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο με τον οποίον μάλιστα είχαν κουβεντιάσει και σε chat.

Η οικογένειά της έγραψε χθες ένα τελευταίο ποστ όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν:
"Αυτές οι 880 ημέρες που έγραφε στο ιστολόγιό της υπήρξαν ημέρες χαράς για εκείνη. Το ιστολόγιό της την στήριξε στα τελευταία χρόνια της ζωής της. Όπου και να είσαι γιαγιά, είμαστε σίγουροι ότι θα διαβάζεις τα σχόλια των φίλων σου. Θα γελάσεις με κάποια από αυτά, θα ενοχληθείς από τη γλώσσα κάποιων άλλων αλλά είμαστε βέβαιοι πως θα είσαι χαρούμενη που συνεχίζουν να σου γράφουν".