Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

γενικά καθημερινά 22/05/09

αστυνομικός έσκισε Κοράνι Μουσουλμάνου μετανάστη

Πορεία χθες 21/05 στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Αγ. Νικόλαο Αχαρνών, στη διάρκεια του οποίου αστυνομικός φέρεται να έσκισε το Κοράνι που είχε μαζί του Μουσουλμάνος μετανάστης.

Σύμφωνα με την enet δύο αστυνομικοί σταμάτησαν το μετανάστη και κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο ένας πήρε το Κοράνι και το έσκισε. Ο μετανάστης κατέθεσε μήνυση εναντίον του αστυνομικού, ενώ γύρω στις 4 το μεσημέρι σήμερα συμπατριώτες του οργάνωσαν συγκέντρωση και πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες κατά τη διαδρομή από τον Αγ. Νικόλαο προς την Ομόνοια το πλήθος που μετείχε στην πορεία μεγάλωσε. Λίγο πριν τις 5 επικράτησε ένταση όταν η πορεία συνάντησε διμοιρία των ΜΑΤ στο ύψος της πλατείας Αμερικής στην Πατησίων. Ορισμένοι από τους μετέχοντες στην πορεία επιχείρησε να κινηθεί κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, ωστόσο οι αψιμαχίες δεν συνεχίστηκαν.


Δεύτερη προφυλάκιση για την υπόθεση Siemens

Στην φυλακή οδηγήθηκε χθες βράδυ ο κατηγορούμενος Μανώλης Σταυριανού, πρώην στέλεχος της Siemens. Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Σταυριανού είχε την κωδική ονομασία "ΝΙΚΟΣ" και στον λογαριασμό του το 1998 μεταφέρθηκε ένα εκατομμύριο μάρκα.Ο καταζητούμενος κ.Χριστοφοράκος δηλώνει ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα.
Στην απολογία του ο κ. Σταυριανού ισχυρίστηκε ότι το ένα εκατ. μάρκα ήταν μπόνους από τη μητρική Siemens και μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο λογαριασμό του. Στο υπόμνημα πενήντα σελίδων που κατέθεσε, βάλλει κατά του ανακριτή υποστηρίζοντας ότι έχει στραμμένη την πλάτη του στην αλήθεια.


Μήνυση κατά του 4ου ειδικού ανακριτή

Στο μεταξύ, μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος κατά του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού κατέθεσε χθες, λίγο πριν από την απολογία του, ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης. Ο κ. Σκαρπέλης υποστηρίζει στη μήνυση του ότι ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός «επιχειρεί να με καταστήσει πρωταγωνιστή στη ΄΄ΣΑΝΙΔΑ΄΄, ενός θεάτρου του παραλόγου, μετατρέποντάς με σε αποδιοπομπαίο τράγο από τη θυσία του οποίου θα επέλθει η κάθαρση των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων» και προτείνει να εξεταστούν συνολικά 11 μάρτυρες από το δικαστικό και νομικό χώρο.
Ο δικηγόρος του κ. Σκαρπέλη, Γ. Μαντζουράνης καταγγέλλει επιπλέον σειρά από δικονομικές παραβάσεις για τις οποίες ενημέρωσε εγγράφως τον ΔΣΑ, επισημαίνοντας ότι «η απολογία των κατηγορουμένων μετατρέπεται σε... συνέντευξη επιλογής υποψηφίων με 18μηνες συμβάσεις προσωρινής κράτησης στο σωφρονιστικό ίδρυμα Κορυδαλλού».


Αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τα μέλη της πρώην διοίκησης της Εταιρείας Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης για τις πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της πόλης, το 2004
Το δικαστήριο τους απήλλαξε από την κατηγορία της "πλημμύρας από αμέλεια" με το σκεπτικό ότι ήταν τόσο ακραίο το καιρικό φαινόμενο , και η ξαφνική καταιγίδα έφερε τόσο μεγάλο όγκο νερού, που ήταν αδύνατο να το δεχτεί το δίκτυο αποχέτευσης της πόλης. Από την νεροποντή σχηματίστηκαν ποτάμια και λίμνες στους δρόμους, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα ενώ υπέστησαν ζημιές νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως στις περιοχές Καλαμαριάς, Πυλαίας και Τριανδρίας.


2.591 καταγγελίες – παράπονα Καταναλωτών


To α’ τετράμηνο του 2009, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχθηκε 2.591 καταγγελίες – παράπονα Καταναλωτών οι οποίες λύθηκαν, προς όφελος των Καταναλωτών, μετά από παρέμβαση του ΚΕΠΚΑ. στους προμηθευτές. Η προστασία καταναλωτών εξασφάλισε αποζημιώσεις ύψους 190.420,10 ευρώ.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές σε σχέση με τα ελαττωματικά προϊόντα που τυχόν αγοράζουν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη διόρθωση, στην αντικατάσταση, στη μείωση τιμής και στην επιστροφή των χρημάτων από τον πωλητή σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος. Παρ' όλα αυτά, οι πωλητές δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία σε όλη της την έκταση και επιβάλλουν μόνο τη διόρθωση του προϊόντος. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές σε σχέση με τα ελαττωματικά προϊόντα που τυχόν αγοράζουν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη διόρθωση, στην αντικατάσταση, στη μείωση τιμής και στην επιστροφή των χρημάτων από τον πωλητή σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος. Παρ' όλα αυτά, οι πωλητές δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία σε όλη της την έκταση και επιβάλλουν μόνο τη διόρθωση του προϊόντος.
Τα παράπονα και οι αποζημιώσεις των καταναλωτών αφορούν τους εξής τομείς:
-αντικατάσταση ελαττωματικών προϊόντων (97.028 ευρώ)
-ασφαλιστικές εταιρείες (50.816 ευρώ)
-ακυρώσεις συμβολαίων ινστιτούτων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων (28.649 ευρώ)
-επιστροφές χρεώσεων και ακυρώσεις συμβολαίων παροχών τηλεπικοινωνιών (4.749 ευρώ)
-αποζημιώσεις από παρόχους υπηρεσιών κοινωνικού ενδιαφέροντος (4.200 ευρώ)
-επιστροφές προκαταβολών (3.692 ευρώ)
-αντιλογισμοί χρεώσεων τραπεζών (1.246 ευρώ)
-αποζημιώσεις από κακή εξυπηρέτηση από ελεύθερους επαγγελματίες (40 ευρώ)


Ατύχημα χτες το μεσημέρι στον Ελληνικό Στρατό,καθώς σε άσκηση η οποία γίνονταν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης,αναποδογύρισε τανκ,με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,να τραυματιστούν 2 φαντάροι και 1εποπ...
Το τραγικό της υπόθεσης είναι,σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ότι ο Ταξιάρχης του εν λόγω τάγματος,όταν πήγαν στο σημείο οι φαντάροι να βοηθήσουν τους τραυματισμένους,τους έκανε παρατηρήσεις για τα όπλα και για τα κράνη τους...







πηγές : enet,tvxs,prezatv,anthrwpothirida

1 σχόλια:

Η Ελλάς στο μάτι του κυκλώνα της Νέας Τάξης είπε...

"ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ - Η Ελλάς στο μάτι του κυκλώνα της Νέας Τάξης".

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου των Κωνσταντινου Ρωμανού που θα παρουσιαστεί στις 27 Μαϊου.
Ο Κων Ρωμανός είναι τακτικός αρθρογράφος του ΡΕΣΑΛΤΟ και έχει αναλύσει διεξοδικά τον αλλοδαπό εφιάλτη.




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητού Κων/νου Ρωμανού
"ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ - Η Ελλάς στο μάτι του κυκλώνα της Νέας Τάξης"

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2009 και ώρα 7 μ.μ.
στο Ξενοδοχείο ΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ
(Λ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σαρρής Νεοκλής καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Γούδης Χρίστος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Παπαμιχαήλ Ιωάννης καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Παπανικολάου Θύμιος εκδότης περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ
Χατζηπαράσχου Αναστάσιος μέλος της Συντονιστικής
Επιτροπής Κατοίκων Αγ. Παντελεήμoνα Αττικής
Ρωμανός Κωνσταντίνος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννόπουλος