Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

γενικά καθημερινά 15/05/09

Επικυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το πρόστιμο των 3.000 ευρώ που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Ελληνική Αστυνομία επειδή λειτουργούσαν οι κάμερες του συστήματος C4I και 13 ακόμα κάμερες σε πλατείες, χώρους συγκέντρωσης κ.λπ., παρότι είχε απαγορευθεί η χρήση τους.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε, χθες, την απόφασή της, με την οποία απερρίφθη ως αβάσιμη η αίτηση των υπουργών Δημοσίας Τάξης και Οικονομίας για ακύρωση του σχετικού προστίμου και έτσι η ΕΛ.ΑΣ. καλείται να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο.
Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας στην απόφασή του ότι «η παράβαση της απαγόρευσης δεν αμφισβητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία την αποδέχθηκε με έγγραφό της (18.8.2006) προς την Αρχή, αλλά και με διευκρινίσεις που παρείχε προφορικά».
Με άλλες αποφάσεις της, η Ολομέλεια έκρινε «αυτοδικαίως καταργημένες» τις επίμαχες δίκες σχετικά με τις αιτήσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Γ. - Αλ. Μαγκάκη, του πρώην ευρωβουλευτή Ε. Κόρακα, καθηγητών πανεπιστημίων, δικηγόρων, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών κ.ά. (συνολικά 41 ατόμων) αλλά και της ΕΛ.ΑΣ.
Όλοι τους ζητούσαν (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) ακύρωση των αποφάσεων της Αρχής, με τις οποίες επετράπη, από το 2004 έως τις 24.5.2007, η παράταση λειτουργίας των 293 καμερών του C4I και των 49 καμερών που προϋπήρχαν, μόνο για διευκόλυνση και έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, οι δίκες αυτές καταργούνται, επειδή ισχύει πλέον νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 3625/2007) που επιτρέπει να λειτουργούν οι κάμερες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και επειδή έληξε η ισχύς της απόφασης που επέτρεπε να λειτουργούν αυτές.


απειλές από ακροδεξιούς προς τον Ιερόνυμο για τα συσσίτια για απόρους ανεξαρτήτου εθνικότητας

απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να οργανώσει συσσίτια για άπορους, ανεξάρτητα εθνικότητας, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κληρικοί που παρατήρησαν τα θετικά αποτελέσματα των συσσιτίων που οργανώνονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, αποφάσισαν να οργανώσουν ανάλογα συσσίτια και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου, ως γνωστόν, υπάρχει συσσώρευση άπορων και αστέγων ποικίλων εθνικοτήτων. Η πρόταση αυτή των κληρικών υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Η απόφαση όμως αυτή φαίνεται να προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε διάφορους «αγανακτισμένους πολίτες» και ακροδεξιούς συντρόφους τους, οι οποίοι κατέφυγαν στην χρήση απειλών προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν τα συσσίτια. Εις μάτην οι κληρικοί εξηγούσαν ότι είναι αναπόσπαστο μέρος του λειτουργήματός τους η αρωγή του συνανθρώπου. Όταν, δε, ανέφεραν ότι το σχέδιο έχει την ενθουσιώδη έγκριση του κ. Ιερώνυμου, οι «αγανακτισμένοι πολίτες» δεν δίστασαν να απειλήσουν και ακόμα και τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο!
ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στις μισανθρωπικές αυτές απειλές και ότι θα είναι ο ίδιος αυτός που θα ξεκινήσει την διανομή των συσσιτίων στους απόρους της περιοχής.


O λυκειάρχης του 1ου λυκείου Τρικάλων. Έδιωξε -όπως είχε κάνει και πέρσι τέτοιες μέρες- 20 μαθητές του σχολείου επειδή φορούσαν παντελόνι τύπου βερμούδα.


Η τελευταία μέρα των μαθημάτων επιφύλασσε αναταραχή για τους μαθητές του σχολείου. Ο λυκειάρχης Θανάσης Νάστας επέπληξε 20 αγόρια και τους ζήτησε να φύγουν και να επιστρέψουν αφού πρώτα περάσουν από τα σπίτια τους κι αλλάξουν παντελόνια.
Οι μαθητές έφυγαν, αλλά κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Η στάση των υπεύθυνων της Διεύθυνσης ήταν προκλητική και υποκριτική. Τους είπαν ότι δεν υπάρχει κανόνας για το πώς θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά τους συνέστησαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του διευθυντή», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου λυκείου Τρικάλων, Γιάννα Κωνσταντινίδου.
Τελικά οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο με την ίδια ενδυμασία, ενώ χθες σε «ένδειξη συμπαράστασης» σχεδόν όλα τα αγόρια του σχολείου φορούσαν βερμούδες. «Θα δω τι θα κάνω με σας», τους είπε από μικροφώνου ο λυκειάρχης, που δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, αλλά τα παιδιά φοβούνται ότι θα τους τιμωρήσει με κάποιον τρόπο τις επόμενες μέρες, στη διάρκεια των εξετάσεων.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι πέρσι στις 21 Μαϊου ο ίδιος λυκειάρχης απέβαλε τρία παιδιά από την αίθουσα, την ώρα μάλιστα που είχαν πάρει τα θέματα και ξεκινούσαν να γράψουν για τις προαγωγικές εξετάσεις, επειδή φορούσαν βερμούδες. Χάρη στην επέμβαση των καθηγητών τα παιδιά επέστρεψαν στην αίθουσα, αλλά η ψυχολογία τους και η διάθεσή τους να γράψουν είχε καταποντιστεί...
«Στο σχολείο γίνονται φοβερά πράγματα και τόσο η διεύθυνση, όσο και το υπουργείο Παιδείας τον καλύπτουν. Τα παιδιά ντύνονται ευπρεπώς, τα παντελόνια αυτά είναι λίγο κάτω από γόνατο, είναι στη μόδα και τα φορούν όλη τη μέρα. Δεν είναι προκλητικά και είναι άδικο να κρίνονται 16χρονα και 17χρονα από την εμφάνισή τους», σχολίασε η κ. Κωνσταντινίδου.

πηγές:Nαυτεμπορικη,prezatv,enet