Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

Σε τετραήμερη εργασία και ελαστικοποίηση των ωραρίων έχουν προχωρήσει ήδη οι μεγάλες βιομηχανίες

Σε τετραήμερη εργασία και ελαστικοποίηση των ωραρίων έχουν προχωρήσει ήδη οι μεγάλες βιομηχανίες, όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι της βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργών και ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Ειδικότερα ο πρόεδρος των κλωστοϋφαντουργών Βαγγέλης Κούρταλης ανέφερε ότι είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν στο μέτρο αυτό παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμφωνία με το υπουργείο Απασχόλησης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι το υπουργείο προχωρά στην ενίσχυση όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από το ταμείο εγγυοδοσίας και προγράμματα από το ΕΣΠΑ, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες της οικονομικής κρίσης.

Στο μεταξύ, στο 9,1% καταγράφηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα το Φεβρουάριο, έναντι 8% που ήταν το Φεβρουάριο του 2008. Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, στους άνδρες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 7% και στις γυναίκες 12,3% στις γυναίκες, ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στους νέους μεταξύ 15-24 ετών, για τους οποίους η ανεργία φθάνει το 25,7%.

πηγή:skai.gr