Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Συγκέντρωση διαμαρτυρία στη Σαντορίνη για το Sea Diamond

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στη Σαντορίνη κάτοικοι του νησιού, με αίτημα την ανέλκυση του Sea Diamond. Στην απάντληση των ρυπογόνων ουσιών από το βυθισμένο Sea Diamond, δηλώνει ότι θα προχωρήσει η πλοιοκτήτρια εταιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα αρχίσει την Τετάρτη μετά το Πάσχα, από εξειδικευμένο βρετανικό οίκο και θα ολοκληρωθεί σε 19 ημέρες.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την ανέλκυση του ναυαγίου κατέθεσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην οποία αναφέρεται πως «δύο χρόνια μετά, παρά τις κατά καιρούς τοποθετήσεις και τις εξαγγελίες του υπουργείου, για άντληση καυσίμων, ανέλκυση του σκάφους και μια σειρά άλλα μέτρα, τα προβλήματα οξύνονται».

Η κ. Παπαρήγα ρωτά τον πρωθυπουργό γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν απομακρυνθεί τα ρυπογόνα υλικά από το ναυάγιο, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την άντληση των υγρών καυσίμων και των άλλων επικίνδυνων υλικών που έχει μέσα του το βυθισμένο καράβι και πότε προβλέπεται ότι θα γίνει η ανέλκυσή του.

Ρωτά επίσης τι μέτρα έχουν ληφθεί για τον καταλογισμό ευθυνών στη συγκεκριμένη εταιρεία και την αποκατάσταση της ζημιάς που προξένησε στη θάλασσα και το περιβάλλον της Σαντορίνης.