Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

γενικά....καθημερινά ....

παράνομη προμήθεια των δημόσιων νοσοκομείων
σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσίαΣτον αέρα φαίνεται ότι μπορεί να βρεθούν αρκετοί προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς το ελεγκτικό συνέδριο απαιτεί να υπάρχουν συμβάσεις, ώστε να εγκρίνει την πληρωμή των προμηθειών.
Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί για τις προμήθειες γίνονται κανονικά σε κάποια νοσοκομεία, ενώ σε κάποια άλλα είτε δεν γίνονται καθόλου διαγωνισμοί, είτε παρατείνεται σιωπηρά η ισχύς ληγμένων συμβάσεων.
Από την πλευρά του, το ελεγκτικό συνέδριο υποστηρίζει ότι για να δώσει το πράσινο φως για την πληρωμή χρημάτων από το ταμείο του κράτους προς τους προμηθευτές, πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις να καλύπτεται από αντίστοιχους διαγωνισμούς ή συμβάσεις.
Ωστόσο, ακόμα και αν τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων προμήθειες που έχουν γίνει στα νοσοκομεία το 2ο εξάμηνο του 2007 και το 2008, η ρύθμιση αυτή δεν παύει να είναι παράνομη σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να δημιουργεί προβλήματα στο ελεγκτικό συνέδριο για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν συμβάσεις.

πρόκληση ....
βάση πρωτοκόλλου (!!!!)
το πολυτελές ταξίδι του Στυλιανίδη στο Παρίσι
Όχι μόνο παραδέχεται ο Ευρίπιδης Στυλιανίδης το πολυτελές ταξίδι του
στο Παρίσι μαζί με τη σύζυγό του, ,αλλά "καρφώνει" και τους συναδέλφους του λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης τα ίδια κάνουν .


Ο υπουργός προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφέρει , ότι ότι έκανε, το έκανε βάση πρωτοκόλλου .
Βέβαια το πρωτόκολλο δεν αναφέρει πουθενά ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να πληρώνει τα εισιτήρια της συζύγου της υπουργού σε bussines class και μάλιστα να αναχωρεί μια ημέρα νωρίτερα από τον υπουργό .
Φυσικά το πρωτόκολλο , που επικαλείται ο υπουργός δεν αναφέρει ότι τα μέλη της κυβερνήσεως πρέπει να μένουν στο ακριβότερο ξενοδοχείο της πόλης όπου επισκέπτονται και να διαλέγουν όχι μόνο μια απλή σουίτα αλλά μια από τις ακριβότερες σουίτες του ξενοδοχείου.
Το πρωτόκολλο επίσης δεν αναφέρει ότι ο εκάστοτε υπουργός της κυβέρνησης πρέπει να νοικιάζει αίθουσα του ξενοδοχείου που διαμένει για να πραγματοποιήσει τις συναντήσεις του την στιγμή που μπορεί να χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό τα κτίρια της ελληνικής πρεσβείας .
Επίσης το πρωτόκολλο δεν αναφέρει ότι ο υπουργός πρέπει να νοικιάζει λιμουζίνες κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα, τη στιγμή που μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λιμουζίνα(που επίσης πληρώνει ο ελληνικός λαός )του Έλληνα πρέσβη της χώρας που επισκέπτεται .


Η αντίληψη που έχει ο κ. Στυλιανίδης, για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος, όχι μόνο προκαλεί αλλά και εξοργίζει ,τη στιγμή που η χώρα και οι πολίτες της υποφέρουν από την οικονομική κρίση .Τέλος υπενθυμίζοντας τα αυτονόητα, αν αυτό είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο υπουργός θα είχε πάει σπίτι του και αν δεν το αποφάσισε ο ίδιος , θα έπρεπε να τον είχε απαλλάξει ήδη από τα καθήκοντα του ο πρωθυπουργός.
θάνατος του 42χρονου κρατούμενου
στις φυλακές Αγίου Στεφάνου ΠατρώνΈνας 42χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, έχασε την ζωή του το απόγευμα της Πέμπτης.
Πρόκειται για κρατούμενο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ήδη βρισκόταν στην φυλακή για έναν περίπου χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στον προαύλιο χώρο των φυλακών, όπου έπαιζε ποδόσφαιρο με άλλους συγκρατούμενους του.
Ξαφνικά, ο 42χρονος, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω, για να μεταφερθεί αρχικά στο Ιατρείο των φυλακών.
Στις Κλειστές Φυλακές του Αγίου Στεφάνου, έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον κρατούμενο σε κρίσιμη κατάσταση προκειμένου να τον διακομίσει στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να τον κρατήσουν στην ζωή.
Τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του 42χρονου κρατούμενου ήταν παθολογικά, καθώς επίσημα οι αρχές μιλούν για καρδιακό πρόβλημα, διαλύοντας έτσι τις φήμες που ακούστηκαν αρχικά για χρήση ναρκωτικών ουσιών σε συνδυασμό με βαρβιτουρικά.σήμερα καταθέτει η κόρη του Παυλίδη


Συνεχίζονται σήμερα Μεγάλη Δευτέρα οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπή με τις καταθέσεις της Αγγελικής Παυλίδη (κόρης του Αριστοτέλη Παυλίδη), του εφοπλιστή Γιώργου Σπανού και του δημάρχου Τήλου Αναστάσιου Αλιφέρη. Το Σάββατο, κατέθεσαν ο Ιωάννης Τζωάννος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής - πρόεδρος Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο Βασίλης Μάμης, σύνδεσμος υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Κων. Χαραλαμπίδης, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, και ο Νικόλαος Φάσσος, πληρεξούσιος των πωλητών του διαμερίσματος που αγόρασε η Αγγελική Παυλίδη. Ο τελευταίος σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε τη διαφορά των 80 χιλιάδων ευρώ μεταξύ της τιμής που αναγράφεται στο συμβόλαιο και της πραγματικής αξίας του ακινήτου.
Φως στην υπόθεση, αναμένεται να ρίξει το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, που αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Νύχτα κατέθεσε ο κ. Αγγέλου
στην Προανακριτική Επιτροπή


Νύχτα πήγε για να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παυλίδη ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Αγγέλου .
Η κατάθεση του κ. Αγγέλου την Παρασκευή το βράδυ προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στην Επιτροπή μεταξύ των μελών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν γιατί ο κ. Αγγέλου προσήλθε αργά το βράδυ και υποστήριξαν ότι αιφνιδιάστηκαν και ότι δεν είχαν ενημερωθεί.
Οι βουλευτές της συμπολίτευσης αντέτειναν ότι οι μάρτυρες που θα κληθούν αποφασίζονται από στο ξεκίνημα της ημέρας και συντάσσεται το αντίστοιχο πρακτικό. Όντως στα πρακτικά που έχουν την υπογραφή του προέδρου και του γραμματέα της επιτροπής –και οι δύο από την κυβερνητική πλειοψηφία- υπήρχε το όνομα του κ. Αγγέλου. Προφανώς οι βουλευτές της ΝΔ όταν αποφασίστηκε η κλήση του κ. Αγγέλου δεν έδωσαν έμφαση και οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ δεν έλεγξαν το έγγραφο που υπήρχε το όνομά του.
Ανεξαρτήτως πάντως του επεισοδίου η σκοπιμότητα από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ήταν προφανής να προσλάβει όσο το δυνατόν μικρότερη δημοσιότητα η κατάθεση του πιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού.
Η κατάθεσή έγινε την ώρα που είχαν τελειώσει τα τηλεοπτικά δελτία και είχαν κλείσει οι εφημερίδες.
Το ερώτημα γύρω από τον κ. Αγγέλου δημιουργεί υποψίες για υποβάθμιση και κουκούλωμα της υπόθεσης στα αρχικά της στάδια. Η εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου που ήταν ενήμερο για το θέμα φοβίζει την κυβέρνηση λόγω του πολιτικού κόστους που συνεπάγεται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγέλου επανέλαβε στην προανακριτική τα όσα είχε πει στην τακτική δικαιοσύνη.
Πρόβαλε το επιχείρημα ότι ο κ. Παυλίδης ήταν που προσέφυγε πρώτος στις δικαστικές αρχές καταγγέλλοντας για εκβίαση των εφοπλιστή Φώτη Μανούση. Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης είναι ότι εφόσον η υπόθεση είχε πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα συνιστούσε παρέμβαση. Φυσικά αυτή η τοποθέτηση τυπικά βάσιμη δεν απαντά τα πολιτικά ερωτήματα.
Εφόσον το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε και από δικούς του ανθρώπους μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Ζαχαράκης και Καραμάριος την υπόθεση γιατί δεν απομάκρυνε τον κ. Παυλίδη και γιατί τον έβαλε ξανά στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών σαν να επιβράβευε τις ενέργειές του.


σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου
στην υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ


Αναμένεται σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου στην υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ προκειμένου η εταιρεία να αποφύγει πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού...
Οι κατηγορούμενοι Αδαμόπουλος, Αναγνωστόπουλος και Κωνσταντινίδης κάθισαν στο ειδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης.
Ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε την καταδίκη των κατηγορουμένων και τη μετατροπή της κατηγορίας της εκβίασης σε απόπειρα εκβίαση.
Αυξάνεται η εμπλοκή της Ελλάδας στο ΑφγανιστάνΣιωπηρά, αποφεύγοντας τις επίσημες ανακοινώσεις, η κυβέρνηση υλοποιεί την απόφαση για ενίσχυση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Ακολουθώντας τις «προτροπές» των Ηνωμένων Πολιτειών, που από την ώρα της ανάληψης της προεδρίας από τον κ. Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισαν να αποσύρουν δυνάμεις από το Ιράκ και να μεταφέρουν στρατεύματα στο Αφγανιστάν, η κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή αποστέλλει πρόσθετες δυνάμεις στην χώρα των Ταλιμπάν και της παπαρούνας.
Η επιχειρηματολογία που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση και σχεδόν σύσσωμη η διεθνής κοινότητα για να αιτιολογήσει την ανάπτυξη πρόσθετων στρατιωτικών δυνάμεων είναι ότι η ειρηνευτική δύναμη θα πρέπει να περιφρουρήσει την ομαλότητα εν όψει των εκλογών στο Αφγανιστάν που προγραμματίζονται για τον Αύγουστο του 2009.
Τις επόμενες εβδομάδες (ο χρόνος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί υπολογίζεται πάντως περί τον Μάιο ή τον Ιούνιο), η Ελλάδα αποστέλλει στο Αφγανιστάν δύο ομάδες υγειονομικού αποτελούμενες από 20 γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και ακόμη 18 αξιωματικούς που θα αναλάβουν καθήκοντα εκπαιδευτών των (υποτυπωδών έως ανύπαρκτων) αφγανικών ενόπλων δυνάμεων.
Οι 38 Έλληνες στρατιωτικοί θα μεταβούν εθελοντικά στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις επίσημες διαβεβαιώσεις της στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου.
Τα 18 από τα στελέχη (από το βαθμό του λοχία μέχρι του αντισυνταγματάρχη) αυτά θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση του Αφγανών στρατιωτικών. Κατά πληροφορίες, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δεχθεί να εκπαιδεύσει Αφγανούς στρατιωτικούς σε μονάδες εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ από τον Απρίλιο του 2010 και για τέσσερις μήνες η Ελλάδα θα αναλάβει (εκ νέου) τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ αποστέλλοντας 40 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.
Σήμερα, το τάγμα ειδικής σύνθεσης Αφγανιστάν που εδρεύει στην Καμπούλ αριθμεί περίπου 140 στρατιωτικούς. Μέχρι το καλοκαίρι η ελληνική ειρηνευτική δύναμη αναμένεται να μετακινηθεί νοτιότερα, στην πόλη Χεράτ όπου εκτιμάται ότι ο δείκτης επικινδυνότητας είναι επίσης υψηλός.
Ερώτημα παραμένει εάν η Ελλάδα θα αποστείλει στο Αφγανιστάν ελικόπτερα και αν θα δεχθεί να δωρίσει μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχουν διατυπωθεί από το ΝΑΤΟ.


Χωρίς ΤΑΞΙ θα μείνει σήμερα η Αθήνα

Χωρίς ΤΑΞΙ θα μείνει σήμερα η Αθήνα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, λόγω της ετήσιας γενικής συνέλευσης των αυτοκινητιστών.Κλήσεις ανακριτή για SiemensΚλήσεις προς απολογία σε κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens, άρχισε να αποστέλλει ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.
Οι καταθέσεις θα αρχίσουν από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα.. Ανάμεσά σε αυτούς που έλαβαν κλήσεις είναι πρώην στελέχη της Siemens.
Ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου τους 40.
Τα πρόσωπα αυτά συμμετείχαν στην υπογραφή σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, καθώς και ενεργητική και παθητική δωροδοκία.
Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως και την Παρασκευή, προτίθεται να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.


προβλήματα με το ίντερνετ στην Ελλάδα
επισημαίνει η Κομισιόν


Για καθυστερήσεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, με ευθύνη της κυβέρνησης, κάνει λόγο η φετινή έκθεση της Κομισιόν για την πορεία των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε., όπου οι συνδέσεις του γρήγορου Ίντερνετ παρέχεται μόνο μέσω μιας τεχνολογίας (DSL), χωρίς να διευκολύνεται η ανάπτυξη και άλλων εναλλακτικών τεχνολογιών- δικτύων.
Επιπλέον, η Κομισιόν κάνει λόγο για απουσία κατάλληλου νομικού πλαισίου για τα δικαιώματα διέλευσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων από τους δήμους. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει σημαντικά την ανάπτυξη νέων τηλεπικοινωνιακών υποδομών και εναλλακτικών δικτύων.
Σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με την έκθεση, εντοπίζονται και στον τομέα της εγκατάστασης κεραιών. Το παραπάνω δυσχεραίνει σημαντικά την ανάπτυξη ασύρματων δικτύων και δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Ως κύριες πηγές των προβλημάτων αυτών θεωρούνται πολλοί δημόσιοι φορείς που δεν εφαρμόζουν ορθά τη σχετική νομοθεσία.
Οι διαδικασίες που προβλέπονται από το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και η πολυπλοκότητά τους επιτρέπει σε πολλές δημοτικές αρχές να καθυστερούν υπερβολικά ή και να μην εξετάζουν καν αιτήσεις για εγκαταστάσεις κεραιών.50% αύξηση των τελών κυκλοφορίας


Σε σημαντική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για περίπου 4.000.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οχημάτων εντός του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009, για το έτος 2010, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.
Τα υπεραυξημένα ποσά εσόδων από τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται να αποδοθούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να καλυφθούν σε σημαντικό βαθμό οι απώλειες εσόδων που υπέστησαν οι οργανισμοί αυτοί εξαιτίας της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων και της κατάργησης των τελών που επιβάλλονταν στις μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, τα ποσά των τελών κυκλοφορίας του έτους 2010 θα είναι αυξημένα από 25% έως και 50%.
Η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται και στη σταδιακή αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης των καυσίμων κατά 20%-30%. Η αύξηση αναμένεται να επιβληθεί σε δύο ή τρεις εξαμηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων την 1η Ιουλίου 2009.

πηγές: enet,prezatv,thema,tvxs,ανθρωποθυρίδα..