Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

διαδηλωση στις φυλακές Κορυδαλλού το Σάββατο 11 Απρίλη


Στους δρόμους 500 περίπου διαδηλωτές με έτυμα την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της εξέγερσης του Δεκέμβρη.
Έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού το Σάββατο 11 Απρίλη. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας.
Μία διμοιρία των ματ έκανε την εμφάνισή της από απόσταση σε κάθετο του δρόμου της πορείας, λίγο πριν την άφιξη του μπλοκ έξω από τον περίβολο των γυναικείων φυλακών. Εκεί έγινε κι η πρώτη «στάση» του μπλοκ με συνθήματα.
Τότε εμφανίστηκαν και τα ματ τοποθετώντας αρκετές διμοιρίες περιφερειακά του μπλοκ. Λίγο αργότερα η πορεία ξανά ξεκίνησε με κατεύθυνση το νότιο τμήμα του περιβόλου των γυναικείων φυλακών και τότε δεκάδες ένστολοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το πίσω και πλαϊνό μέρος της πορείας.
Εισαγγελέας και αξιωματικοί επιτηρούσαν από απόσταση το πίσω μέρος της πορείας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και δεύτερη «στάση» του μπλοκ έξω από το νότιο τμήμα των γυναικείων φυλακών όπου υπήρχε οπτική επαφή με τις κρατούμενες οι οποίες και βγήκαν στα κάγκελα των παραθύρων των κελιών τους φωνάζοντας συνθήματα και ανεμίζοντας πανιά.
Η πορεία συνεχίστηκε για καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας διασχίζοντας τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της περιοχής όπου και οι ένστολοι πάνοπλοι επιτηρητές δέχτηκαν σχόλια αποστροφής από τους κάτοικους της περιοχής και τους περαστικούς.





















athens.indymedia