Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Το διεθνές ρεζιλίκι της Ελλάδας

Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ.Παπαθανασίου αντιμετωπίστηκε σαν εκπρόσωπος μιας ομάδας απατεώνων. Και το διεθνές ρεζιλίκι συνεχίζεται με τον Μπάρακ Ομπάμα να παρομοιάζεται με τον «Μέγα Αλέξανδρο»!!!!








Σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου (27-03-2009) :

Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ακολουθεί την πορεία των πραγμάτων στο εσωτερικό: χειροτερεύει μέρα με την μέρα. H κυβέρνηση Καραμανλή μπορεί να διεκδικήσει ένα ακόμη ρεκόρ: από τις κωμικοτραγικές αποδράσεις από τον Κορυδαλλό μέχρι τους βανδαλισμούς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες δεν έχει δημοσιευθεί στον διεθνή τύπο ΟΥΤΕ ΜΙΑ θετική είδηση για τις ελληνικές εξελίξεις. Σε μια από τις τελευταίες ανταποκρίσεις που δημοσιεύθηκε στην ιταλική «Κορριέρε ντε λα Σέρα» η κατάσταση στην Αθήνα παρομοιαζόταν με την ταινία του Στάνλευ Κιούμπρικ «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι»...

Τα αρνητικά δημοσιεύματα εκφράζουν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στις ΗΠΑ όσο ιδίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πρόσφατη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ.Παπαθανασίου αντιμετωπίστηκε από τους αρμόδιους της Κομισιόν περίπου σαν εκπρόσωπος μιας ομάδας απατεώνων, παρότι ο ίδιος είναι νέος στο Υπουργείο και δεν φέρει βασική ευθύνη για τις προηγούμενες παραλείψεις, τις κάλπικες διαβεβαιώσεις και τα καραγκιοζολίκια της ελληνικής κυβέρνησης.

Με έκπληξη αυτός και οι συνεργάτες του άκουσαν συστάσεις του τύπου «μην λέτε ψέμματα σε εμάς και τον ελληνικό λαό» κλπ. Αυτός ήταν ένας που τους λόγους που ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια ήταν πολύ πιο αυστηρός στους όρους που έθεσε στην Ελλάδα απ ότι στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα: κανείς στις Βρυξέλλες δεν πιστεύει σε αυτά που λένε ή υπόσχονται οι Ελληνες αρμόδιοι.

Το μίζερο, παρανοϊκό ελληνικό κλίμα επηρέασε και την ομογένεια όπως απέδειξε η γιορτή που έγινε στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου. Στην ομιλία του ο αρχιεπίσκοπος των ΗΠΑ Δημήτριος έκανε τον παραλληλισμό του Ομπάμα με τον Μέγα Αλέξανδρο (!!!) καλώντας τον αμερικανό πρόεδρο να λύσει κι αυτός τον γόρδιο δεσμό των ελληνικών προβλημάτων, όπως πχ «η ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Ο Μπάρακ Ομπάμα παίζει την καριέρα και το κεφάλι του κορώνα γράμματα προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της χώρας του. Τα μαλλιά του έχουν ασπρισει μέσα στους 3 μήνες που βρίσκεται στην προεδρία! Αντί να εμφανίσουν την Ελλάδα στο ίδιο καράβι εκφράζοντας ένα είδος αλληλεγγύης με τις ΗΠΑ, οι διάφοροι παράγοντες επαναλαμβάνουν μονότονα τις ίδιες ιστορίες των «εθνικών θεμάτων» όπως είναι η ονομασία μιας γειτονικής χώρας και προσπαθούν με γαλυφιές να πάρουν με το μέρος τους τον νέο «Μέγα Αλέξανδρο».

Η ιδεολογία της ψωροκώσταινας επικρατεί ξανά. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης που μπορεί να λύσει σε συνεργασία με τους γείτονες τα διμερή προβλήματα, αλλά μια υποτελής αποικία που ζητάει από τον πλανητάρχη Μέγα Ομπάμα να επέμβει, φυσικά με το αζημίωτο.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι σοβαρός άνθρωπος και έχει δείξει ότι προτιμάει την αλήθεια από το γλύψιμο. Στην δική του ομιλία (επόμενο βίντεο) έδειξε ότι είναι γνώστης της ελληνικής κοινότητας και - όπως και ο αντιπρόεδρος του Τ.ΜΠίντεν που μίλησε προηγουμένως - θέλουν να έχουν καλή σχέση μαζί της Αλλά αρκεί να δει κανείς την αντίδραση του στο βίντεο για να καταλάβει γιατί δεν πρόκειται απο εδώ και στο εξής να μας πάρει στα σοβαρά.