Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

η δίκη του Γιώργου Βούτση

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 23χρονο Γιώργο Βούτση - Βογιατζή για την ληστεία καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη στις 3 Οκτωβρίου 2007, με λεία περίπου 23.000 ευρώ. Το δικαστήριο ομόφωνα.........
κήρυξε ένοχο το νεαρό για τις κατηγορίες της ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοκατοχής κατά μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας της διακεκριμένης κατοχής εκρηκτικών.
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την πρόταση της υπεράσπισης να αναγνωριστεί στον 23χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους και τους πελάτες του επίμαχου υποκαταστήματος "για τα 35 δευτερόλεπτα εξουσιαστικής συμπεριφοράς απέναντί τους", όπως είπε.
Υποστήριξε επίσης ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του αλλά τόνισε ότι δεν θα το ξανάκανε διότι το προσωπικό βάρος για εκείνον και την οικογένειά του είναι τεράστιο.
Τέλος, είπε ότι με τον συνεργό του, που παραμένει άγνωστος, δεν είχαν σκεφτεί τι θα κάνουν τα χρήματα και ότι αυτό που τους ενδιέφερε δεν ήταν η λεία, αλλά η έμπρακτη προσβολή του τραπεζικού συστήματος.
Ο νεαρός οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς το δικαστήριο δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.

για να μήν ξεχνάμε :
Στο δικαστήριο παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η Εθνική Τράπεζα, ενώ ως ένορκοι <<κληρώθηκαν>> ένας υπάλληλος της Eurobank και τρεις υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας.(!!!!)