Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Δύο διαφορετικές πορείες........

Δύο διαφορετικές πορείες πραγματοποιήθηκαν στη Σύρο στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.τη μια πορεία απάρτιζαν οι Συνταξιούχοι του ΙΚΑ και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου. Η αφετηρία έγιινε από το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Σύρο και μέσω της Σταματίου Πρωίου, Η δεύτερη πορεία, στην οποία συμμετείχαν τα στελέχη του Π.Α.Μ.Ε. και οι φοιτητές, ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων και διαμέσου της παραλιακής οδού, έφτασε και αυτή στην πλατεία Κανάρη όπου και συναντήθηκαν οι 2 πορείες.
εργαζόμενοι βρέθηκαν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου "Ερμής", όπου πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ και επέδωσαν ψήφισμα στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Χαράλαμπο Κόκκινο,οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την παγκόσμια οικονομική κρίση, που αγγίζει και την Ελλάδα, ζητώντας την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 1300€, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι πρέπει να υλοποιηθούν τα μέτρα που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω απολύσεις.
Στην απάντηση του ο κ. Κόκκινος, τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει πάρει ήδη τα μέτρα της και αυτό αποδεικνύεται σε τοπικό επίπεδο, όπου σε μια από τις πιο βαριές βιομηχανίες της Ελλάδας (Νεώριο Σύρου), υπάρχουν προσλήψεις εργαζομένων αντί για απολύσεις.
Επίσης, εγγυήθηκε στους εργαζομένους ότι τα ψηφίσματά τους θα αποδοθούν στους αρμοδίους.
Στη συνέχεια, η ενοποιημένη πλέον πορεία κατέληξε στην πλατεία Μιαούλη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, κ. Θεόδωρος Μήτσκας. Σε μήνυμα του, προέτρεψε την Κυβέρνηση να ενισχύσει τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και όχι το τραπεζικό σύστημα που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για αυτή την κατάσταση.

πηγή: syrostoday.gr