Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Πως τα μεταλλεια της Χαλκιδικης μεταναστευσαν… σεμνα και ταπεινα στο Τοροντο του Καναδα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η EUROPEAN GOLDFIELDS δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας!

Απρόσμενες διαστάσεις στην απάτη της μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έδωσε μια έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού, το Μάρτιο του 2009.

Όπως έχουμε ήδη γράψει, το 95% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έχει μεταβιβαστεί σταδιακά στην Καναδική EUROPEAN GOLDFIELDS LIMITED (EG), ενώ μόνο το 5% παραμένει στην ιδιοκτησία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ωστόσο όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι μεταγεγραμμένα μέχρι σήμερα στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού στη μερίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, χωρίς καμία μεταβολή από την αρχική εγγραφή του Ιανουαρίου 2004!

Η «μεταφορά» της ακίνητης περιουσίας και των Οριστικών Παραχωρήσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας χωρίς τα απαραίτητα συμβόλαια είναι νομικά άκυρη και συνιστά φοροκλοπή κολοσσιαίου μεγέθους. Και αν για το συνολικό χειρισμό του θέματος των μεταλλείων κατά την προηγούμενη δεκαετία υπεύθυνο ήταν το ΠΑΣΟΚ, αυτό το σκάνδαλο ανήκει εξ' ολοκλήρου στη Νέα Δημοκρατία!

Νέα αποκάλυψη (και νέα έκπληξη!) αποτελεί η μετοχική σύνθεση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., της σκοτεινής εταιρείας των Μπόμπολα-Κούτρα-Timis (;) που δημιουργήθηκε στις 9 Δεκέμβριου 2003 και τρεις μέρες αργότερα έγινε ιδιοκτήτρια της κολοσσιαίας περιουσίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Ποια είναι τελικά η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και πόσο νόμιμη είναι σήμερα η ιδιοκτησία της στη Χαλκιδική;


Μαρία Καδόγλου

Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
http://antigoldgreece.wordpress.com
www.antigold.gr