Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

γενικά....καθημερινά ....

Άρνηση πολιτικού ασύλου στους Κούρδους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 170 Κούρδοι βρίσκονται σήμερα κρατούμενοι στο στρατόπεδο Λαυρίου και αντιμέτωποι με το γεγονός ότι, παρά τις συνεχείς προσπάθειές τους, από το 2000 δεν έχει χορηγηθεί ούτε σε έναν Κούρδο πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν περιέγραψε στο tvxs.gr η Ελευθερία Ψυχογιού, μέλος της αντιρατσιστικής οργάνωσης YURE.




ναζάκια κάνει ο θυρωρός του Καραμανλή...

Επί τόσες ημέρες στελέχη του ΛΑΟΣ εξηγούσαν γιατί “τα στοιχεία για την παραπομπή του Αρ.Παυλίδη δεν είναι επαρκή”, προσπαθώντας επί της ουσίας να αιτιολογήσουν τη στάση που θα κρατούσαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και στον “τρόπο” με τον οποίο θα ψήφιζαν. Αυτά όλα μέχρι την εμφάνιση του Γ.Καρατζαφέρη στην κρατική τηλεόραση, όπου εκεί το σκηνικό άλλαξε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να διαψεύδει οτιδήποτε άλλο είχε ειπωθεί από τα στελέχη του κόμματός του τις προηγούμενες ημέρες και να αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.
Μάλιστα, ο Καρατζαφέρης είπε ότι πίσω από τις κινήσεις του Γ.Μανούση βρίσκεται “άνθρωπος μέσα στη Ν.Δ” που επιδιώκει την “πτώση Καραμανλή”.
Το πώς βέβαια συμβαδίζουν οι δύο συλλογιστικές αυτές που ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δηλαδή από τη μία αλλαγή πλεύσης - ή τουλάχιστον έτσι είπε - στο θέμα Παυλίδη και από την άλλη προσπάθεια να “ανοίξει τα μάτια του Καραμανλή”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μόνον ο ίδιος το γνωρίζει…


τους εξιτάρει το Πάσχα ....

Μετά το παπά που ήθελε τρελίτσες με τον 17χρονο την μεγάλη παρασκευή....
Συνελήφθη στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων 60χρονος ιερέας, ο οποίος πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο 30χρονο με αναπηρία, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο πόδι.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο σπίτι του.
Επίσης, αναζητείται η σύζυγός του δράστη, η οποία, προηγουμένως, είχε χειροδικήσει εις βάρος του 30χρονου, επικαλούμενη ενοχλητική συμπεριφορά του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ιωαννίνων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, που διενεργεί την προανάκριση.



Μην πληρώνετε παντού διόδια

Όλο και περισσότεροι οδηγοί περνούν από τα διόδια Ζευγολατιού και Ρίου χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο.
Εκπρόσωποι από το Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κοινοπραξίας "Ολυμπία Οδός" και του ελληνικού δημοσίου, ζητώντας να σταματήσει η είσπραξη διοδίων καθώς με βάση την κοινοτική οδηγία η Κορίνθου - Πατρών δεν θεωρείται αυτοκινητόδρομος.
Οι οδηγοί κατά τη διέλευσή τους υπέγραφαν έντυπο στο οποίο δήλωναν την άρνησή τους να καταβάλουν το αντίτιμο.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Μαΐου.


90% οι αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για την επόμενη χρονιά (2009 - 2010), σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους που έχουν κοινοποιηθεί μέχρι στιγμής στο υπουργείο Ανάπτυξης από τις επιχειρήσεις. Αν εξαιρεθούν πάντως οι ακραίες περιπτώσεις, οι αυξήσεις στα περισσότερα σχολεία κυμαίνονται από 5% ως 20 %.
Τα δίδακτρα, σύμφωνα με το νόμο, διαμορφώνονται ελεύθερα για τις πρώτες τάξεις κάθε κύκλου σπουδών (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) και τα σχολεία ανακοινώνουν το ύψος τους για την επόμενη σχολική χρονιά πριν από τη λήξη της προηγούμενης, ώστε οι γονείς να έχουν το χρονικό περιθώριο επιλογής. Το υπουργείο θα δώσει στη δημοσιότητα μέσα στο Μάιο τη λίστα με το ύψος των διδάκτρων ανά σχολείο και τις αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι. Για τις επόμενες τάξεις οι ετήσιες ανατιμήσεις προκύπτουν από μαθηματικό τύπο, με βάση τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των μισθών των καθηγητών. Το ακριβές ποσοστό θα ανακοινωθεί επίσης το Μάιο και προβλέπεται να κυμανθεί γύρω στο 3%. Στο «πλαφόν» των αυξήσεων εκτός από τα δίδακτρα περιλαμβάνονται και οι λοιπές παροχές που προσφέρουν τα σχολεία (π.χ. μεταφορικά, τροφεία, πρόσθετα μαθήματα κ.λπ.)προκύπτουν από μαθηματικό τύπο, με βάση τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των μισθών των καθηγητών. Το ακριβές ποσοστό θα ανακοινωθεί επίσης το Μάιο και προβλέπεται να κυμανθεί γύρω στο 3%. Στο «πλαφόν» των αυξήσεων εκτός από τα δίδακτρα περιλαμβάνονται και οι λοιπές παροχές που προσφέρουν τα σχολεία (π.χ. μεταφορικά, τροφεία, πρόσθετα μαθήματα κ.λπ.)

καταγγελίες για μεταθέσεις εκπαιδευτικών

καταγγελίες κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας κάνουν καθηγητές σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.
Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ κατηγορούν το υπουργείο για αδιαφανείς διαδικασίες και πολιτικές - ρουσφετολογικές σκοπιμότητες όσον αφορά τις φετινές μεταθέσεις, τις οποίες θεωρούν παράνομες.
Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των καθηγητών έστειλε και σχετικό υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τις καταγγελίες αυτές και την υπογράμμιση ότι «η διατήρηση του απαράδεκτου σημερινού καθεστώτος θα αποτελέσει ηθικό και πολιτικό σκάνδαλο με παρεπόμενες πειθαρχικές αλλά και ποινικές συνέπειες για τους υπευθύνους».

διαβάστε μια καταγγελία για τα "τζάκια"
εδώ


όχι για τα φράγκα...
για τον φουκαριάρη τον Παναθηναϊκό...


Έτοιμη να διεκδικήσει μέρος της έκτασης στην οποία οικοδομείται το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς και να ζητήσει αποζημιώσεις εμφανίζεται η «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε.», στην περίπτωση που του Συμβούλιο της Επικρατείας ενταφιάσει οριστικά τα σχέδιά της για κατασκευή εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της τεχνικής εταιρείας, προέβη, κατ' εφαρμογή του Ν. 3481/2006, στη δωρεάν παραχώρηση προς το Δήμο Αθηναίων έκτασης, προκειμένου να χωροθετηθεί το γήπεδο του ΠΑΟ, στην κατεδάφιση όλων των επικειμένων βιομηχανικών κτηρίων και στην ανέγερση κτηρίου, το οποίο έχει κατασκευαστεί κατά περίπου 70%. Οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του διακόπηκαν στις 4 Δεκεμβρίου του 2008, λόγω της απόφασης προσωρινής αναστολής του ΣτΕ. Η "Βωβός" σημειώνει ότι οι παραπάνω επενδύσεις και εργασίες έχουν κοστίσει συνολικά και σύμφωνα με πιστοποίηση της Πειραιώς Real Estate, περισσότερα από 154 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι "η εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3481/2006 στο Ο.Τ.45α, που παραμένει στην ιδιοκτησία μας, αποτελούσε και αποτελεί το δικαιοπρακτικό θεμέλιο για την παραχώρηση, κατά τα άνω, της έκτασης στο Δήμο Αθηναίων, καθώς και για την κατεδάφιση των επικειμένων κτηρίων. Τυχόν ανατροπή του δικαιοπρακτικου αυτού θεμελίου, θα σημαίνει αναπότρεπτα την επιστροφή της έκτασης επί της οποίας θα ανεγερθεί το γήπεδο στην ιδιοκτησία μας, καθώς και τη γέννηση αξιώσεων αποζημίωσης για κάθε περαιτέρω ζημία".


το Ιράν στο στόχαστρο του Ισραήλ

Ο Σιλβάν Σαλόμ, αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, συνέκρινε το Ιράν με τη Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ.
Την προκλητική αυτή άποψη εξέφρασε στους δημοσιογράφους, μόλις μια ημέρα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το ρατσισμό στη Γενεύη.
"Αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα το Ιράν δεν απέχει καθόλου από αυτό που είχε κάνει ο Χίτλερ με τον εβραϊκό λαό πριν από 65 χρόνια", εξήγησε ο Σαλόμ. "Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τη φιλοδοξία του για την αναβίωση της περσικής αυτοκρατορίας.
Θέλουν να ελέγχουν όλον τον μουσουλμανικό κόσμο, θέλουν να ελέγχουν τις πετρελαϊκές περιοχές και να κυριαρχήσουν στην περιοχή για να δημιουργήσουν εκεί μια νέα υπερδύναμη", προσέθεσε.




πηγές: enet,prezatv,tvxs,anthrwpothirida