Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009


Πρόταση για την έκδοση πιστωτικής κάρτας εξετάζει το ΠΑΣΟΚ

στο πρότυπο της κάρτας των Εργατικών (New Labour) της Βρετανίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το κόμμα βρίσκεται ήδη σε επαφή με τράπεζες προκειμένου να αποφασίσει με ποια θα συνεργαστεί για την έκδοση της κάρτας.
«Θα έχει το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου της αγοράς, το επιτόκιό της θα είναι περίπου 20% χαμηλότερο από τα ισχύοντα, ενώ ο κάτοχός της δεν θα πληρώνει ετήσια συνδρομή ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην τράπεζα» διαρρέουν τα στελέχη του κόμματος.
Το ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει 950 χιλιάδες προσωπικές επιστολές σε μέλη και φίλους οι οποίοι έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους, η οποία θα κυμαίνεται από 12 ευρώ για αγρότες, μετανάστες και συνταξιούχους μέχρι 500 ευρώ για βουλευτές και ευρωβουλευτές.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του κόμματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξει οικονομική αυτονομία, ώστε να μην εισπράττει την ετήσια κρατική επιχορήγηση αλλά να βασίζεται στις εισφορές μελών και φίλων του κόμματος, μέσα από συνθήκες διαφάνειας.