Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

γενικά....

απόπειρα βιασμού 17χρονου ανηλίκου από ιερέα

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο ιερέας από χωριό του Ν.Κοζάνης με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού 17χρονου ανηλίκου. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές των Γρεβενών. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο 45χρονος ιερέας είχε προβεί σε ακόλαστες πράξεις σε βάρος 17χρονου νεαρού στο υπόγειο της εκκλησίας χωριού στο Νομό Κοζάνης, το βράδυ της Μ.Παρασκευής.Αυτόκλητος υπερασπιστής των Σιωνιστών αναλαμβάνει δράση παρακολούθησης των ελληνικών μπλοκ.
Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Δηλώνει Έλληνας(;) που ζει στην Αμερική, και έχει αναλάβει αυτόκλητα(;) να υπερασπισθεί (δήθεν) τα δίκαια του Εβραϊκού λαού που βάλλονται από ορισμένους «επικίνδυνους» Έλληνες μπλόκερ, οι οποίοι γράφουν «αντισημιτικά» άρθρα.
Ο κύριος αυτός (ο Έλληνας κατά τ’άλλα) δεν έχει ακούσει προφανώς τίποτα για «ανθρώπινα δικαιώματα», «ελευθερία έκφρασης», «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» και τα άλλα, συναφή… Ίσως ήταν στο ψυγείο προερχόμενος από τον Μεσαίωνα, ή μπορεί να μελέτησε τις θεωρίες του Ναζισμού ή ακόμα και του Στάλιν.
Λέω, μπορεί…
περισσότερα εδώ


Μεγάλη Πέμπτη βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εκτός ΑΣΕΠ που είχε προκυρήξει το υπ.εθ.α. το θέμα είχε αναδείξει το μακελιό, αλλά εδώ μιλάμε ΓΙΑ την αναξιοκρατία και το ρουσφέτι!!
Πρόκειται για την πλήρωση 55 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη στελέχωση των Γενικών Διευθύνσεών του. Παρακάτω, θα διαπιστώσετε ότι ο μισθός των προσληφθέντων αγγίζει τα 3.000 ευρώ!!!
* Δείτε τον Λέγκα Αλέξανδρο του Νικολάου 1ος στους Πληροφορικάριους. Προφανώς ανιψιός ή συγγενής του Υφυπουργού Λέγκα Νικολάου του Σωτηρίου, βουλευτή . Ψάξτε το Internet.
Είναι γεννηθείς το 1981 (δηλ. μόλις 28 ετών, άρα μετά βίας μεταπτυχιακό και 2-3 χρόνια εμπειρία ενώ η προκήρυξη θέλει κατά προτίμηση 2+4 χρόνια εμπειρία για τους μεταπτυχιακός, έχει βαθμό πτυχίου 6.62 μόνο και δεν πέρασε ούτε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων είναι ο 33ος )…
33 ΛΕΓΚΑΣ... ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / ΝΙΚΟΛΑΟΣ 488 - 24/4/1981 Α 0 812 100 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ 912
3/10/2007 Πτυχίο Πληροφορικής / 6,62
κ Ρ974814 Έτος 2003
1 Πληροφορικής ΑΓΓΛΙΚΑ 70
ΓΑΛΛΙΚΑ 30
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ 150
ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΣ/
Επίσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο ήταν μόλις στην 85η θέση και δεν πέρασε στη συνέντευξη. Στους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (πηγαίνετε εδώ και ψάξτε για ΛΕΓΚΑΣ) γραπτό διαγωνισμό, πάτωσε.
Στο τεστ δεξιοτήτων μόλις 72.75. Μέτρια πράγματα (για τέτοιες θέσεις).
43900 ΛΕΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚ ΠΑΡ 24/4/1981 ΠΕ 72.75
* Δείτε την Πιπεροπούλου Αναστασία του Γεωργίου που βγήκε 1η στις 5 θέσεις Ψυχολόγων, Κοινωνιολόγων κ.λπ. Η κα Πιπεροπούλου είναι προφανώς θυγατέρα του καθηγητή κ. Γεωργίου Πιπερόπουλου του Παν. Μακεδονίας που βγαίνει στα κανάλια και μας λέει τις διάφορες σοφίες για τα κοινωνικά φαινόμενα (π.χ. τις προάλλες εξ αφορμής του γεγονότος στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ). Βλέπε εδώ>>
Έχουμε λοιπόν 1η την κυρία Πιπεροπούλου η οποία βλέπω σε διαγωνισμό με μόρια του Υπουργείου Παιδείας για 50 θέσεις ΠΕ23 Ψυχολόγων μετά βίας είχε πάρει την 49 θέση και εδώ βγαίνει 1η με τα τσαρούχια!
Και αυτά για 2 καραμπινάτες περιπτώσεις περιπτώσεις που το επώνυμο “βγάζει μάτι” - πόσες άλλες να υπάρχουν…
Γιατί όλα αυτά έχουν σημασία;…
Πηγαίνετε στο site του Εθνικού Τυπογραφείου et.gr και βρείτε το ΦΕΚ Β’ 499/19.12.2008 που περιέχει την ΚΥΑ “Καθορισμός αποδοχών του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, το οποίο προβλέπεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας…” και κάνετε και εσείς τους εξής απλούς υπολογισμούς:
* Άτομο με μεταπτυχιακό και 2 χρόνια εμπειρία (μίνιμουμ περίπτωση)
ΒΑΣΙΚΟΣ: 1450 + 2*1450*0.0424 = 1572.96
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ:
α) Προσαύξηση 55%: 1572.96 * 0.55 = 865.13
β) Μεταπτυχιακού: 45
γ) Ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα κ.λ.π.: 100
στ) Κίνητρο απόδοσης: 50
ΣΥΝΟΛΟ: 2633,09 (χωρίς οικογενειακά για τους έγγαμους / με παιδιά)
Δυνητικά επίσης: Μέχρι 60 ώρες υπερωρία το μήνα, 300 το χρόνο
Μιλάμε τονίζω για τις ΜΙΝΙΜΟΥΜ απολαβές. Η προϋπηρεσία ιδιωτικού τομέα αναγνωρίζεται, και κατά συνέπεια, ο βασικός και η προσαύξηση 55% αυξάνονται ανάλογα για άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία. Το επίδομα των 45 ευρώ είναι 75 ευρώ για τους διδάκτορες. Επίσης το επίδομα ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα είναι 150 ή 200 για 4 ή 6 χρόνια εμπειρίας.
Άρα μιλάμε για 3000άρα.Αποκαλύπτεται η φρίκη της εποχής Μπους
Φρίκη και αποτροπιασμό προξενούν οι περιγραφές των βασανιστηρίων που εφάρμοσε η CIA σε κρατούμενους στις μυστικές φυλακές ανά τον κόσμο, όπως περιγράφονται στα λεπτομερή υπομνήματα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ.
Οι μέθοδοι ανάκρισης και οι τεχνικές των βασανιστηρίων που έγιναν για χρόνια στις υπερπόντιες φυλακές είχαν εγκριθεί από την κυβέρνηση Μπους και αποτελούσαν ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα.

Δεν έχουν τόση σημασία οι λεπτομερείς περιγραφές των βασανιστηρίων σε αιχμαλώτους που συνελήφθησαν ή απήχθησαν από τη CIA σε διάφορα σημεία του κόσμου, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι για παρόμοια βασανιστήρια που περιγράφονται στα υπομνήματα δικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου Ιάπωνες ανακριτές μετά τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Η δημοσιοποίηση των εγγράφων προκλήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και έγινε μετά από θυελλώδεις συζητήσεις που δίχασαν τη διοίκηση Ομπάμα και επέφεραν εξαιρετικές αντιθέσεις ανάμεσα σε CIA και υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στα 4 υπομνήματα γίνεται λεπτομερής απολογισμός των μεθόδων της CIA με τις βάρβαρες τακτικές που παραβιάζουν το εθνικό και το διεθνές δίκαιο.
Ελάχιστα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση των ανατριχιαστικών λεπτομερειών ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Πάτρικ Λίχι από το Βερμόντ που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι πλέον καταδεικνύεται η ανάγκη για ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή που θα προσφέρει ακόμη και αμνηστία σε όσους καταθέσουν με ειλικρίνεια.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα εμφάνισε δύο διαφορετικά πρόσωπα σχετικά με την υπόθεση και κινήθηκε από την καταδίκη ως τον κυνισμό:
Χαρακτήρησε αυτό που ονομάζεται «σκοτεινό και οδυνηρό κεφάλαιο στην ιστορία μας» και είπε ότι παρόμοιες τεχνικές ανάκρισης δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν ξανά, όμως εξέφρασε παράλληλα και την αντίθεσή του για έρευνα στο αποτρόπαιο πρόγραμμα της CIA.
«Δεν θα κερδίσουμε τίποτε δαπανώντας χρόνο και ενέργεια για να βρούμε ποιός ευθύνεται για το παρελθόν», είπε ο Πρόεδρος ΗΠΑ, προεξοφλώντας έτσι την ατιμωρρησία όσων παρανόμησαν βασανίζοντας ανθρώπους με φρικτό τρόπο.
Το πρώτο υπόμνημα που έχει ημερομηνία Αυγούστου 2002 υπογράφεται από τον Τζέϊ Μπάϊμπι του Γραφείου Νομικού Συμβουλίου και δίνει στη CIA την έγκριση και την νομική κάλυψη για το βασανιστήριο “waterboarding”.
Με τα επόμενα τρία υπομνήματα που φέρουν την υπογραφή του Στίβεν Μπράντμπουρι διαβεβαιώνεται η CIA τον Μάιο 2005 ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι νόμιμες, παρά τις απαγορεύσεις του διεθνούς δικαίου περί «σκληρής», «απάνθρωπης» και «ταπεινωτικής» μεταχείρισης κρατουμένων.
Όλες οι νομικές «γνωμοδοτήσεις» σχετικά με τις ανακρίσεις είχαν ακυρωθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα τη δεύτερη μόλις ημέρα της θητείας του και διατάχθηκε το κλείσιμο των μυστικών φυλακών.
Πολλά από τα σημεία που αποκαλύπτονται στα έγγραφα έχουν περιγραφεί σε εκθέσεις της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, που βασίστηκαν σε καταθέσεις 14 κρατουμένων.
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (A.C.L.U.) ανακοίνωσε ότι τα υπομνήματα περιγράφουν σαφώς εγκληματικές συμπεριφορές και υπογραμμίζουν την ανάγκη ορισμού ειδικού εισαγγελέα που πρέπει να διερευνήσει τις εγκρίσεις και τις εκτελέσεις των βασανιστηρίων.
Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που ηγείται όλων των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ, Ντένις Μπλερ, είπε ότι τα σημειώματα γράφηκαν σε περίοδο κατά την οποία οι υπάλληλοι της CIA εργάζονταν μανιωδώς για να αποτραπούν επαναλήψεις επιθέσεων σαν της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
«Οι μέθοδοι που περιέχονται στα υπομνήματα διαβάζονται σήμερα σε μια λαμπρή, ηλιόλουστη και ασφαλή μέρα του Απριλίου 2009 και εμφανίζονται γραφικές και ενοχλητικές, αλλά θα υπερασπιστούμε όλους όσοι περιγράφονται στα έγγραφα αυτά», δήλωσε ο Μπλερ.
Ο Πρόεδρος ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έστειλε στις 16 Απριλίου 2009 στα στελέχη της CIA επιστολή στην οποία ανάμεσα σε άλλα γράφει:
«...με την ευκαιρία σας ευχαριστώ για την εργασία που προσφέρετε στη χώρα...τα ονόματά σας όπως και η δουλειά σας δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν αλλά όλοι χαιρόμαστε την ελευθερία που εσείς βοηθήσατε να εξασφαλιστεί...σας διαβεβαιώ ότι θα προστατευτούν όλοι όσοι ενήργησαν σύμφωνα με την κάλυψη που τους είχε προσφέρει τότε το υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν πρόκειται να διωχθούν άτομα...»
Τέλος ο Ομπάμα αναφέρθηκε εμμέσως αλλά σαφώς σε δικαστική διαδικασία που θα ακολουθήσει για τους υπεύθυνους από την πολιτική ηγεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων που γνώριζαν το επαίσχυντο πρόγραμμα και τις τακτικές που εφαρμόστηκαν, επισημαίνοντας τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην ασφάλεια και στα ιδανικά.


πηγές: protothema,apneagr,ανθρωποθυρίδα...