Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

γενικά....(2)

Κάτω από χώμα θάφτηκε και άφησε την τελευταία του πνοή 34χρόνος υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας εγκατάστασης δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης ,το πρωί , στο νεόδμητο οικισμό Νέου Κλείτους, του δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης.
Ο άτυχος εργάτης έσκαβε τάφρο για την τοποθέτησε αγωγού αποχέτευσης όταν υποχώρησαν τα χώματα και τον καταπλάκωσαν, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Από την Αστυνομία διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθεί αν ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εργασιών και αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους της εταιρίας.
Τραγική ειρωνεία..την ώρα του ατυχήματος η Φάνη Πετραλιά, έλεγε στα ΜΜΕ,τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους.



Απόλυτη στήριξη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

παρείχε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, αναφορικά με την απόφασή του να μην έρθει η δικογραφία για το Βατοπέδι στη Βουλή.
Για δικαστικό πραξικόπημα κάνει λόγο η αντιπολίτευση
ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπέπεσε σε «βαρύτατο θεσμικό ατόπημα».




πληρώνουμε αγροτικό κανάλι φάντασμα...


«Μυστήριο» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Π. Τατούλης τη λειτουργία του «Αγροτικού καναλιού» του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σε ερώτησή του επισημαίνει ότι ο σταθμός δεν εκπέμπει τα προγράμματά του, αλλά τα μαγνητοσκοπεί και τα διαθέτει δωρεάν σε περιφερειακά κυρίως κανάλια. Αυτά τα προβάλλουν για να κερδίσουν διαφημίσεις γεωργικών προϊόντων, αγροτικών αυτοκινήτων, φυτοφαρμάκων κ.ο.κ.
Τα έσοδα από τις διαφημίσεις δεν τα εισπράττει το υπουργείο αλλά οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Ο βουλευτής αναφέρει ακόμα ότι πολλοί από τους δημοσιογράφους που απασχολούνται στο κανάλι αυτό καλύπτουν παράλληλα και τα θέματα του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης, κάτι που είναι ασυμβίβαστο σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.


Στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι δύο νεαροί που ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς την Τετάρτη τα ξημερώματα στα Εξάρχεια.
"Περπατούσα για να πάρω ταξί. Στο πάρκο της οδού Ναβαρίνου βρήκα δυο γνωστούς μου και πήγα να τους μιλήσω για να δω αν θέλουν να γυρίσουμε μαζί. Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι διμοιρίες. Βαρούσανε όποιον βρίσκανε μπροστά τους, με κλομπ, κλοτσιές»
Τα θύματα είναι αποφασισμένα να καταθέσουν μηνύσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου των δύο νεαρών, ο ένας από τους δύο νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση.



Κρυφά προνόμια από την κυβέρνηση στην Cosco καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ


Να «περάσει» φορολογικά και άλλα προνόμια προς την κινέζικη εταιρεία Cosco, για να αναλάβει τη διαχείριση τμήματος του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά επεδίωξε η κυβέρνηση – κρυφά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ευρώ κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η καταγγελία έγινε ύστερα από απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα μεταφορών σε ερώτηση της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.
«Από την απάντηση φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κοινοποίησε στην Επιτροπή και δεν πήρε την απαιτούμενη έγκρισή της, ως όφειλε βάσει του κοινοτικού δικαίου για τη σύμβαση παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ προς την εταιρεία Cosco», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.




πηγές: prezatv,enet,tvxs,anthrwpothirida