Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

γενικά....καθημερινά ....

Αλλαγή στάσης.....

ο Καρατζαφέρης είπε ότι θα στηρίξει τον Καραμανλή να μην πέσει αν ο πρωθυπουργός αν πάει όλα τα μεγάλα θέματα για προανακριτικές.
"Αν το κάνει και στείλει siemens,Βατοπέδι, Γερμανό στην βουλή και δεν παραγραφούν τότε θα τους στηρίξουμε να μην πέσουν".
Ο Γ.Καρατζαφέρης είχε δώσει γραμμή να λένε ότι δεν στοιχειοθετείτε κατηγορία κατά του Παυλίδη. Γιαυτό και μέχρι προχθές παπαγάλιζαν Πλεύρης και Βορίδης που είναι νομικοί.
Όμως μέσα σε 24 ώρες τα blog και τα sites πήραν φωτιά. Δεκανίκι του Καραμανλή τον ανέβαζαν θυρωρό τον κατέβαζαν και την ίδια ώρα στελέχη της Ν.Δ έκαναν τους άνετους με το να υποστηρίζουν την παραπομπή(Καμένος μίλησε για φυλακή, Καλατζής, Τζήμας για πολιτική ευθύνη Παυλίδη).
Έβλεπε ότι το παιχνίδι χάνεται και για να δικαιολογήσει το γύρισμα είπε την εξής δικαιολογία ότι :"άλλο το ότι δεν στοιχειοθετείτε κατηγορία και άλλο το αν θα τον παραπέμψουμε".
Με λίγα λόγια θα πάνε έναν "αθώο" στο ειδικό δικαστήριο... Ούτε αυτό έπιασε και μετά ανέλαβε ο Καρατζαφέρης. Και με αυτό που είπε ότι προσφέρει τους 10 βουλευτές για να μην πέσει η κυβέρνηση αρκεί τα σκάνδαλα να πάνε στην βουλή...Για τρίτη φορά ζητείται από τους εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου να αποσταλεί η σχετική δικογραφία στη Βουλή

Την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ζήτησαν από τον εισαγγελέα Εφετών Κυριάκο Καρούτσο, οι εισαγγελείς, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παντελής Στραγάλης, καθώς από την έρευνα που διενήργησαν θεώρησαν ότι προκύπτουν νέα στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ο εισαγγελέας Εφετών, Κυριάκος Καρούτσος υιοθέτησε την άποψη των συναδέλφων του και ζήτησε να αποσταλεί η δικογραφία στη Βουλή.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, που μελέτησε τα στοιχεία, αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να αποσταλεί ο φάκελος στη Βουλή, γιατί δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Η επιστολή του Εφραίμ που δόθηκε στα ΜΜΕ στις 15 Οκτωβρίου του 2008 εδώΔύο νεαροί νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών μετά τον ξυλοδαρμό τους, όπως καταγγέλλουν, από άνδρες των ΜΑΤ.
Οι νεαροί δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ στο πάρκο της οδού Ναβαρίνου, στα Εξάρχεια, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Είχε προηγηθεί επίθεση αγνώστων εναντίον των ΜΑΤ στη Χαρίλαου Τρικούπη, στην οποία- όπως δήλωσαν οι νεαροί – δεν είχαν καμία σχέση.
Ο ένας εκ των δύο νεαρών, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό καθώς φέρει τραύματα στο κεφάλι, στο πηγούνι, στα πόδια, στα χέρια και στο γόνατο. Ο δεύτερος νεαρός, έχει κάταγμα στο δεξί του χέρι και τραύματα στο αριστερό. Και οι δύο, καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις στο πάρκο της οδού Ναβαρίνου στα Εξάρχεια.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, αποσιωπάται η χρήση αστυνομικής βίας. Γίνεται γενικόλογη αναφορά στον τραυματισμό των δύο νεαρών φοιτητών χωρίς καν να αναφέρεται ποιος ήταν αυτός που τον προκάλεσε. Η ΓΑΔΑ, περιορίζεται απλώς στο να ανακοινώσει τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό.

κτηματόσημο


Μέσα στο 2011 θα κληθούν οι ιδιοκτήτες που δήλωσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο Κτηματολόγιο να πληρώσουν το 1 τις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους μειούμενης κατά 20.000 ευρώ. Το ποσό θα επιμερίζεται στους δικαιούχους.
Μέχρι στιγμής, 2.900.000 ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο. Η τελική προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων έληξε στις 21 Νοεμβρίου και όσοι δεν δήλωσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία θα πληρώσουν πρόστιμο που κυμαίνεται- ανάλογα την περίπτωση- από 70 έως 250 ευρώ ανά δικαίωμα. Όπως επισημαίνουν από το Κτηματολόγιο, όσοι από τους ιδιοκτήτες αμέλησαν να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία θα πρέπει να το κάνουν στα Γραφεία Κτηματογράφησης (πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. ktimatologio.gr) έως το τέλος του 2010, οπότε θα αναρτηθούν στα κτηματολογικά γραφεία όλα τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί. Αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν πρόστιμο μαζί με την υποβολή των εκπρόθεσμων δηλώσεων, παρά μόνο τα 35 ευρώ ανά δικαίωμα και τα 20 ευρώ για κάθε αποθήκη και πάρκινγκ.
Το πρόστιμο θα πληρωθεί σε επόμενη φάση, καθώς μέχρι στιγμής από το Κτηματολόγιο Α.Ε. δεν έχουν καταλήξει πότε θα αρχίσει η πληρωμή, ωστόσο βάζουν χρονικό όριο για την καταβολή του την ερχόμενη διετία.


ποινικοποίηση της κάλυψης του προσώπου στις διαδηλώσεις στην Γαλλία


Ακόμη και η απλή συμμετοχή σε συμμορία θα τιμωρείται με τρία χρόνια φυλακή, βάσει των μέτρων που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί. Παράλληλα, σχέδιο προεδρικού διατάγματος που υπέβαλε η υπουργός Εσωτερικών Μισέλ Αλιο Μαρί προβλέπει την ποινικοποίηση της κάλυψης του προσώπου στις διαδηλώσεις. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για απόπειρα αντιπερισπασμού σε περίοδο οικονομικής κρίσης.απέλυσε την επί 10 χρόνια συνεργάτιδά του,παντρεμένη με δύο παιδιά, με τη δικαιολογία ότι έκανε παραγωγή στο ραδιόφωνο, στην εκπομπή του πρώην αρχισυντάκτη του...αναλυτικά εδώ