Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

γενικά καθημερινά 15/05/09

14.640 εποχικές προσλήψεις και φωτογραφικές συμβάσεις μίσθωσης έργου σε δήμους και νομαρχίες

Ψηφοθηρία καταγγέλλει η εφημερίδα, Έθνος, επισημαίνοντας ότι στο παρά πέντε των ευρωεκλογών η κυβέρνηση εξαγγέλλει 14.640 εποχικές προσλήψεις και φωτογραφικές συμβάσεις μίσθωσης έργου σε δήμους και νομαρχίες.
«H κυβέρνηση προχώρησε μάλιστα με διαδικασίες «εξπρές» στην έγκριση και στη διανομή του πακέτου των ανεξέλεγκτων προσλήψεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2009, καλλιεργώντας προσδοκίες σε χιλιάδες ανέργους και δημιουργώντας μια νέα γενιά συμβασιούχων», προστίθεται.24ωρη απεργία σήμερα η ΑΔΕΔΥ


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση κατέρχεται η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Σύμφωνα με το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ (185), στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχει προκηρυχθεί απεργία και άρα όλα τα μέσα συγκοινωνίας θα κινηθούν κανονικά.
Αναμένονται, ωστόσο, ματαιώσεις και αλλαγές στις πτήσεις της Ολυμπιακής και της Aegean, λόγω συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ στην απεργία. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχίας Αθηνών.
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου καλούνται να διεκδικήσουν χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.
Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κυβερνητική πολιτική με ιδιαίτερη οξύτητα: στη μείωση των μισθών, του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης, ενώ το επόμενο πεντάμηνο θα υπερβούν τις 20.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ και ο χρόνος καταβολής της κύριας σύνταξης υπερβαίνει τους επτά (7) μήνες».
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «νέα προβλήματα παρουσιάζονται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την περικοπή της δαπάνης για 90 και πλέον περιπτώσεις (αρκετές εκ των οποίων αφορούν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας) εξαιτίας μη ορθής διαδικασίας νομιμοποίησής τους αλλά πλέον το 'αθώο' η κυβερνητική ολιγωρία το καθιστά 'ύποπτο' και απειλητικό».
Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν «συγκεκριμένες, δίκαιες και ορθές λύσεις, πολιτικές υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων».

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου διεκδικούν:

1. Άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ.
2. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
3. Ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.


Εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens προκαλεί η παράσταση πολιτικής αγωγής, που έχει δηλώσει από τον περασμένο Ιούλιο ο ΟΤΕ και τον περασμένο μήνα το ελληνικό Δημόσιο, την οποία αγνοούσαν επισήμως μέχρι την Τετάρτη οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.
Η αντίδρασή τους έγινε εντονότερη, όταν είδαν ότι στο κείμενο της δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, γίνεται λόγος για χρήματα που δόθηκαν σε πολιτικούς των δύο μεγαλύτερων ελληνικών πολιτικών κομμάτων,
δηλαδή των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Τόσο το ελληνικό Δημόσιο, που ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, όσο και ο ΟΤΕ, που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του, Παναγή Βουρλούμη, υποστηρίζουν ότι επλήγη βαρύτατα το κύρος και η αξιοπιστία τους.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου, Δημ. Κράνη, αλλά και τον 4ο ειδικό ανακριτή, Ν. Ζαγοριανό, διαμαρτυρόμενοι έντονα για το γεγονός ότι, παρότι καλούνται σε απολογία στις 20 του μηνός, δεν έχουν λάβει γνώση των εγγράφων αυτών της δικογραφίας.


Ρελάνς του Γιωργάκη, αλλάζει τα δεδομένα!από κεντρί:
Μετά τα κουπόνια των 400 ευρώ σε 120.000 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, ο Καραμανλής είχε αναθαρρήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Ήρθε όμως το εκλογικό επιτελείο του Γ.Α.Π. και έκανε τον εξής απλό συλλογισμό: Είμαστε έθνος γερόντων, άρα ό,τι είναι να τάξουμε, πρέπει να το τάξουμε στους ηλικιωμένους, που ψηφίζουν κιόλας!!!
Η αντιπροσφορά λοιπόν του ΠΑΣΟΚ είναι laptop (και όχι φτωχομπινέδικα κουπόνια), ολόκληρα laptops σε όλους άνω των 70 ετών. Έτσι, χτυπάμε και την μοναξιά των γερόντων, που τώρα πια θα σερφάρουν και θα chatάρουν στο web.
Περιμένουμε με αγωνία την αντιπροσφορά του εκλογικού επιτελείου της Ρηγίλλης, για να δούμε ποιος προσφέρει τα περισσότερα.
Να προσέχουν όμως με τα πονταρίσματα και τις ρελάνς, γιατί ο κοσμάκης έχει καταλάβει ότι μπλοφάρουν!!!στροφή Ομπάμα για την δημοσίευση φωτογραφιών
με βασανισμούς της κυβέρνησης Μπους


Υπό το πρίσμα ότι ενδεχομένως να αποτελούσε κίνδυνο για τους Αμερικανούς στρατιώτες και την κρατική ασφάλεια, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημοσίευση φωτογραφιών που απεικονίζουν βασανισμούς από Αμερικανούς στρατιώτες σε φυλακές στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.
Το αρμόδιο δικαστήριο των ΗΠΑ θα τοποθετηθεί επί του θέματος στις 28 του μηνός.

εφαρμογή του Σχεδίου Συμβίωσης


Έχει ήδη ξεκινήσει η επίσημη εφαρμογή του Σχεδίου Συμβίωσης. Από τις 10 Απριλίου 2009 έχει φτάσει στις Περιφέρειες της χώρας, στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στους Δημάρχους και τους Κοινοτάρχες, η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία παρέχει διευκρινίσεις αναφορικά με το Ν.3719/26-10-2008 «Μεταρρυθμίσεις για την οικογένεια, το παιδί, την κοινωνία και άλλες διατάξεις» που δημοσιεύθηκε: στο αριθμ. 421/26-22-11-2008 φύλλο της Κυβερνήσεως (τΑ΄) και ισχύει από τη δημοσίευσή του.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Εγκυκλίου που αναφέρεται στο σύμφωνο συμβίωσης «με το νόμο αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε δύο ετερόφυλα πρόσωπα να οργανώσουν τη συμβίωσή τους κατόπιν συμφωνίας η οποία καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο η ισχύς της οποίας όμως κατά ρητή πρόβλεψη αρχίζει από την κατάθεση του αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου του τόπου κατοικίας των συμβαλλομένων».
Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρονται και οι προϋποθέσεις σύναψης συμφώνου συμβίωσης (άρθρο 2 του Νόμου). Έτσι, «για την σύναψη συμφώνου συμβίωσης απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα των προσώπων που το συνάπτουν ενώ δεν επιτρέπεται η σύναψή του α) αν υπάρχει γάμος ή προγενέστερο σύμφωνο συμβίωσης των ενδιαφερομένων προσώπων ή του ενός απ’ αυτά β) μεταξύ συγγενών εξ’ αίματος σε ευθεία γραμμή απεριορίστως και εκ πλαγίου μέχρι και τον τέταρτο βαθμό καθώς και μεταξύ συγγενών εξ’ αγχιστείας σε ευθεία γραμμή απεριορίστως και γ) μεταξύ εκείνου που υιοθέτησε και εκείνου που υιοθετήθηκε».
Η εγκύκλιος ρυθμίζει επίσης θέματα που σχετίζονται με την ακυρότητα ή τη λύση του συμφώνου συμβίωσης, με το τεκμήριο πατρότητας, το επώνυμο του τέκνου που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του συμφώνου συμβίωσης ή εντός τριακοσίων ημερών από τη λύση ή την αναγνώριση της ακυρότητάς του, τη γονική μέριμνα, το κληρονομικό δικαίωμα, το πεδίο εφαρμογής του νόμου αυτού, τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης, το επώνυμο των συζύγων κλπ.
πηγές:ΚΕΝΤΡΙ,tvxs,enet,kala-nea,anthrwpothirida