Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

γενικά....καθημερινά ....

φάρμακο που αντιμετωπίζει τη γρίπη των χοίρων...

Όταν μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία θέλει να κάνει αντεπίθεση δημιουργεί ιούς.
Όπως επίσης και όταν θέλεις να τρομοκρατήσεις.
Πάντως δεν είναι τόσο απλή η εξάπλωση ιών μέσα σε λίγες εβδομάδες σε όλο τον κόσμο.
Η γρίπη των χοίρων είναι πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο. Και θέλει...
αντιγριππικά εμβόλια! Και αφορά σε νέα άτομα που μπορούν εύκολα να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν. Ακούσατε τι είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο mega;
"Είναι πολύ ευαίσθητα στην χορήγηση του tamiflu".
Θυμάστε ποιο είναι αυτό το φάρμακο;
O πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ είναι μεγαλομέτοχος της εταιρίας βιοτεχνολογίας «Gilead Sciens», η οποία έχει τα δικαιώματα του περιζήτητου φαρμάκου tamiflou (ταμιφλού) - παίρνει από την ελβετική «Roche» («Ρος») το 10% των πωλήσεων - και είναι το μόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της νόσου στους ανθρώπους.Να κατασκευαστούν σε πολλές περιοχές της χώρας εργοστάσια καύσης των απορριμμάτων, γεγονός επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την κυβέρνηση. Και μάλιστα για να προσπεραστούν οι όποιες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων από αυτήν την απόφαση, η ΕΕ ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να παρθούν μέτρα - ακόμα και κατασταλτικά -
για να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα!
Η ΕΕ, αφού πρόσφατα ...αναβάθμισε την καρκινογόνα και πανάκριβη καύση σύμμεικτων στερεών αποβλήτων σε μέθοδο ενεργειακής αξιοποίησης, ασκεί πλέον απροκάλυπτες πιέσεις - και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο - ώστε να επιβληθεί και στη χώρα μας, με πρώτη την περιφέρεια Αττικής.
Αυτό προκύπτει από πρόσφατο έγγραφο το οποίο υπογράφουν μιλώντας εξ ονόματος της Επιτροπής ο Ντ. Αχνερ, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ και Κάρλ Φάλκεμπεργκ, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Το έγγραφο το απευθύνουν στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ Β. Κασκαρέλλη, ενώ κοινοποιούν και στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Πρ. Παυλόπουλο, ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά και στον Πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο.
Εκτός αυτού, ασκείται πίεση για «ουσιαστική και δυναμική παρέμβαση των εθνικών αρχών στην υλοποίηση του σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων», ώστε να μην υπάρξει απώλεια κοινοτικών πόρων. Μέχρι στιγμής βέβαια το τι σημαίνει «δυναμική παρέμβαση» έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους οι κάτοικοι της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης: Καταστολή, ξύλο και δακρυγόνα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που στην περίπτωση της Κέρκυρας είχε και ανθρώπινο θύμα!
Αναλυτικότερα, στο έγγραφο που έχει ως θέμα τη «διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής», αναφέρει ότι είναι αναγκαία η άμεση έναρξη των κατασκευαστικών έργων για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Γραμματικό και την Κερατέα. Στη συνέχεια, όμως, αφού επισημαίνουν ότι «η μέθοδος της υγειονομικής ταφής αποτελεί τον τελευταίο στην ιεραρχία διαχείρισης αποβλήτων τρόπο διάθεσης και δεν τυγχάνει κοινωνικής αποδοχής» υποδεικνύει σαφέστατα την καύση ως μέθοδο διαχείρισης. «Είναι συνεπώς αναγκαία - αναφέρει - η προώθηση νέων τεχνολογιών διαχείρισης αποβλήτων, όπως η θερμική επεξεργασία με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Η Επιτροπή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιες λύσεις, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν προβλεφτεί στη μελέτη που συνοδεύει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων. Προκειμένου να υλοποιηθούν, απαιτείται, ενδεχομένως, η επικαιροποίηση του Σχεδιασμού και η περιβαλλοντική αδειοδότησή τους. Ωστόσο, ο περιορισμένος χρόνος ζωής των ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στην Αττική καθιστά αναγκαία την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση νέων λύσεων και στην προώθηση νέων τεχνολογιών».
Πρόκειται για ευθεία παρέμβαση της Επιτροπής υπέρ των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα του «λόμπι» της καύσης και των παρεμφερών μεθόδων. Βασική επιδίωξη των συμφερόντων αυτών είναι η εξασφάλιση υπερκερδών από την κατασκευή εγκαταστάσεων καύσης, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και κυρίως από την εκμετάλλευσή τους για δεκαετίες. Πρόκειται για επιδίωξη που ήδη έχει βρει απήχηση στα κόμματα τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Τα επιχειρηματικά αυτά συμφέροντα έχουν αρχίσει να κάνουν και επίσημα την εμφάνισή τους στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία της ΙΝΤΡΑΚΑΤ με τον πολυεθνικό κολοσσό Suez για την κατασκευή ακριβώς εγκαταστάσεων καύσης.
Κι όλα αυτά, όταν είναι γνωστό ότι η καύση των σύμμεικτων αποβλήτων:
Βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον και την υγεία, καθώς εκπέμπει καρκινογόνες διοξίνες και άλλες επικίνδυνες ουσίες, ενώ έχει σημαντική συμβολή στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αποτελεί αντικίνητρο στο στόχο της μείωσης των παραγόμενων αποβλήτων και εχθρό της ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και ξύλου.
Έχει εξαιρετικά υψηλό κόστος κατασκευής και λειτουργίας (μέχρι και τρεις φορές υψηλότερο από μια ολοκληρωμένη διαχείριση με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) με το οποίο επιβαρύνονται απευθείας οι δημότες, δηλαδή ο εργαζόμενος λαός, αφού θα υποχρεωθούν να πληρώνουν τριπλάσια δημοτικά τέλη - χαράτσια.
Προϋποθέτει την πλήρη εξάρτηση από την πολυεθνική εταιρεία κατασκευής και λειτουργίας της μονάδας, δηλαδή προκαλεί την ευθεία ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Σε άλλο σημείο του εγγράφου αναφέρεται ότι « η Επιτροπή αναμένει με ενδιαφέρον τη συνέχεια που θα δοθεί από τις ελληνικές αρχές στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική». Εκεί, λοιπόν, παροτρύνει την κυβέρνηση να ασκήσει «ουσιαστική και δυναμική παρέμβαση των εθνικών αρχών για την επίλυση του προβλήματος», που «θα υπογραμμίσει την ύπαρξη πολιτικής βούλησης», αλλά «και θα αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας με παρεμφερή προβλήματα (όπως π.χ. η Ήπειρος, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα Ιόνια Νησιά)». «Δυναμική παρέμβαση», που όπως προαναφέραμε ξέρει καλά ο λαός τι σημαίνει...
Και βέβαια το έγγραφο αποκτά διάσταση τελεσιγράφου, αφού καταλήγει «θα σας παρακαλούσαμε να διαβιβάσετε την επιστολή αυτή στις αρμόδιες ελληνικές αρχές και να μας ενημερώσετε εντός ενός μηνός από τη λήψη της παρούσας επιστολής για το σχετικό χρονοδιάγραμμα, τις συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις που οι ελληνικές αρχές προτίθενται να αναλάβουν ή έχουν ήδη αναλάβει, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη απώλεια κοινοτικών πόρων και άλλες τυχόν δυσμενείς συνέπειες»!
Ουσιαστικά, δηλαδή, η Επιτροπή της ΕΕ, μέσω των δύο Διευθυντών, πιέζει απροκάλυπτα και για την επιβολή της καύσης ακόμη και με την χρησιμοποίηση μεθόδων καταστολής, αλλιώς απειλεί, και τη συγχρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων να διακόψει και να παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

Π.Σ.:να επισημάνω εδώ ότι στην υπόλοιπη ΕΕ υπάρχει παιδεία πάνω στο θέμα..
δεν πετάνε όλα τα σκουπίδια σε μια σακούλα!!!
επίσης η ανακύκλωση εκεί λειτουργεί 10ετίες τώρα, με μέριμνα των τοπικών αυτοδιοικήσεων και του κράτους...όχι με ιδιωτικές πρωτοβουλίες κτλ....Με μία τροπολογία και ούτε καν νόμο ιδρύεται η ανώνυμη εταιρεία που θα έχει την επωνυμία: “Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΑΝΟΕΕ Α.Ε.)”.

Τι θα κάνει η συγκεκριμένη Α.Ε.; Ακριβώς ότι φαντάζεστε! “Θεϊκές” μπίζνες.
Σκοπός της ΑΝΟΕΕ Α.Ε. είναι να αναλαμβάνει έργα “που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς ή άλλους πόρους” στους τομείς ευθύνης της Εκκλησίας της Ελλάδος ή των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου. Θα λειτουργεί μάλιστα μέσα σε ιδιαίτερα ευνοϊκό θεσμικό περιβάλλον, καθώς θα έχει ως κύριο προσανατολισμό τα κοινοτικά κονδύλια και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Ειδικότερα η ΑΝΟΕΕ θα λειτουργεί με βάση τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, δεν θα υπάγεται στον δημόσιο τομέα, αλλά απλώς θα εποπτεύεται από τους υπουργούς Οικονομίας και Παιδείας.
Η ΑΝΝΟΕΕ θα χρηματοδοτείται και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό! Υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος απαλλάσσεται από το φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίων! Πέρα όμως απ’ αυτό θα μπορεί να συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις, να αναλάβει τεχνικά έργα, προμήθειες ή προγράμματα (”δράσεις”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία) προς όφελος και των ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εξωτερικό! Στην τροπολογία αναφέρεται ότι θα αναλαμβάνει έργα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Επίσης μέσω της ΑΝΟΕΕ θα κινούνται και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους και τα “νομικά εξαρτήματά” τους.
Μοναδικός μέτοχος θα είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς η ΑΝΟΕΕ έχει 1 μετοχή και κεφάλαιο 150.000 ευρώ. στο Διοικητικό Συμβούλιο 5 μέλη ορίζει ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος και 2 το κράτος, ενώ προβλέπεται και θέση γενικού διευθυντή. Σημειώνεται ότι ενώ η ΑΝΟΕΕ δεν υπάγεται στον δημόσιο τομέα, θα έχει τη δυνατότητα απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων και δη στελεχών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, τα οποία θα μπορούν να λαμβάνουν, πέραν του μισθού τους που θα συνεχίσει να πληρώνει το κράτος, και επίδομα εξίσωσης από την ΑΝΟΕΕ.αντεπίθεση Καραμανλή κατά ΠΑΣΟΚ από την Καστοριά


Το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά σε πρακτικές που συνιστούν θεσμική εκτροπή και αποπειράται να τρομοκρατήσει τη Δικαιοσύνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην ομιλία του στην Καστοριά, αναφερόμενος στην τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση Βατοπαιδίου.
O κ. Καραμανλής, σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής Μακεδονίας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, δεν έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης και επενδύει στην πόλωση, τον πολιτικό διχασμό και την παραπληροφόρηση.
Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι δεν ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου και επιχειρεί να διαγράψει το αμαρτωλό παρελθόν του κόμματός του και να πετύχει συμψηφισμούς.
Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επενδύει στην πόλωση, στον πολιτικό διχασμό, στην παραπληροφόρηση.
Εμείς, δήλωσε ο κ. Καραμανλής, «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την ανευθυνότητα μιας ηγεσίας που εγκλωβίστηκε στην παραπολιτική και έβαλε στο περιθώριο την πραγματική πολιτική. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και μπορούν να συγκρίνουν. Από τη μια, εκείνους που δεν έχουν να πουν τίποτε από όσα χρειάζεται ο τόπος και από την άλλη μια κυβέρνηση που παίρνει δύσκολες αποφάσεις για το καλό του τόπου. Εμείς δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου. Πάνω από όλα η πατρίδα. Πάνω από όλα το κοινωνικό καλό. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Με αυτά τα προστάγματα είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή, αποφασισμένος να τα καταφέρουμε και αποφασισμένος να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες την τρικυμία» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Καραμανλής είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα δημόσιο χρέος στο 30% του ΑΕΠ και το παρέδωσε στο 100% του ΑΕΠ, εξαιτίας του ανεύθυνου λαϊκισμού των κυβερνήσεων του, και σήμερα πληρώνουμε μόνο για τόκους 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. «Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η κυβέρνηση διαθέτει εγγυημένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση, ενισχύει τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, δίνει 500 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στον αγροτικό κόσμο και η έγνοια της είναι η θωράκιση της οικονομίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφου στο Λονδίνο, ενόψει της ομιλίας του τη Δευτέρα σε εκδήλωση στο London School of Economics, δήλωσε ότι «Η δεξιά έχει ημερομηνία λήξης».
Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική ένταση των τελευταίων ημερών, λέγοντας ότι «Ένταση υπάρχει όταν κάποιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη κοινή λογική, πηγαίνει κόντρα στην πραγματικότητα, όπως κάνει η ΝΔ».


Ένα ακόμα “οξύμωρο” της Αμερικής… Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκτελούσαν Ιάπωνες για βασανιστήρια που κάνουν οι ίδιοι σήμερα

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την επικράτηση των Αμερικανών επί των Ιαπώνων, οι νικητές εκδίκασαν σειρά υποθέσεων κατά Ιαπώνων στρατιωτών με την κατηγορία του “εγκληματία πολέμου”. Για το σκοπό αυτό είχε συσταθεί το Στρατιωτικό Διεθνές Δικαστήριο για την Άπω Ανατολή, με τη συμμετοχή όλων των συμμαχικών δυνάμεων στο πόλεμο του Ειρηνικού. Πάρα πολλοί ήταν οι Ιάπωνες στρατιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Διεθνούς αυτού Στρατοδικείου με την κατηγορία των βασανιστηρίων στα οποία υπέβαλαν τους αιχμαλώτους πολέμου που είχαν συλλάβει κατά τη διάρκεια του πολέμου. Τα κατηγορητήρια συγκεκριμενοποιούσαν τα βασανιστήρια για τον καθένα και σε αρκετές περιπτώσεις ήταν αυτό του “εικονικού πνιγμού” ή στα αγγλικά waterboarding. Το ίδιο δηλαδή βασανιστήριο, το οποίο Κυβέρνηση Μπους νομιμοποίησε και επέτρεψε με νομικές ακροβασίες και τεχνάσματα να χρησιμοποιείται κατά την ανάκριση των κρατουμένων στον “περίφημο” και αμφιλεγόμενο “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”. Το βασανιστήριο δηλαδή, για το οποίοι οι Ιάπωνες στρατιώτες καταδικάστηκαν στην ποινή του θανάτου δι’απαγχονισμού ή σε μακρόχρονη κάθειρξη από το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην ‘Απω Ανατολή, καθώς βασάνιζαν με αυτόν τον τρόπο τους “αιχμαλώτους πολέμου” που είχαν, είναι το ίδιο με αυτό που “νομίμως”, λένε ο Μπους, ο Τσέϊνυ και οι λοιποί, ότι εφάρμοζαν μέχρι πριν από λίγο καιρό…
Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις... Η υποκρισία τόσο το παπαδαριού,όσο και των πιστών που πήγαν να κάνουν Πάσχα στο Άγιο Όρος δεν έχει όρια... Τους διάβαζε το Ευαγγέλιο,ο πλέον αμαρτωλός και διαπλεκόμενος παπά-ρας του Αγίου Όρους...και από κάτω ο "λαός" άκουγε με ευλάβεια τον Άγιο αυτόν άνθρωπο...


αφού δεν τον βάζετε μέσα στείλτε τον τουλάχιστον σπίτι του...


πηγές: tvxs,prezatv,troktiko,newsblog,enet