Κυριακή 12 Απριλίου 2009

καλά εξελίσσεται
η υγεία του 18χρονου σπουδαστή του ΟΑΕΔ


Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του 18χρονου σπουδαστή, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά του 19χρονου συμμαθητή του, στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ.
Ο νεαρός συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και δεν χρηζει πλέον μηχανικής υποστήριξης.
Ο πατέρας του, δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι ο γιος του αισθάνεται τρομοκρατημένος και πως δεν είχε επαφές με τον δράστη, αλλά, έτυχε να βρεθεί μπροστά του.


μισθοί των «golden boys» της πολιτικής

εθνικές οικονομίες βουλιάζουν και οι μισθοί των περισσότερων προέδρων και πρωθυπουργών, εξακολουθούν να είναι «σε υψηλά για την εποχή» επίπεδα.

Πιο ακριβοπληρωμένος, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, ο οποίος λαμβάνει ετήσιο μισθό ύψους 1,8 δις ευρώ.

Ακολουθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος λαμβάνει ετησίως 294.000 ευρώ, με τον ακριβοθώρητο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να λαμβάνει 2.000 ευρώ λιγότερα.

Από τους πλέον ακριβοπληρωμένους και ο Μπράιαν Κόουεν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος για κάθε χρόνο που παραμένει στο πρωθυπουργικό αξίωμα, εξοικονομεί 292.000 ευρώ.

Από τη λίστα των ακριβοπληρωμένων δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αμείβεται με 257.000 ευρώ ετησίως. «Μόλις» 228.000 ευρώ λαμβάνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν να την ακολουθεί, με μισθό ύψους 199.000 ευρώ.

Στους «ριγμένους» ο δικός μας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αμείβεται για το έργο του με «μόλις» 95.000 ευρώ. Περί τα 89.000 ευρώ κερδίζει ο Χοσέ Θαπατέρο της Ισπανίας, ενώ, τελευταίος στη λίστα μένει ο Ρώσος πρόεδρος με 67.000 ευρώ το χρόνο.

Διόλου ευκαταφρόνητες και οι αμοιβές των βουλευτών.
Υπενθυμίζεται ότι ο καθαρός μηνιαίος μισθός των Ελλήνων βουλευτών φτάνει περίπου τα 5.900 ευρώ κι ότι η Βουλή τους καλύπτει τα έξοδα για 2 επιστημονικούς συνεργάτες και 4 αποσπασμένους υπαλλήλους.



Συναίνεση περι ευθήνης υπουργών



Τρόπους αλλαγής του σημερινού θεσμικού πλαισίου για την ποινική δίωξη των πολιτικών προσώπων αναζητεί η κυβέρνηση.


Εγκυρες πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο, εάν υπάρξει συμφωνία με την αντιπολίτευση, να προχωρήσουν τώρα σε αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ερμηνεύοντας με διαφορετικό τρόπο τις προβλέψεις του συντάγματος. Και αυτό γιατί είναι δεδομένο ότι για ριζικές αλλαγές της ποινικής ευθύνης υπουργών απαιτείται αναθεώρηση του άρθρου 86 του συντάγματος, η οποία δεν μπορεί να γίνει πριν από το 2012. Σε περίπτωση που υπάρξει, ωστόσο, διακομματική συναίνεση, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι αυτό που μπορεί να γίνει αμέσως είναι η καθιέρωση ενδιάμεσου σταδίου, που θα δίνει στις δικαστικές αρχές, έπειτα από απόφαση της Βουλής, το αποκλειστικό δικαίωμα να χειρίζονται τις υποθέσεις κατά πολιτικών προσώπων (υπουργών, πρώην υπουργών και βουλευτών). Το ενδιαμέσο αυτό στάδιο (χωρίς να υπερβαίνει τις συνταγματικές απαγορεύσεις) θα μπορούσε να περιλαμβάνει διατάξεις που θα δίνουν στα αρμόδια δικαστικά όργανα τη δυνατότητα να έχουν περισσότερες αρμοδιότητες ελέγχου των ποινικών υποθέσεων που αφορούν πολιτικούς, όπως ζητά και η Ντόρα Μπακογιάννη....συνέχεια εδώ



HACKED
























.kep.unipi.gr



ελληνοφρένεια