Κυριακή 12 Απριλίου 2009

γενικά....

πρόσθετα μέτρα
επί των ηλεκτρονικών συστημάτων συναλλαγής


Σε λήψη πρόσθετων μέτρων επί των ηλεκτρονικών συστημάτων συναλλαγής προχωρούν οι τράπεζες μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης.


Εξαιτίας του γεγονότος ότι το Ίντερνετ κερδίζει έδαφος ως μέσο για αγορές το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις κι ενώ ο τζίρος μέσω πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ, το κόστος της απάτης υπολογίζεται περίπου σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.


σπόντες για νομοθετικό πλαίσιο
στο internet





Υπέρ μίας δημόσιας συζήτησης για τη θέσπισης νομοθετικού πλαισίου σχετικού με την εξύβριση και τη συκοφαντική δυσφήμηση μέσω του Διαδικτύου, τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του σε συνέδριο με θέμα

«Παράνομη Διακίνηση και Εμπορία Ανθρώπων και Ηλεκτρονικό Έγκλημα».









δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας:

«Από τη μία πλευρά, η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες της από ανώνυμους και πολλές φορές προδήλως αβάσιμους συκοφαντικούς ισχυρισμούς», ενώ από την άλλη πλευρά «είναι γνωστό ότι στο Διαδίκτυο κυριαρχεί η ελευθερία εκφράσεως, στην πιο απόλυτη μορφή της»

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι πρέπει να γίνει στάθμιση και να συνταιριαστεί το αγαθό της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και η ανάγκη για προστασία της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη.

να μην ξεχνάμε ότι blog και λοιποί είμαστε σε .com
οπότε για να περιορίσουν την την ελευθερία της έκφρασης θα πρέπει το νομοθετικό πλαίσιο να είναι απαγορευτικό η αρκετά διακριτικό,μιας και είναι αδύνατων να εναρμονιστούν μεγάλες εταιρίες (google κτλ) με μιας τέτοιας φύσεως ελληνική νομοθεσία που θα παραπέμπει σε...Ουγκαντα!
ήδη θυρωροί και παπαγαλάκια φωνάζουν για το internet όπως τόσο καιρό προσπαθούν να απαξιωνόσουν το άσυλο



κλασσικά



Την αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή τονίζουν σε συνεντεύξεις τους σε κυριακάτικες εφημερίδες ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Την ίδια στιγμή,
ο Πάνος Καμμένος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Σάββας Τσιτουρίδης δηλώνουν κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ ο Φώτης Κουβέλης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών τον Ιούνιο.


εδώ







αίμα και στέμμα

Ένοπλες επιθέσεις στη Βρετανία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η μεγαλύτερη αποσχισθείσα οργάνωση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), ο Αληθινός IRA, στο πλαίσιο του αγώνα για μια ενωμένη Ιρλανδία, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ireland's Sunday Tribune.
«Ο ‘Αληθινός IRA’ θα συνεχίσει να χτυπάει τις βρετανικές δυνάμεις κατοχής όποτε και όπου αποφασίσουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.Ο Αληθινός IRA έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία δύο βρετανών στρατιωτών τον περασμένο Μάρτιο έξω από τη στρατιωτική βάση του Μασαρέν, ενώ έχει εκφράσει απειλές και κατά του αναπληρωτή πρωθυπουργού Μάρτιν Μακγκίνες, ο οποίος καταδίκασε τις επιθέσεις του Μαρτίου, καθώς επίσης και τη δολοφονία ενός αστυνομικού, από άλλη αποσχισθείσα οργάνωση, τον IRA-Συνέχεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο «Αληθινός IRA» πρόκειται να αναλάβει σήμερα επίσημα την ευθύνη για τη δολοφονία το 2006 του Ντένις Ντόναλντσον, πρώην ανώτατου στελέχους του Σιν Φέιν (πολιτικού σκέλους του IRA) και -κατά δική του ομολογία- κατασκόπου των Βρετανών.

«Σκοπεύαμε ανέκαθεν να αναλάβουμε την ευθύνη για την επιχείρηση αυτή, αλλά θέλαμε πρώτα να εκτελέσουμε προσωπικό των δυνάμεων του στέμματος. Αυτό το πετύχαμε στο Μασαρέν», εξήγησε ο εκπρόσωπος.





...που είναι ο παπάς...






άλλοι φεύγουν κουρασμένοι και άλλοι έρχονται ξεκουραστεί

















πηγές: tvxs,tovima.online,in.gr,preza,epikairo