Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Γυμνές 30 υποψήφιες στο Πεντάγωνο

Την υποχρέωσαν να στηθεί γυμνή και να σκύψει μπροστά σε άνδρες στρατιωτικούς γιατρούς, για να την προσλάβουν στο υπουργείο Άμυνας ως στρατοδίκη.
«Προσέβαλαν τη γυναικεία υπόστασή μου και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου», καταγγέλλει η 30χρονη δικηγόρος από τις Σέρρες, η οποία είχε την ουτοπική, όπως ομολογεί, έμπνευση να δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πλήρωση 29 θέσεων στρατιωτικών δικαστών.Η νεαρή γυναίκα, έστειλε ένα e-mail στο zougla.gr και περιγράφει σκηνές που θυμίζουν στρατόπεδο συγκέντρωσης.
επίσης αφήνει σαφείς αιχμές για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απέρριψαν ασυζητητί τους υπαινιγμούς περί «στημένου» διαγωνισμού, λέγοντας ότι διεξάγεται με πλήρη διαφάνεια, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί και ότι το αδιάβλητο είναι εγγυημένο.

Παραδέχθηκαν, ωστόσο, ότι η εξέταση των υποψηφίων έγινε από άνδρες γιατρούς, όμως διευκρίνισαν ότι οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές από τον κανονισμό και γίνονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο για όλες τις ειδικότητες, όπως οι επαγγελματίες οπλίτες ή άλλο ένστολο επιστημονικό προσωπικό. αναλυτικά εδώ