Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Εθνικιστές και αστυνομικοί εναντίον αντιρατσιστικής διαδήλωσης


Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης χρησιμοποίησε εναντίον διαδηλωτών η αστυνομία κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης στην Αθήνα, την Τρίτη το βράδυ. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στη συμβολή Κοδριγκτώνος - Αχαρνών αστυνομικοί μαζί με εθνικιστές παρεμπόδισαν βίαια διαδηλωτές που κατευθύνονταν προς τον Άγ. Παντελεήμονα.

Κόσμος παραμένει μέσα και έξω από την ΑΣΟΕΕ. Στο πλαίσιο της διαδήλωσης, η οποία χαρακτηρίστηκε από αρκετά μεγάλη συμμετοχή, το πλήθος έκανε πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια προς τον Άγιο Παντελεήμονα, έως ότου ξέσπασε η ένταση. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην περιοχή της ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στον Άγιο Παντελεήμονα περίμεναν τους διαδηλωτές εθνικιστές και κάτοικοι της περιοχής, κάποιοι εκ των οποίων κρατούσαν ρόπαλα.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, που διοργάνωσαν κυρίως μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, προτάχθηκε το σύνθημα: «η σιωπή είναι συνενοχή, η αλληλεγγύη το όπλο μας». Οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις «επιχειρήσεις σκούπας» εναντίον των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στην πρόθεση εκκένωσης του πρώην Εφετείου, στην οδό Σωκράτους, όπου έχουν καταφύγει άστεγοι αλλοδαποί.

«Να μην αφήσουμε το ρατσισμό και την ξενοφοβία να δημιουργήσουν σύγχρονα απαρτχάιντ ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά, να αντισταθούμε στις πολιτικές που κτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου, στο πλαίσιο του σημερινού συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στους μετανάστες.



Φωτό από την πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες (Αθήνα)


ενημερωση απο την πορεια και φωτογραφιες




πηγές: www.tvxs.gr,athens.indymedia.org