Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

οι ναζί του ισραηλ....

Η ισραηλινή αστυνομία έκλεισε παλαιστινιακό κέντρο Τύπου στην ανατολική Ιερουσαλήμ, το οποίο πρόσφερε υπηρεσίες στους δημοσιογράφους με αφορμή την επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου 16ου στους Αγίους Τόπους, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και η ισραηλινή αστυνομία.

Η αστυνομία
διέταξε το κλείσιμο του κέντρου, σε μεγάλο ξενοδοχείο του ανατολικού τομέα, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του παλαιστίνιου μουφτή Μοχαμάντ Χουσέιν και πρώην επικεφαλής της Καθολικής Εκκκλησίας Μισέλ Σαμπάχ.

Το κέντρο Τύπου, που άνοιξε την Κυριακή, θα λειτουργούσε σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του πάπα, ο οποίος αναμένεται σήμερα στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει απαγορεύσει κάθε επίσημη παλαιστινιακή δραστηριότητα στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στα εγκαίνια του κέντρου χθες ο διευθυντής του γραφείο του προέδρου Αμπάς, Ραφίκ αλ-Χουσέινι κάλεσε τον πάπα να συνεργαστεί με τους Παλαιστίνιους για να τερματιστεί η κατοχή της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Το κλείσιμο του κέντρου επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. Ο ίδιος διευκρίνισε πως "πρόκειται για διαταγή του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Ιτζχάκ Αχαρονόβιτς".